27 november 2022  WINST DOOR VERVROEGD SINTERKLAAS CADEAUTJE VAN HSC’21

Geplaatst op 27 november 2022 • 21:34 • NieuwsClubnieuws

WINST DOOR VERVROEGD SINTERKLAAS CADEAUTJE VAN HSC’21

HSC’21 – Blauw Geel’38/JUMBO (0-0) (0-1).  Zondag 27 november miezerregen en koude op deze dag. Deze laatste zondag in november een lange reis voor Blauw Geel want het moet aantreden in Haaksbergen bij HSC’21. Blauw Geel kent voornamelijk goede herinneringen op sportpark Groot Scholtenhagen, want in de vorige vier ontmoetingen werden drie overwinningen gehaald en werd er 1 keer verloren. Dat was wel vorig seizoen. Dit seizoen was HSC’21 prima gestart, 16 punten in zes duels, maar loopt het daarna niet soepel. In de reeds 7 gespeelde thuisduels werd  drie keer gewonnen, twee keer gelijkgespeeld en twee keer verloren. Blauw Geel is al weer 9 wedstrijden ongeslagen maar loopt het de laatste duels ook niet zo soepel als in het begin. Blauw Geel wil deze reeks ongetwijfeld voortzetten door niet te verliezen, HSC’21 hunkert natuurlijk weer eens naar de volle buit, zeker in eigen huis…. verlaten…

Trainer Niels v Casteren moest Koen van der Zanden op de bank laten plaatsen nemen vanwege een lichte blessure. Voor Lars Loermans was er nu dus een basisplaats, Vince Duits nam weer plaats op de bank bij Hugo van den Nieuwenhof, Hadi Barglan, Emre Gurcuoglu.

Blauw Geel mocht de aftrap verrichtten en het had niet veel gescheeld of men had kort daarna weer gemoeten. In de 6e minuut is het Jordy Zielschot, die de gastheren afhoudt van een score. Jules Stokkers ziet zijn inzet door de Veghelse Doelman overtikken. De aansluitende corner wordt daarna gelukkig over gekopt. In de 8e minuut de eerste gevaarlijke Blauw Geel aanval waarbij Ymanuel Hurkmans goed op kwam en de bal met steekpass mee geeft aan Dave de Meij. Doelman Bob Peterman houdt echter de korte hoek goed dicht. In de 11e minuut weer een Haaksbergse corner en nu kopt Mika Schrijver de bal maar rakelings over de bovenhoek. Een minuutje later weer een bekende rush naar voren van Jay van Boxtel. Zijn schot kan door de HSC doelman tot corner worden verwerkt. Kort daarna speelt de rechtsback prima af op Max Boonstoppel maar hij en zijn inzet wordt door drie man geblokt. Daarna is het weer aan HSC. Eerst een afstandspoging die voor Jordy Zielschot geen probleem is en een minuutje later in de 17e minuut, kan een inzet door Migiel Zeller ternauwernood tot corner worden verwerkt. Uit de corner ontstaat een flipperkast effect waarbij Jordy Zielschot 2 keer redding kan brengen en Jay van Boxtel op de doellijn zijn doelman redt en het team voor een achterstand. HSC’21 is duidelijk de bovenliggende partij maar weet het veldoverwicht nog niet in doelpunten uit te drukken. Even lijkt het duel meer in evenwicht te komen. Er gebeurt weinig spectaculairs. In de 38e minuut verovert Ymanuel Hurkmans de bal op eigen helft en rukt op waarbij Ben van den Nieuwenhof ruimte creëert en uitwijkt naar de buitenkant. In plaats van een schot op doel wil hij de bal op Ben spelen en dat lukt jammerlijk. Even voor de rust is er druk van Blauw Geel te zien maar kan uiteindelijk Jay van Boxtel Lars Loermans niet bereiken. Beide teams gaan rusten met een 0-0 stand en daarmee zal HSC’21 het minst tevreden zijn.

Niels van Casteren past een wissel toe met de doelstelling meer kracht voorin te krijgen. Yassin Nasser wordt vervangen door Koen van der Zanden. In de 48e minuut wederom een aanval opgezet door Jay van Boxtel. Hij speelt af op Koen van de Zanden die de bal   doorspeelt naar Lars Loermans. Laatst genoemde ziet zijn inzet in de korte hoek gestopt. Een HSC kopbal van Julles Stokkers in de 52e minuut is geen probleem voor Jordy Zielschot. Kort daarna Veghelse speldeprik, maar HSC schrikt hier niet van. In de 57e minuut houdt Jordy Zielschot Blauw Geel op de been. Zeki Erkilinc kan randje buitenspel op de Veghelse doelman af maar krijgt de bal niet voorbij de goed uitlopende doelman. Nu volgt een HSC offensief met een kansenregen die is ongekend. Een minuutje later kan de Veghelse doelman wederom zijn klasse etaleren, want bij een schot van Ediz Moldur richting de verre hoek bokst hij de bal goed weg tot ontsteltenis van alles en iedereen van HSC, die de bal al in het doel zag vliegen.

