19 mei 2019  Weer een DRIEPUNTER!!! Blauw Geel krijgt heft weer in eigen hand.

Geplaatst op 19 mei 2019 • 18:55 • NieuwsClubnieuws

Weer een DRIEPUNTER!!! Blauw Geel krijgt het heft weer in eigen hand.

U.N.A. – sv Blauw Geel’ 38/Jumbo (1-2) 1-4   Voorlaatste speeldag in de derde divisie. In Veldhoven het Brabants onderonsje tussen gastheer en nummer 5 van de ranglijst UNA en Blauw Geel’38?JUMBO de nummer 15 van de ranglijst. Winst is wat beide teams nodig hebben om hun doel op het einde van het seizoen in handen te hebben. UNA kan een periodetitel overnemen mits het derde eindig, Blauw Geel wil minimaal 14e worden om daarmee de nacompetitie voor klasse behoud te ontlopen. Eerder in het seizoen werd het op het Prins Willem Alexander Sportpark een 1-4 nederlaag voor Blauw Geel dat het duel ook nog eens met een man minder moest eindigen. Eindelijk was er vorig weekend weer eens winst voor Blauw Geel. Mooi was het allemaal niet maar de drie punten waren heilig en de 1-0 winst op het daardoor degraderende HBS voldoende. UNA kwam in de laatste drie duels niet tot winst en verloor vorig weekend met 1-0 van HSC’21 in Haaksbergen. Het was weer een heel gepuzzel voor trainer Niels v Casteren. Edwin Huibers was de hele week ziek geweest, maar werd vervangen door Jean Claude van Aanholt. Tom Beissel was vorige week geblesseerd uitgevallen maar kon starten, Martijn van Loon nam plaats op de bank waar Tim Rerimassie in het hart van de defensie werd geplaatst. Voorin Koen van der Zanden en Joey Hellstern waarbij Hidde van Dijk en Sander Egmond leken te wisselen bij aanvallen.

Blauw Geel mocht de aftrap verrichten maar zorgde er binnen twee minuten voor dat UNA niet achter kon blijven. Sander Egmond stuurt Koen van der Zanden de diepte in en hij rond zeer beheerst af: 0-1. Een mooier opsteker kun je ja als team niet wensen. UNA liet na de aftrap duidelijk zien nog weldegelijk in eigen kansen te geloven en zette Blauw Geel direct onder druk. In de 8e minuut een vloeiende aanval en Nick Tielemans kan net als Koen van der Zanden aan de andere kant in een identieke situatie voor de Brahim Zaari opduiken. De UNA aanvaller rond gelukkig voor Blauw Geel niet doeltreffend af en de inzet gaat net naast het lege doel. Drie minuten later is het Rob van Boekel die en paar Blauw Gelers op de rand van het strafschopgebied het nakijken geeft maar zijn inzet recht op doelman Brahim Zaari ziet afgaan. In de 14e minuut een goede afstandspoging van rechtsback Pieter –Jan Scheerlinck maar Brahim Zaari tikt de bal met een prima duik net over de lat. UNA dringt aan en Blauw Geel moet alle zeilen bijzetten. In de 15e minuut het dan onvermijdelijke. Uit een corner van UNA komt de bal bij de geheel vrijstaande Brian Bogers en die laat deze kans niet onbenut: 1-1. UNA drukt nu door en in de 20e minuut kan de ploeg vrijuit combineren. Uiteindelijk volgt een afstandspoging die door Brahim Zaari kan worden gepareerd maar waarbij de bal recht in de voeten van een andere UNA speler komt. Gelukkig stond die buitenspel en wordt het doelpunt niet toegekend. In de 27e minuut wordt een afstandspoging van de Zeelster ploeg van richting veranderd en rest slechts een corner. Het is de 28e minuut als de keihard werkende en kilometer vretende Hidde van Dijk de bal verovert op de helft van UNA. Hij stuurt meteen Joey Hellstern op pad en die rond ook koelbloedig af: 1-2. UNA lijkt even de weg kwijt maar niet voor lang en zet de achtervolging weer in. In de 34e minuut lijkt zich weer een messcherpe counter te ontvouwen en Koen van der Zanden blijft goed tussen de bal en zijn tegenstander op weg naar het doel. De verdediger, Sjors Paridon, grijpt Koen van achteren lang genoeg vast zodat hij niet ongehinderd op de doelman af kan. Scheidsrechter Kok fluit voor een overtreding op een doorgebroken speler en waar alles en iedereen uit Veghel denkt aan een rode kaart komt de verdediger goed weg met een gele kaart. Martijn van Loon neemt de vrije trap. De bal belandt in een kluwen van spelers en bij Blauw Geel wordt geappelleerd voor hands wat dan een penalty had moeten zijn. Het arbitrale trio was resoluut en liet doorspelen. In de 44e minuut nog een gevaarlijk UNA aanval waarbij de boomlange Jelle Schijvenaars kan koppen maar de inzet net naast het doel verdwijnt. Blauw Geel was in deze eerste helft dodelijk effectief met uit de twee kansen en twee doelpunten.

