28 november 2021  WINST DOOR EEN MINUUT GASGEVEN

Geplaatst op 28 november 2021 • 20:23 • NieuwsClubnieuwsSenioren

WINST DOOR EEN MINUUT GASGEVEN

rkvv D.E.M.  —  sv Blauw Geel’ 38/JUMBO (1-1) 1-4.  Zondag 28-11 lijkt wederom een cruciale dag voor het voetbal. Vanavond om 17.00 uur gaat er weer een Lock down in en mag er de komende drie weken niet getraind worden na 17.00 uur en dus lijkt de wedstrijd van vandaag in Beverwijk op sportpark Adrichem weer even voorlopig de laatste. Tegenstander is DEM, de rode lantaarndrager in de zondag derde divisie. Overigens geen tegenstander om te onderschatten want Gemert kwam er nog met de schrik vrij,maar Hercules moest er de punten laten en OSS’20 verloor in eigen huis van de Wijkers. Het is het derde seizoen in de deerde divisie en slechts 1x eerder was er een duel tussen DEM en Blauw Geel, in het seizoen  2019-2020. Destijds won Blauw Geel met 1-4. Vorig weekend speelde DEM met 2-2 gelijk tegen het Haagse Quick, Blauw Geel won met 3-1 van JOS Watergraafsmeer. En wat deze competitie verder gaat brengen, hoe het verder moet in deze coronatijden, winst is voor beide natuurlijk gewoon wenselijk en prettig. Trainer Niels v Casteren die vorige week bekend kon maken er nog een seizoen aan vast te plakken, PROFICIAT Niels, startte niet onlogisch met dezelfde elf als vorige week en die elf waren de basis voor de winst.

Blauw Geel mocht de aftrap verrichten. Verder viel er daarna niet veel te noteren of het moet de corner in de 3e minuut zijn die het kreeg. Blauw Geel controleerde het spel maar kon verder ook niets afdwingen. DEM overigens voetbalde mee maar wist ook niets dwingends te produceren. In de 14e minuut wordt de score dan toch geopend. Een standaard situatie zorgt daarvoor. DEM maakt een overtreding op een paar meter voor het strafschopgebied. Ben van den Nieuwenhof is de man die de bal vervolgens voor het doel legt waar Niels Wouters de bal prima binnen kopt: 0-1. Drie minuten later ontsnapt Blauw Geel aan de gelijkmaker. Joran van Zutphen lost een bal vlak voor de doellijn en bij de paal en gelukkig weet een DEM speler de bal niet in het doel te krijgen. Hij schiet de bal in het zijnet. Een corner van Blauw Geel een minuutje later is weliswaar dreigend maar geen probleem voor de DEM doelman. In de 21e minuut weer een corner voor DEM en op de doellijn kan een verdediger de bal wegkoppen. De rebound wordt recht in de handen van doelman Joran van Zutphen geschoten. Vervolgens houden beide ploegen elkaar in bedwang. Het eerste vermeldenswaardige is pas weer in de 32e minuut. Uit een corner van DEM volgt een counter voor Blauw Geel. Robin Voets stuurt Ben van den Nieuwenhof weg en hij kan alleen op het DEM doel af. Zijn inzet wordt door de doelman met een goede gestrekte actie de bal uit het doel te houden. De rebound voor Koen van der Zanden wordt de bal voorgezet maar daarbij staat Vince Duits in buitenspelpositie. Een 100 procent kans wordt helaas niet benut. In de 41e minuut volgt het Hooglandscenario. Ook toen miste men een 100 procent kans op 0-2 en scoorde de tegenstander de gelijkmaker.

DEM lukte dat nu ook. Op het middenveld werd weer eens erg knullig balverlies geleden. Via de linkerflank kon DEM een voorzet afleveren en de intikker werd niet gemist: 1-1. Halverwege de eerste helft had trainer Niels van Casteren zijn team al eens toegeroepen dat er meer energie in het duel moest. Het was blijkbaar aan dovemans oren gericht. Blauw Geel mocht vervolgens nog van geluk spreken dat men niet met een achterstand ging rusten want in blessuretijd van de eerste helft was er een gevaarlijke corner van de thuisclub. Uit de rebound volgde een dreigende situatie maar de bal was een prooi voor Joran van Zutphen.

