9 oktober 2022  Wat een beleving in de wedstrijd tegen VVSB

Geplaatst op 9 oktober 2022 • 8:43 • NieuwsClubnieuws

Wat een beleving in de wedstrijd tegen VVSB

2 Rustdagen zaten er tussen de vorige wedstrijd en de zaterdagavondwedstrijd. VVSB kwam op bezoek. VVSB uit Noordwijkerhout stonden er ook goed voor met een 2e plek. Desondanks slechts 3 punten voor op de Veghelaren dus het kon zomaar een gelijkwaardig potje worden. Zeker met de huidige vorm van Blauw Geel’38/JUMBO. 4 overwinningen op rij, waarvan 1 bekerwedstrijd. Dat telt zeker mee.

Door: Freek Laurijssen

Blauw Geel begon fel en kreeg gelijk kansen. Koen van der Zanden vond eerst de keeper. Wat later werd het zijnet gevonden. Ondanks de eerste kans, was het VVSB, waar oud-prof Leroy George meedeed, wat op voorsprong kwam. Een voorzet vanaf rechts en Jesse van Nieuwkerk kon de voorzet binnen koppen. Een tactisch steekspel begon. Blauw Geel probeerde maar VVSB was dominant. VVSB kreeg echter amper kansen en dat was goed nieuws voor de Veghelaren. Toch kregen ze nog een kansje maar de aanval werd naast geschoten. Maar ook Blauw Geel deed mee. Dave de Meij werd diep gestuurd maar zijn schot ging naast. Wat later wederom de Meij, maar zijn schot werd ditmaal een corner. Er volgde een variant. Vanaf rechts kreeg Emre Gurcuoglu voor. Koen van der Zanden kon koppen maar raakte de bal niet goed. Vlak voor rust was het Lars Loermans, maar zijn schot kwam bij de keeper.

VVSB het dominante van het spel, Blauw Geel de kansen. Korte samenvatting van de eerste helft. En toch stond Blauw Geel achter. Net na rust kon Jordy Zielschot een bal pakken na een kans van VVSB. Blauw Geel zette daar een grote kans tegenover van Loermans, maar zijn schot werd een corner. Toch kwam VVSB op een grotere voorsprong. Een aanval raakte eerst de paal maar daarna was het wederom Van Nieuwkerk die raak kon schieten. Het voelde onnodig maar we stonden wel achter. VVSB bleef doorgaan maar hun pech was dat Zielschot in de goal stond dit keer.

Wat later kreeg Blauw Geel een corner. Een puike voorzet kwam op het hoofd van Robin Voets. Hij kopte achterwaarts en deze ging raak. 1-2 en er leek wat mogelijk. En dat was zeker het geval: 1 minuut later weer een corner voor de Veghelaren. Dit keer was het Max Boonstoppel die de corner raak kopte. Fantastisch om te zien hoe goed de veerkracht van dit Blauw Geel is. Blauw Geel ging door, en VVSB probeerde wel. Kleine 10 minuutjes later was het de Meij die diep werd gestuurd. Zijn schot vloog recht op de keeper van VVSB af. Ben van den Nieuwenhof kort daarna weer maar ook de keeper van VVSB weer. De pijlsnelle aanvaller was toch degene die het duel besliste. Van den Nieuwenhof werd diep gestuurd door Boonstoppel. De man uit Erp omspeelde deze keeper en kon binnen tikken. VVSB drong nog aan met 2 kansen maar het mocht niet baten. Blauw Geel pakte de volle buit.

En zeker dat dat een volle buit was. 3 wedstrijden in 1 week tijd. Daar werden maar liefst 9 punten gepakt. Een mooie prestatie van de mannen van Niels van Casteren. Volgende week komt hekkensluiter Dongen op bezoek. Altijd een listige tegenstander voor Blauw Geel. Dat ze onderaan staan moet je dus ook niet naar kijken. Scherp blijven en goed blijven voetballen zoals de afgelopen 5 wedstrijden en dan zou je de punten bij moeten kunnen schrijven.

Opstelling Blauw Geel’38/JUMBO: J. Zielschot; J. v Boxtel, R. Voets, M. Zeller, Y. Hurkmans; E. Gurcuoglu (’63. W. op den Camp), K. vd Zanden, M. Boonstoppel (’90. H. Barglan); B. vd Nieuwenhof, D. de Meij (’85. M. Alkir), L. Loermans (’63. Y. Nasser)