10 april 2023  WEDEROM GEEN WINST OOK NIET BIJ RODE LANTAARNDRAGER

Geplaatst op 10 april 2023 • 19:31 • NieuwsClubnieuws

WEDEROM GEEN WINST OOK NIET BIJ RODE LANTAARNDRAGER

vv Dongen – sv Blauw Geel’38/JUMBO (1-0) 1-1. Het is paaszaterdag als Blauw Geel afreist naar midden-Brabant voor het treffen met vv Dongen. De Dongenaren staan vanaf het begin van de competitie op de laatste plaats en de lantaarn wordt allen maar roder voor de kanaries. Maar in de voorgaande 27 speelrondes wist men toch ook voor verrassingen te zorgen, zeker in eigen huis op sportpark De Biezen. Koploper ADO’20 moest met het schaamrood vertrekken na de 3-2 winst van Dongen en VVSB ontsnapte twee weken geleden nog aan puntverlies door een late treffer (3-4) in blessuretijd. Blauw Geel verkeerd niet in beste doen want de laatste winst dateert van 29 januari (1-0 thuis tegen UDI’19). Daarna dus al zeven duels zonder een drie punter en dat wetende ook de wetenschap dat winst in en tegen Dongen ook zelden voorkwam in het verleden. Afgelopen week verloor men met 3-2 in Noordwijkerhout van VVSB, Dongen had met 3-1 verloren bij Quick in Den Haag. Blauw Geel is nog steeds in strijd voor de derde plaats en dan is winst een must, voor Dongen geld hetzelfde, winst is een must om eventueel nog plaats 16 te halen welke recht geeft op promotie – degradatie nacompetitie voor klasse behoud.
Trainer Niels v Casteren kende weinig problemen voor de opstelling van vandaag en dus de vertrouwde namen aan de aftrap.

Blauw Geel trapt af en het aanwezige publiek ziet binnen een minuut, 48 seconde om precies te zijn een eerste kansje voor de thuisclub. De kopbal vanuit een voorzet is echter geen probleem voor Jordy Zielschot. In de negende minuut een eerst goede Blauw Geel aanval. Migiel Zeller geeft mee op Ben van den Nieuwenhof maar voorzet van laatst genoemde bereikt niet Dave de Meij. In de 13e minuut een uitbraak van Dongen waarbij de voorzet bij de tweede paal door Shenty Saez in het zijnet wordt gekopt. Een minuutje later is het aan de andere kant dreigend maar de bal van Ben van den Nieuwenhof, was het een voorzet of doelpoging, wordt in ieder geval tot corner verwerkt. Het is de 15e minuut als Dongen weer gevaarlijk lijkt te worden maar een prima ingreep van Robin Voets voorkomt een doelpoging vlak voor het doel. Dongen zakt totaal in bij balbezit van Blauw Geel dat het tempo veel te laag heeft liggen waardoor de GeelBlauwen gemakkelijk op de been kunnen blijven. In de 25e minuut wordt de thuisclub nog dreigender. Een vrije trap wordt genomen en de bal gaat naar Fatih Kamaci. Hij komt oog in oog met Jordy Zielschot en die houd het hooft koel en voorkomt met zijn redding een achterstand. Dongen krijgt de rebound maar gelukkig schiet Thom Avontuur de bal hoog over. In de 25e minuut komen de gastheren dan toch op voorsprong. Shenty Saez komt na onnodig balverlies van Ben van den Nieuwenhof in balbezit en komt naar binnen. Hij krijgt te veel ruimte en besluit tot een afstandsschot wat voor Jordy Zielschot nog verraderlijk op stuit, daarmee de Blauw Geel doelman kansloos latend: 1-0. Dongen blijft inzakken en Blauw Geel heeft daar geen antwoord op. Enigste vermeldingswaardige is dan nog een afstandspoging van Ben van den Nieuwenhof in de 45e minuut maar die gaat hoog over. De rust wordt bereikt met een 1-0 stand. Blauw Geel speelde een zeer slechte eerste helft waarbij het geen kans wist te creëren. Volgens de verslagen van de voorgaande wedstrijden zat er een opgaande lijn in het spelbeeld maar daar was deze eerste helft niets van terug te vinden.

