18 mei 2019  Peter’s Corner Blauw Geel’38/JUMBO

Geplaatst op 18 mei 2019 • 6:05 • NieuwsClubnieuws

Peter’s Corner Blauw Geel’38/JUMBO

Excuses voor de late inzending, maar soms gaan zaken voor het meisje, of net andersom. Nog twee wedstrijden voor het eerste team en weten waar we aan toe zijn. ‘We’ in dit geval Niels van Casteren en het team met alle getrouwen. Wellicht dat drie punten voldoende zijn maar daarentegen geven zes punten nog geen garantie gezien we afhankelijk zijn van wat de concurrentie doet. Zondag eerst UNA (vorig seizoen gaf het een 0-1 zege met tien man) en een week later op de laatste competitiedag komt Westlandia naar Veghel. Dan zal blijken of er nacompetitie volgt in week 23.

Eerst even terug naar zaterdag 11 mei waar in Arnhem Noord JO 19-1 kampioen werd bij VDZ door met 0-2 te winnen. Een prima prestatie voor Vincent en zijn staf, maar natuurlijk niet op de laatste plaats de spelers, ouders, grootouders en supporters. Een dik VAN HARTE PROFICIAT. Het werd een spetterend kampioensfeest waar ook het zaterdagteam, om dezelfde reden, volkomen uit het dak ging. Volgend seizoen zien we namen als Orion, SML , Geldrop, Nuenen en UDI’19 weer terug mits ze niet degraderen op promoveren. Op het moment van schrijven is FC Eindhoven koploper gevolgd op twee punten door DOVO en UDI’19. Op de laatste competitiedag (volgende week dus) Speelt UDI’19 nog thuis tegen koploper FC Eindhoven. Heel spannend allemaal. Moest zaterdag in Arnhem even aan de uitspraak van Theo Reitsma denken toen Nederland Europees kampioen voetbal werd in Duitsland in 1988: “Dit is een goed stel hoor” prima toepasbaar.

Overname
We gaan de laatste twee competitieweken in. JO 19-1 ontvangt DZC’68 uit Doetinchem dat afgelopen week nummer 3 Gemert nog met 6-0 de oren waste! JVC Cuijk en Gemert zijn nog in de race voor periode-3. En de Cuijkenaren, Gemert en SV TOP lonken nog naar de overname van de periode van Blauw Geel’38 als kampioen. Nog spanning voldoende in de vierde disvisie.

De rest van onze teams
J0 17-1 verkeert in een zomerdip. Trainer Geert mist zijn kartrekkers en de resultaten blijven uit. Kampioen OJC Rosmalen is teven periode winnaar die nu vanzelf vacant is. Tegenstander UNA komende zaterdag won al periode 2 dus kan zich gaan opmaken voor de nacompetitie. JO 15-1 ontvangt ESA wat alleen voor de plaatsing leuk kan zijn. In deze competitie zijn geen periodetitels te vergeven. JO 13-1 speelt uit naar Venray dat nog wel degelijk puntjes moet pakken om niet in de problemen te komen. Dus JO 13-1 gewoon je sportieve plicht doen heet dat dan. Heerlijk relaxt voetballen waar de druk is weggegevallen.

Erp 2 – Blauw Geel’38/Jumbo 2
Mooi duel zondag in Erp waar de reserves van Erp nog strijden voor de winst in periode 3. Blauw Geel’38, dat zondag met tien man verloor van Gemert met 0-1, probeert bij de eerste vier te blijven om komend seizoen in de districtsbeker uit te mogen komen tegen standaardteams. Uit naar Erp is voor de Veghelaren meestal een loodzware missie met een hoog derby gehalte. Om 12.15 uur wordt er afgetrapt op Den Uil als voorwedstrijd van het eerste team dat om 14.30 uur start voor de kampioenswedstrijd tegen SSS’18 uit Overloon. Veel publiek dus, dat is een zekerheidje.

Vrouwen halen hun gram in Venhorst 0-2
De meiden uit Venhorst hadden slechts twee punten en één daarvan werd deze competitie in Veghel behaald. Zondag was het treffen op de Voskuilen in Venhorst. Blauw Geel’38 won na de 0-1 van Noortje voor rust uiteindelijk met 0-2 door een treffer van Sanne. Zondag komen de vrouwen van Erp naar Veghel. De Erpsen staan derde van onderen dus adel verplicht en moet dat een klinkende zege worden. Op lunchtijd van 12.00 uur wordt er afgetrapt op het Prins Willem Alexander sportpark en u kunt daarbij aanwezig zijn.

 

 

Blauw Geel'38

Pr. W. Alexander Sportpark 24
5461 XL Veghel
Tel. (0413) 36 57 04
info@blauwgeel.nl© Blauw Geel’38 - 2019  |  Privacy & Cookies