10 april 2023  Peter’s Corner

Geplaatst op 10 april 2023 • 17:37 • NieuwsClubnieuws

Peter’s Corner

De wedstrijd tegen competitie-laatste Dongen bracht opnieuw geen winst. Twee helften die zich danig onderscheidde van elkaar. Vooral na rust liet het team van Niels dé kans op een driepunter liggen in Dongen. Bovendien werd na rust een doelpunt van Dave afgekeurd wegens vermeend buitenspel. Fotograaf Gerard Beekmans: “Ik stond op één lijn en het was absoluut geen buitenspel.” Voor wat het waard is. Zondag komt Gemert dat wél lekker bezig is. Het plaatste ADO’20 in een kampioens-zetel door met 3-1 te winnen van VVSB.

Door: Peter Kuijpers

Hands en de VAR en die fatale handsbal
De VAR heeft het voetbal eerlijker gemaakt is mijn mening. Het zal dan ook niet meer voorkomen dat hands-ballen als die van Diego Maradona en Thierry Henry, die zéér bepalend waren, goedgekeurd worden.  Bij de Nederlandse pers heerst over het algemeen wel consensus over het nut van de VAR. Bij clubfanaten is dat anders. Die zullen na plussen en minnen altijd concluderen dat de VAR hun alleen maar nadeel gebracht heeft. Maar als je het per saldo optelt zullen de verschillen uiterst klein zijn. “hands’ is een veel betwist fenomeen in het voetbal. Met hoeveel nieuwe regels is de bond al niet gekomen? Hoe vaak heeft het scheidsrechter Bas Nijhuis al niet uitgelegd bij het populaire Vandaag Inside programma. Steeds is het weer anders en je wordt er horendol van of kan het worden. Twitter ontploft als Ajax, Feyenoord of PSV een pingel hebben gekregen of juist niet is toegekend. In het amateurvoetbal valt het overigens wel mee. Daar is op de eerste plaats geen VAR en is er niet zoveel publiek. Vanuit onze club (nu we het toch over handsballen hebben) ken ik maar twee verhalen over handsballen. Oud Blauw Geel’38 voetballer Jan van Etten † kon vroeger ‘Hands’ maken zonder dat iemand dat zag. Dat was zijn bijsluiter. Henk van Wanrooij deed dat opzichtig in het belangrijke duel met MULO uit Helmond. Bij winst was Blauw Geel’38 met twee punten gevrijwaard van nacompetitie. Vijf minuten voor tijd, bij een 1-0 stand, sloeg verdediger Henk in een reflex naar de bal dus penalty. Het werd het alsnog 1-1. Blauw Geel’38 werd veroordeeld tot het spelen van nacompetitie. Verloor vervolgens van Budel (4-0) en Tongelre (1-0) en degradeerde naar de derde klasse. Henk van Wanrooij, wat een goede verdediger was, zat stuk en vertrok meteen na de wedstrijd. Hij kwam van EVVC uit Vinkel en is de vader van huidige Erp-trainer Jurgen van Wanrooij. Heb hem nog regelmatig ontmoet en vaak begon hij zelf over het beroemde en beruchte ‘gevalletje hands’. Het overkwam Henk en dat is hem lang bijgebleven. Zelf nader ik met rasse schreden de leeftijd dat de nuance het steeds vaker wint van de verontwaardiging.  Daarom hebben we als ik Henk tegenkwam, samen aan de bar, hartelijk om gelachen. Het is tenslotte maar voetbal.

Voetbal Senioren
Veel teams waren vrij afgelopen Paasweekend. JO 23-1 speelde eveneens niet. Komende zaterdag komt DOVO uit Veenendaal naar Veghel. Zaterdag-2 speelt komend weekend uit naar Hardinxveld in Hardinxveld-Giessendam. Op Sportpark Sluisweg wordt er om 12.00 afgetrapt. De vrouwen ontvangen zondag Nulandia dat tweede staat. Na de zeperd bij DSC hoogste tijd voor een goede uitslag.

Voetbal Junioren jongens
Blauw Geel’38 JO 19-1 maakt zich op voor het duel in Nuenen tegen RKSV Nuenen. Blauw Geel’38 staat vijf punten lager op een voorlaatste plek. Ook hier hoogste tijd voor een heerlijke driepunter. Blauw Geel’38 JO 17-1 speelt komende zaterdag thuis tegen koploper Juliana’31 dat zes punten hoger staat. JO 15-1 gaat de A2 op en reist naar Nivo Sparta in Zaltbommel. Het wordt een vroegertje op sportpark De Watertoren. Overigens tegen deze (zonder onderschatting) is Blauw Geel’38 torenhoog favoriet. JO 14-1 gaat voor de topper naar SV De Braak. De nummer één in de competitie. JO 14-1 staat tweede maar is virtueel eerste met één wedstrijd minder gespeeld. Winst zou prachtig zijn. Ring ring ring JO 13-1!!! zaterdag komt Gemert naar Veghel. Je kent de slogan van deze corner dat wedstrijden tegen Gemert en UDI’19 derby’s zijn die je echt wil winnen. Gemert staat voorlaatste wat voor een ploeg uit Gemert hoogst opvallend is. Hoe dan ook een te koesteren affiche.

Voetbal junioren meisjes
Trekvogels – Blauw Geel’38 MO 20-1 werd afgelast afgelopen zaterdag. Een van de weinige wedstrijden die wél stond ingepland voor het bijna vrije weekend. Zaterdag uit naar Woezik dat zes punten hoger staat op een vierde plek. Aanpoten dus in Wijchen. MO 17-1 gaat eindelijk weer eens voetballen en dat is op een paar dagen na een maand geleden. Met drie wedstrijden minder is het verschil met superkoploper Brandevoort veertien punten!! Maakt niet uit zaterdag komt Boxtel naar Veghel dat evenveel punten heeft als Blauw Geel’38, maar die deden het in zes wedstrijden, waar Boxtel er drie meer voor nodig had. MO 15-1 ontvangt zaterdag uit Groesbeek de meiden van De Treffers die de laatste plek bezetten. MO 15-1 staat derde achter de twee kopploegen Heeswijk/Avesteyn en EVVC die stevig de kop bemannen. Voor de momentele derde plek steken we graag een duim omhoog . Tot slot MO 13-1 dat zich opmaakt voor de derby met WEC. De ploeg uit Wijbosch staat samen met Constantia uit Wanroij op de laatste plek. Blauw Geel’38 MO-13 staat daar één puntje boven. Dus van enige onderschatting kan geen sprake zijn lijkt deze corner. Iedereen succes gewenst dat laatste zeker.

Array
Blauw Geel'38

Pr. W. Alexander Sportpark 24
5461 XL Veghel
Tel. (0413) 36 57 04
info@blauwgeel.nl© Blauw Geel’38 - 2023  |  Privacy & Cookies |  Algemene voorwaarden Blauw Geel'38/JUMBO