Trainer Niels van Casteren grijpt in de rust in. De verre van in goede doen zijnde Ben van den Nieuwenhof blijft in de kleedkamer achter en zijn vervanger is Yassin Nasser. De eerste kans is echter binnen de minuut weer voor Dongen. In vrije positie schiet Mart van de Bree de bal hoog over. In de 48e minuut zowaar de Dongense doelman die handelend moet optreden. Een hoge bal van Emre Gurcuoglu moet hij oer de lat tikken anders was deze onder de alt binnen gevallen. In de 54 minuut een penalty claim van Blauw Geel maar de leidsman is gedecideerd en laat terecht doorspelen. In de 57e minuut weer een goed opgezette aanval. Jay van Boxtel heeft een prima pass op Dave de Meij die dan bal ineens doorspeelt op Yassin Nasser. Yassin komt 1 op 1 met de Dongense doelman en ziet vervolgens de bal binnenkant paal terug het veld in komen en door de doelman kan de bal dan gepakt worden. In de 60e minuut een penaltyclaim van Dongen. Robin Voets heeft binnen de beruchte lijnen een prima verdedigende sliding in huis en raakt met zijn arm de bal de roep vanuit Dongen voor een penalty is duidelijk maar wordt ook nu gedecideerd door de scheidsrechter afgewezen. Een minuutje later wederom schreeuwt heel Dongen om een penalty en ook nu weer is de scheidsrechter die er kort boven op stond duidelijk: doorspelen. In de 71e minuut, kort na een gevaarlijk afstandsschot van Dongen en een grote kans voor Giovanni Bombara die op Jordy Zielschot stuit valt de gelijkmaker. Een bal gaat naar de flank waar Dave de Meij de bal krijgt. Hij zet voor en het is Koen van der Zanden die de voorzet binnen tikt: 1-1. In de 75e minuut lijkt Blauw Geel een voorsprong te pakken. Yassin Nasser heeft heel goed voorbereidend werk in huis en kan vanaf de flank voorzetten. Dave de Meij tikt nu de bal binnen maar de assistent scheidsrechter gooit zijn vlag in de hoogte omdat hij buitenspel heeft geconstateerd van Dave.

In de 80e minuut schreeuwt weer heel Dongen voor de derde keer om een penalty en ook nu is de scheidsrechter duidelijk: niets aan de hand. In de 84e minuut ligt het spel even stil en moet de ingevallen Metin Alkir na 9 minuten met de brancard van het veld. In de 89e minuut is het wederom Giovanni Bombarda namens Dongen die een enorme kans krijgt om Dongen de overwinning te bezorgen. Jordy Zielschot voorkomt dat en Dongen rest slechts een corner. Als de blessuretijd al even bezig is ontsnapt eerst Dongen nog aan een nederlaag. Jay van Boxtel is opgekomen en snijd het zestienmeter gebied binnen. Dongen blijft met hangen en wurgen op de been op zijn inzet ook omdat geen medespeler van Jay alert genoeg is op de geloste bal. Ook Blauw Geel ontsnapt nog aan een nederlaag  want met vereende krachten van Jordy Zielschot, Hadi Barglan en Max Boonstoppel wordt Shenty Saez van een doelpunt afgehouden.

Het duel eindigt in 1-1. Dongen blijkt ondanks hun positie op de huidige ranglijst een angstgegner waarbij dus zeker in Dongen weer niet gewonnen kan worden. De eerste helt van Blauw Geel was zeer slecht, de tweede helft was beter maar niet goed genoeg om dit Dongen op de knieën te krijgen, Beide teams schieten met het gelijke spel eigenlijk niets op. Blauw Geel mist daarmee de kans om op gelijke hoogte te komen met Hercules en afstand te nemen van de nummers 4 en 5 want ook zij allen lieten vandaag punten liggen. Dongen loop wel een puntje in op UDI maar op de zestiende plaats niet want Baronie kwam ook tot een gelijkspel. Blauw Geel weet nu 8 duels niet te winnen en heeft dringend behoefte aan een overwinning.

Volgende week zal dat ook weer een hele kluif worden want dan staat de derby tegen Gemert op het programma. Eerder dit seizoen was er een 1-1 in Gemert tussen beide maar waren de zwartwitten niet in goede doen, laten ze nu net heel goed bezig zijn…. Zij wisten vandaag met 3-1 thuis te winnen van VVSB en zijn duidelijk onderin weg aan het lopen. Vrij uit voetballen kunnen ze misschien nog niet maar het verschil met de nummer 15 is reeds 7 punten. Blauw Geel zal zeer zeker alles uit de kast moeten halen en feller en beter moeten spelen dan vandaag anders  zullen weer geen of slechts een punt bijgeschreven kunnen worden……

Doel:  Jordy Zielschot,

Achterhoede:   Ymanuel Hurkmans,  Migiel Zeller,  Robin Voets,  Jay van Boxtel.

Middenveld:  Emre Gurcuoglu (77e min. Max Boonstoppel),  Lars Loermans (73e min. Metin Alkir: 81e min. Hadi Barglan),  Wouter op den Camp (77e min Mathijs Haeve),

Voorhoede:  Koen van der Zanden, Dave de Meij, Ben van den Nieuwenhof (46e min. Yassin Nasser)

Scheidsrechter:  Dhr. R. Souwen

Ass. Scheidsrechters:  Dhr. G. van Mun en Dhr. T. Beemsterboer

Kaarten:  Geel:

vv Dongen:  60e min. Shenty Saez,