29 november 2022  Peter’s Corner Blauw Geel’38/JUMBO

Geplaatst op 29 november 2022 • 12:16 • NieuwsClubnieuws

Peter’s Corner Blauw Geel’38/JUMBO

Mooie winst voor JO 19-1 het vaandelteam van de jeugd bij Den Hoorn. Zag dat zaterdag TSC uit Oosterhout de tegenstander is. Moest er plotseling aan denken dat ik in Oosterhout samen met Piet van de Boom daar in de jaren zeventig verlichting rond het hoofdveld heb gelegd. En natuurlijk afgesteld, maar dat geheel terzijde. Piet en Ik waren destijds collega’s bij de firma van der Lof in Veghel. Onze voorzitter Edwin, zoon van Piet, speelde toen vermoedelijk nog met zijn lego.

Door: Peter Kuijpers

Het eerste team won bij HSC’21, niet verdiend, maar ja ik hoor het u zeggen: ‘we verloren ook wel eens als we beter waren.’ Trainer Niels verwoordde het voor mijn huukske het nog het beste: “Als je wint dan is dat altijd verdiend mits er geen onrecht plaats heeft gevonden. Maar we hadden vandaag geen controle over de wedstrijd en dat hadden zij vandaag wel. Zij hadden het grootste spelaandeel en de meeste kansen. Maar onze laatste linie en uitblinkende doelman houden de nul. Uiteindelijk schieten we die ene kans die we krijgen netjes binnen.” Nog twee wedstrijden voor we starten met de winterstop. Zondag komt O.S.S.’20 waar de motor piept en kraakt, maar dat kan zondag best anders zijn. De laatste wedstrijd is tevens de eerste return als uit Amsterdam JOS Watergraafsmeer over de A2 naar Veghel snelt. Aan voorspellingen wagen we ons niet, maar dat het mooie affiches zijn mag duidelijk zijn.

Senioren
Het is helaas 0-23 niet gelukt langs koploper Barendrecht te komen. In een spannend duel trokken de Barendrechters aan het langste eind. Twee verschillende helften vernamen we van het team waar Vince en Halil de doelpuntenmakers waren. Barendrecht is officieel nog geen kampioen, maar één puntje uit de komende twee wedstrijden is de ploeg wel toevertrouwd. Zaterdag-2 moest in Dordrecht genoegen nemen met een puntje. Het werd uiteindelijk 3-3 tegen Oranje-Wit. Zaterdag komt koploper LRC-2 uit Leerdam naar Veghel. LRC won zaterdag de topper tegen Nivo Sparta-2 met 2-1. Mooi duel komende zaterdag waar u van harte voor uitgenodigd bent. Voor de goede orde er liggen nog twee periodes open dit lopende seizoen, dus wat houd je tegen mannen. De vrouwen van Blauw Geel’38 wonnen met 2-0 van UDI’19/CSU-2. Zondag is VOW in Zijtaart op de Vonders gastvrouw voor Blauw Geel’38. VOW staat punt gelijk met Blauw Geel’38 op een gedeelde derde plek. Koploper is RTVC uit Tiel met Nulandia als tweede.

Jeugd jongens
JO 13-1 won met 4-1 van directe concurrent FC Eindhoven en is nu samen met Volharding/Sambeek koploper. Mooie prestatie en komende zaterdag komt middenmoter VOAB naar Veghel. JO 14-1 leverde een bovenmatige prestatie door knap in Gemert JO 14-1 van de zwartwitten te verslaan met 1-4. Door de winst is er plots weer aansluiting met het middengedeelte van deze klasse waar zaterdagmiddag de jongens en meisjes van WHV naar Veghel komen. Winst zal vermoedelijk een leuke sprong zijn naar het linkerrijtje. Blauw Geel’38 JO 15-1 won in Empel met 2-3 en klom keurig een paar plekken omhoog. Komende zaterdag komt het mooi paarse tenue van competitie laatste FC Engelen naar het Prins Willem Alexander Sportpark. JO 17-1 verkeek zich op Rhode en speelde zoals de meesten in die klasse: gelijk. Dus is het team nog wel degelijk koploper. Zaterdag uit naar Theole in Tiel. JO 19 won in het verre Zuid-Holland bij Den Hoorn met 0-5 en staat nu wat beter in de veilige middenmoot. Komende zaterdag komt TSC uit Oosterhout.

Jeugd meisjes
MO 13-1 hield het zaterdag tegen het bezoekende SVO RDM uit Lage Mierde op een 1-1 gelijkspel. Zaterdag gaat de reis naar Noord-Limburg. Tegenstander is de Rooms Katholiek Meijelse Sport Vereniging. MO 15-1 heeft het deze competitie zwaar. In deze voor hen wellicht wat zware klasse blijft een dik verdiend succesje uit al was het maar voor de wekelijkse inzet. Zaterdag komt FC Tilburg dat tweede staat. MO 17-1 speelde zover we konden zien niet afgelopen zaterdag. Komende zaterdag gaat de reis naar Boxtel veel succes. MO 20-1 won met 0-3 bij Valkenswaard. Zaterdag gaan de meiden diep Limburg in. Voorbij het vliegveld Beek van de snelweg af en ben je in Bunde waar de tegenstander onder dezelfde naam is gehuisvest. En zoals altijd: adel verplicht voor de koploper en rekenen we op drie punten.

Array
Blauw Geel'38

Pr. W. Alexander Sportpark 24
5461 XL Veghel
Tel. (0413) 36 57 04
info@blauwgeel.nl© Blauw Geel’38 - 2022  |  Privacy & Cookies |  Algemene voorwaarden Blauw Geel'38/JUMBO