Na rust een nog sterker aandringend UNA dat richting de fanatiek aanhang op het kantine terras mag spelen. Vanaf dat terras in de 49e minuut geschreeuw om een penalty als Jelle Schijvenaars in een duel met Tim Rerimassie binnen de lijnen omvalt. Ook nu geeft scheidsrechter Kok resoluut en soeverein aan dat er door gespeeld moet worden. Twee minuten later een vrijetrap voor UNA op de rand van het strafschopgebied en ook nu weer gezeur van de thuisclub om een penalty omdat het binnen de lijnen zou zijn geweest. Blauw Geel raakt niet of nauwelijks nog van eigen helft af. Het heeft dan ook nog een beetje geluk nodig en dat heeft het gelukkig vandaag ook. In de 55e minuut een UNA corner en de bal gaat naar de verre hoek waar Martijn van Kessel bij de tweede paal op de lijn redding brengt. Slechts een corner rest de gastheren. Uit die tweede corner kan Blauw Geel overnemen en de counter in zetten. Martijn van Kessel met een bekeken pass, et ietsje te hard, op Joey Hellstern die de bal helaas niet vol kan raken en daarom op de goed uit gekomen doelman tikt. In de 60e minuut weer een gevaarlijke corner van UNA waarbij de bal bij Martijn van Kessel op de paal beland, Blauw Geel de bal niet weg krijgt en een voorzet naar de ander kant gaat waar een UNA speler te vrij staat maar Brahim Zaari de bal uit de korte hoek weet te houden. In de 64e minuut vanuit een voorzet een gevaarlijk kopbal van UNA maar ook deze gat gelukkig naast het doel. Blauw Geel wankelt maar zwicht nog niet. In de 67e minuut een behoorlijke Blauw Geel aanval maar de eindpass is net niet op maat. In de 69e minuut wel een goede pass van Sander Egmond op de reeds ingevallen Ben van den Nieuwenhof. De jeugdige Blauw Geler wil de bal met een lob over de uitgelopen UNA doelman spelen. Deze kan de bal genoeg raken maar doet dat net buiten zijn strafschopgebied. Scheidsrechter Kok toont dan de rode kaart en krijgt niet alleen daarom het hele UNA team over zich heen omdat volgens hen Ben in buitenspel positie had gestaan. De assistent scheidsrechter had niet gevlagd dus kon scheidsrechter Kok niet anders. De vrije trap wordt door Mustafa Guler genomen maar de nieuwe UNA doelman had daar geen problemen mee. Ondanks de numerieke minderheid van UNA blijven zij aandringen en het spel bepalen. In de 73e minuut is het weer de keihard werkende Hidde van Dijk die in balbezit komt op de UNA helft maar helaas gaat zijn inzet naast. In de 75e minuut is het Brahim Zaari die met een geweldige redding zijn team op de been houd. De UNA speler stond akelig vrij toen hij de bal kreeg aangespeeld.