Twee minuten later staat Cenk Uguz geheel vrij om uit te halen maar wederom is Jordy Zielschot de held. De Veghelse defensie ziet er niet altijd even solide uit vandaag en Migiel Zeller leidt bijna een doelpunt in door een slechte bal. Stef Ottink schiet de bal naast maar stond ook in buitenspel. In de 64e minuut wordt een Blauw Geel aanval gestopt door een overtreding. Op zo’n 24 meter voor het HSC doel een vrije trap die door Ben van den Nieuwenhof rakelings naast wordt geschoten. Een minuut later valt de totaal onverwacht en vanuit HSC oogpunt pijnlijke 0-1. Blauw Geel kan even hoog druk zetten  en de HSC doelman die vandaag eigenlijk een rustige dag had passt de bal recht in de voeten van Dave de Meij. Hij schuift bal in het lege doel met een nog grabbelende doelman die zijn fout probeert te herstellen: 0-1. Alles en iedereen van HSC vol ongeloof toekijkend. HSC voert vanaf de aftrap de druk nog verder op. In de 67e minuut komt een HSC speler binnen de beruchte lijnen ten val tussen twee Blauw Gelers en schreeuwt heel HSC om een penalty. De goed leidende scheidsrechter Aafouallah stond er kort bovenop en gebaarde dan ook direct door te spelen.

Daarna volgt kans op kans voor HSC:
68e minuut: inzet Jules Stokkers: rakelings voorlangs
71e minuut: inzet Cenk Uguz: rakelings voorlangs
72e minuut: inzet Jules Stokkers: in het zijnet
74e minuut: Jordy Zielschot tikt een goede inzet fantastisch over de lat.
77e minuut: Inzet van Cenk Ufguz op de lat buiten bereik van de Veghelse doelman.

Zoveel kansen waarbij de Veghelse defensie niet altijd goed stond maar door missen van kansen, geluk en kunde van de sluitpost nog zonder tegentreffer blijft. Het HSC publiek kijkt vol ongeloof door het uitblijven van een treffer met grote ogen toe. Blauw Geel krijgt door het drukken van de thuisclub nu meer ruimte om te counteren. In de 78e minuut gaat een inzet van Lars Loermans via een verdediger op het dak van het doel. Een minuutje later uit de rebound van de corner komt de bal bij Ben van den Nieuwenhof. Hij brengt de bal in en Migiel Zeller tikt de bal met een hakje op een paar meter voor het doel over het doel. Een doelpunt had het duel wel op slot gegooid maar nu bleef HSC hoop houden op dat oh zo minimaal verdiende punt. Blauw Geel moest blijven verdedigen waarbij de dreiging van HSC groot bleef. De 90e minuut stond inmiddels op het scorebord als Jay van Boxtel de bal onderschept en weer met zijn snelheid op stoomt. Helaas kan hij bij de tweede paal geen medespeler bereiken omdat de doelman de voorzet kan onderscheppen. Kort daarna nog een Veghelse corner  waarbij wederom de mogelijkheid van de aanval slecht wordt uitgespeeld.

Na zeven minuten blessuretijd fluit de scheidsrechter voor het einde van het duel. Blauw Geel wint met 0-1. Een gestolen drie punten waarbij een punt al te veel van het goede was geweest, want gezien het spelbeeld en de kansenverhouding verdiende maar 1 ploeg de volle winst en dat was HSC’21. Zij blijven uiteraard vertwijfelt achter. Blauw Geel nam het vroege Sinterklaas cadeautje van HSC’21 uiteraard met alle plezier aan. Soms heb je geluk, verdien je meer dan je krijgt of verdien je minder dan je krijgt. Vandaag valt het positief uit voor Blauw Geel en we hebben zeker ook wel eens anders meegemaakt. Het was zeker niet goed wat men vandaag liet zien, defensief was het wankel en voorin kwam men tot zeg maar niets. De Veghelse doelman mag vandaag alle eer toekomen, want hij was een duidelijke sta- in – de – weg. De punten tellen en niemand aan Veghelse zijde die maalt om de manier waarop en niemand die dat over een tijd nog zal weten.

Volgende week weer een thuis wedstijd. Een derby want het Osse OSS’20 komt dan op bezoek. De Osse ploeg verloor afgelopen zaterdag met liefst 0-6 van runner up VVSB. Dat zal zeker een mentale tik zijn of juist een enorme stimulans om tegen Blauw Geel te zorgen voor een overwinning. De ploeg van Roy de Haan staat momenteel 10e met 21 punten uit 5 winst, 6 gelijke spelen en 5 nederlagen, 21 doelpunten voor en 30 tegen. Het wordt ongetwijfeld een boeiend duel tussen twee ploegen die elkaar goed kennen en in derby’s is alles mogelijk…

Doel:  Jordy Zielschot,

Achterhoede:   Ymanuel Hurkmans,  Migiel Zeller,  Robin Voets,  Jay van Boxtel.

Middenveld:  Max Boonstoppel (82e min. Hadi Barglan),  Wouter op den Camp (88e min. Hugo van den Nieuwenhof),  Lars Loermans,

Voorhoede:  Yassin Nasser (46e min. Koen van der Zanden),  Dave de Meij (77e min. Vince Duits)

Scheidsrechter: Dhr. J. Aafouallah,

Ass. Scheidsrechters:  Dhr. D. Vloedgraven en Dhr. J. Eimers

Kaarten:  Geel:

HSC’21:  geen