Trainer Niels van Casteren zal ongetwijfeld zijn oproep hebben herhaald dat het wat energieker moet. Het lijkt direct na aanvang van de tweede helft te zijn opgepikt. DEM wordt sneller onder druk gezet en na zes minuten ontsnapt DEM aan een hernieuwde achterstand. Niels Wouters zet voor vanaf de flank, Koen van der Zanden legt de bal vervolgens terug op de opgekomen Mark Dobbelsteen en hij schiet de bal strak in. Helaas voor hem en Blauw Geel gaat de bal rakelings langs de verkeerde kant van de paal. Vier minuten later een mooie poging van afstand van Vince Duits maar de bal gaat rakelings over de kruising. In de 57e minuut kopt Tom Dekkers, onze kopsterke verdediger, de bal uit een corner van Mark Dobbelsteen op doel maar wordt de bal op de doellijn weggewerkt. De uitbraak van DEM wordt door Jay van Boxtel verijdeld. In de 61e minuut volgt een tweede 100 procent kans…. En helaas wordt ook deze weer jammerlijk gemist. De bal komt vanuit een vrije trap op de flank waar Ben van den Nieuwenhof hem oppikt en een solo naar binnen maakt. Hij geeft af naar Vince Duits en deze zet strak en goed voor maar mist Koen van der Zanden voor open doel en de bal gaat hoog over. Tot ontsteltenis van de gehele bank en overige aanwezigen. DEM komt er niet meer aan te pas maar een kans kan alles overhoop zetten. Blauw Geel drukt door en in de 66e minuut wordt de energie beloond. De bal komt op een rare manier, via een paar rare klutsballen, bij Koen van der Zanden terecht. Hij staat geheel vrij en verre van buitenspel en kan alleen op de doelman af. Nu rond hij een moeilijker ogende kans echter beheerst en koelbloedig af: 1-2. DEM moet weer aftrappen en het gaat direct volledig mis met de Wijkers. Blauw Geel, Migiel Zeller, komt en balbezit en de bal gaat direct op Niels Wouters. Hij legt de bal prima breed op de mee opgekomen Ben van den Nieuwenhof en met een snoeihard schot verrast hij de DEM doelman in de korte hoek: 1-3. Vier minuten later ontsnapt DEM aan een strafschop. Blauw Geel mocht een vrije trap nemen en Robin Voets stuurt de bal over de muur die binnen het zestienmetergebied stond maar een uitgestoken arm doet de bal dusdanig van richting veranderen. Scheidsrechter Kaper stond er boven op maar constateerde het niet en wuifde de protesten weg. Onze Blauw Geel twitteraar Freek filmde de vrijetrap en op de beelden was overduidelijk de handsbal te zien. Maar goed, doorspelen dus, en de bal kwam bij ben van de Nieuwenhof. Zijn inzet wederom in de korte hoek werd ditmaal wel door de doelman goed verwerkt. In de 75e minuut een blessure van een DEM speler en DEM zelf speelt gewoon door ondanks appel van Blauw Geel spelers. De aanval loopt dood en Ben van den Nieuwenhof kan overnemen. Hij stoomt op, ontwijkt een paar DEM spelers en geeft vervolgens af aan Vince Duits. Met een mooi buitenkantje voet stuurt hij de bal naar de tweede paal en daar gaat de bal in het doel binnen: 1-4. Blauw Geel zit op rozen, DEM is gebroken. De wedstrijd gaat dan ook vervolgens uit als de bekende nachtkaars.

Blauw Geel wint na een goede en vooral energiekere en fellere tweede helft. Door Een Minuut gasgeven neemt men afstand en daarmee is het de basis voor deze winst. Achterin weer de solide vier onder aanvoering en rust van Tom Dekkers. Voorin de jeugd met snelheid op de flanken. Jammer van de twee 100 procent gemiste kansen waardoor de tegenstander in leven bleef maar de spelers die de kansen misten compenseerde dat later t alsnog met een treffer. Een verdiende winst die identiek is als in de vorige, eerste en laatste, ontmoeting. Deze drie punten zijn weer binnen ongeacht wat er verder met deze competitie gaat gebeuren.

Volgende week zou men thuis weer mogen aantreden tegen Groene Ster uit Heerlerheide maar dit lijkt tot op heden niet door te zullen gaan. Of het moet zijn dat er dinsdag door de tweede kamer bij het kabinet op aangedrongen wordt om het verbod voor trainen en sporten na 17.00 uur weer terug te draaien. Al met al onzekere tijden over hoe het nu verder moet of kan…….Wordt vervolgd.

Doel:  Joran van Zutphen,

Achterhoede:   Sjaak Egmond (89e min. Bram Besems,  Migiel Zeller,  Tom Dekkers,  Jay van Boxtel.

Middenveld:  Robin Voets,  Mark Dobbelsteen (89e min Hugo van den Nieuwenhof), Koen van der Zanden (81e min. Lars Loermans),

Voorhoede:  Ben van den Nieuwenhof, Niels Wouters (89e min. Tijn Bosch),  Vince Duits (85e min. Halil Murt).

Scheidsrechter: Dhr. J. Kaper

Kaarten:  Geel:

sv Blauw Geel’ 38:  geen