Drie minuten later een behoorlijk vrijstaande Jelle Schijvernaars op de rand van het zestienmetergebied maar zijn inzet wordt goed geblokt. In de 81e minuut een vlijmscherpe aanval van Blauw Geel. Sander Egmond passt op Koen van der Zanden die kan randje buitenspel, of net niet, door en rond beheerst af maar een vlagsignaal van de grensrechter zorgt voor geen andere stand op het scorebord. Een minuutje later kan Hidde van Dijk op de linkerflank door en geeft hij een lage voorzet af die door Koen van der Zanden bij de eerst paal wordt binnen geschoten: 1-3. Dit zou wel eens de verlossing van vanmiddag kunnen zijn. In de 88e minuut is het Tim Rerimassie die een aansluitingstreffer voorkomt met een goede sliding. Het score bord is net op de 90e minuut gekomen als Koen van der Zanden een pass geeft op youngster Ben van den Nieuwenhof. Ben schiet zijn eerste doelpunt in ’t Urste binnen en zet daarmee Blauw Geel op 1-4. UNA hoeft geen aftrap meer te verrichten want scheidsrechter Kok fluit meteen voor het einde van het duel.

Blauw Geel neemt revanche voor de 1-4 thuisnederlaag, belangrijker het pakt drie hele belangrijke punten en doet wat het moet doen. Als dan de overige uitslagen binnen komen blijkt dat UNA een belangrijke kans heeft gemist in de strijd voor een periode titel overname maar Blauw Geel door die uitslagen het heft weer in eigen handen heeft gekregen. Tactisch sterk gespeeld, kei hard gewerkt en gestreden en dus de beloning daarvoor gepakt. Zorgelijk het uitvallen van Tom Beissel, Jean Claude van Aanholt en Joey Hellstern met blessures.

Volgende week laatste wedstrijd van het seizoen. Een thuiswedstrijd tegen Westlandia uit Naaldwijk. Westlandia had in eigen huis gewonnen van Blauw Geel, een beetje fortuinlijk, met 1-0. Zij spelen nergens meer om en kunnen dus vrijuit spelen. Dat was dit weekend ook al het geval en ze verloren in eigen huis met 0-2 van HSC’21. Door de overwinning van vandaag en de uitslagen van EVV en JVC Cuijk staat Blauw Geel nu op een veilige 13e plaats met respectievelijk 1 en 2 punten voorsprong op JVC Cuijk en EVV. Bij Winst in eigen huis is men zeker van een derde seizoen in de derde divisie, een gelijkspel en zelfs verlies kan ook voldoende zijn maar dan is men afhankelijk van de uitslagen bij de wedstrijden EVV-UNA en OJC Rosmalen – JVC Cuijk. Komen EVV en JVC niet tot de volle winst dan is dus een gelijkspel of nederlaag niet funest.

Het wordt dus nog een hele spannende laatste wedstrijddag in deze derde divisie. Hopelijk komen veel leden en andere belangstellenden naar het Prins Willem Alexander Sportpark om de ploeg, die dit seizoen zoveel blessureleed kende, en nog kent, te komen steunen!!!

Doel: Brahim Zaari,

Achterhoede: Sjaak Egmond, Tim Rerimassie, Tom Beissel (12e min. Martijn van Loon), Jean Claude van Aanholt (65e min. Ben van den Nieuwenhof),

Middenveld: Martijn van Kessel, Mustafa Guler, Sander Egmond,

Voorhoede: Joey Hellstern (57e min. Yevghenni Marcelli), Koen van der Zanden, Hidde van Dijk,

Scheidsrechter: Dhr. M. Kok

U.N.A.: 34e min. Sjors Paridon