29 augustus 2021  WINST…….!! BIJZONDER SUCCESVOLLE DAG IN ECHT EN DE 3 PUNTEN ZIJN IN VEGHEL.

Geplaatst op 29 augustus 2021 • 21:58 • NieuwsClubnieuws

WINST…….!! BIJZONDER SUCCESVOLLE DAG IN ECHT EN DE 3 PUNTEN ZIJN IN VEGHEL.

PRESTATIE VAN FORMAAT MET LIEFST 4 VEGHELSE DOELPUNTEN

Na de 0-2 in eigen huis tegen titelfavoriet OSS’20 stond de wedstrijd tegen EVV Echt uit Limburg op het programma. Blauw Geel speelde een paar keer eerder in Limburg. 3 keer verlies, en erger:    Geen enkel doelpunt gescoord. Echter resultaten in het verleden zijn natuurlijk geen garanties voor de toekomst. Wat we ook wisten is dat EVV bekend staat als een zeer verdedigende ploeg. Vaak sloten zij de competitie af als ploeg met een van de minst aantal tegendoelpunten. Ook wisten we dat ze in de eerste speelronde in Haaksbergen een krappe 0-1 overwinning hadden geboekt tegen HSC’21. En dat ze in de week daarvoor met 2-1 verloren van de Ajax Amateurs. Lastige pot dus.

Door: Freek Laurijssen

Het eerste kleine kansje kwam in de 5e minuut. Ben van den Nieuwenhof dribbelde naar binnen en kon uithalen. Helaas voor de uitploeg lag EVV-clubman (zo mag je hem toch wel noemen in zijn 11de seizoen) Vercruysse in de weg. Blauw Geel bleef aanvallen en kon verschillende kansen creëren. Een voorzet van Van Boxtel kwam niet aan bij een Blauw Geel been. Van den Nieuwenhof brak niet veel later uit voor een goede kans maar maakte geen juiste keuze door zelf te gaan, terwijl Duits links van hem vrij stond. Vrij vaak kwamen voorzetten van Blauw Geel spelers niet aan. Eerst van Verbakel en daarna van Van Boxtel. Plots kwam er een uitbraak van EVV. De spits van de Limburgers leek recht op Crusat af te gaan. Hurkmans kon echter goed ingrijpen en zorgde ervoor dat de Argentijnse goalie niet meer hoefde in te grijpen. Het was wel de laatste echte inbreng van de middenvelder die tot dan toe nog prima speelde. Hij moest gewisseld worden. Na de wissel duurde het niet lang over er vond iets plaats wat nog niet eerder gebeurd was: Blauw Geel scoorde in Echt. Duits kreeg de bal op de linkerflank aangespeeld en gaf wederom laag voor. In eerste instantie kwam er nog geen schot uit, echter in de rebound kon Tijn Bosch de 0-1 binnen schieten. De ban was gebroken. Letterlijk. Want nog geen minuut later kon Vince Duits de 0-2 scoren. Een lange bal op van der Zanden werd goed doorgekopt over de verdediging van EVV heen. Duits reageerde attent en kon koel afronden. Blauw Geel leek z’n kansen ineens om te zetten in doelpunten. Bosch kon later de bal net niet hoog genoeg krijgen waardoor EVV niet tegen een nog grotere achterstand aan keek. EVV kwam vlak voor rust nog wel met een gevaarlijke kans. Uit een voorzet kwam de bal tegen de binnenkant van de paal en die viel goed voor een EVV-speler. Hij leek hem in een leeg doel te kunnen tikken, echter Crusat was net op tijd terug en kon de bal redden.

Het voelde als een compliment voor het goede spel van Blauw Geel hoe EVV het veld op kwam. Niet 1, niet 2, zelfs niet 3 maar in totaal 4 wissels bracht Leo Beckers net na de rust. Dat overigens sinds deze zomer mag. De wissels hielpen echter wel voor EVV. Vlak na de rust kon Respen uit een aanval de 1-2 binnen koppen. Nog geen 3 minuten later kreeg Respen weer de bal en kon in een vrije positie de 2-2 binnen schieten. De thee in het thuislokaal van EVV leek net even wat beter dan die van het uitlokaal. De spanning was weer helemaal terug in de wedstrijd. Wel leek Blauw Geel wakker geschud te zijn. Niet veel later was het na een afgeslagen vrije trap Zeller die de 2-3 op de schoen had, echter de bal werd goed verdedigd. De wedstrijd ging op en neer en zowel EVV als Blauw Geel kregen kansen. Eerst Duits die 1 op 1 de keeper niet kon omspelen, daarna Crusat met een goede redding op een kopbal. Van der Zanden was ook nog gevaarlijk na een uitbraak en een breedtepass van van den Nieuwenhof. Hij schoot echter naast. Toch kwam Blauw Geel weer op voorsprong. Van der Zanden ging diep en kon de bal breed leggen op Duits die de bal kon afmaken. We stonden weer op voorsprong in Echt. Blauw Geel had ook weer het initiatief en kon de wedstrijd afmaken zoals het begonnen is. Kansen voor van den Nieuwenhof en Van der Zanden draaide tot niks uit. Ongeveer 10 minuten voor tijd kon van den Nieuwenhof de eindstand bepalen. Duits ging wederom diep en kon de bal breed leggen op van den Nieuwenhof. Hij kon in een leeg doel scoren.

Na weer een flinke tijd weer een mooie uitwedstrijd en die zette Blauw Geel gelijk om in een winstpartij. Ontzettend goed voetbal dat het regenachtige weer in Limburg deed vergeten. Er werd hoog druk gezet, de bal ging snel naar voren. Dat Blauw Geel maar 4 keer scoorde was zelfs aan de lage kant uit te drukken. Volgende week begint Blauw Geel aan de thuiswedstrijd tegen Unitas. Vlak voor de tweede corona-stop speelden we uit tegen de Gorinchemmers en dat eindigde in een 4-1 nederlaag voor Blauw Geel. Hopelijk nu een beter resultaat. Rond 2 uur fluit de heer Teuben voor de wedstrijd in Veghel.

P.S. de thuiswedstrijd tegen UNA op op zondag 3 oktober wordt verschoven naar zaterdag 2 oktober om 19:30 uur!

Opstelling Blauw Geel’38/JUMBO: E. Crusat; J. van Boxtel, R. Voets, M. Zeller, S. Egmond; T. Bosch, K. van der Zanden, Y. Hurkmans (’26. H. Barglan); B. van den Nieuwenhof, V. Duits, D. Verbakel (’76. N. Wouters)