10 oktober 2022  Peter’s corner Blauw Geel’38/JUMBO

Geplaatst op 10 oktober 2022 • 20:13 • NieuwsClubnieuws

Peter’s corner Blauw Geel’38/JUMBO

Het vaandelteam speelde een van de mooiste wedstrijden sinds jaren, in ieder geval wel de spannendste. Althans dat vindt deze corner. Geef toe dat ik niet alle wedstrijden meer zie, maar zaterdag werd het een dikke hoofdprijs. Vooral de tweede helft en kom ik superlatieven te kort. Dan fiets je tenslotte toch met een euforie van hier tot Tokyo naar huis. Lees het prima verslag verder op deze site van Freek en de foto’s van Gerard.

Door: Peter Kuijpers

Zondag 16 oktober komt het grootste raadsel van deze klasse naar Veghel: Dongen. De club is nog zonder punten. Blauw Geel’38/Jumbo speelde (heb het even geturfd) in de Derde Divisie zeven maal tegen deze tegenstander. Het ongelijke aantal zit hem in de onvoltooide seizoenen tijdens corona. In die serie van zeven wedstrijden won Dongen vier maal en werd het twee maal gelijk. Een maal slechts won Blauw Geel’38/Jumbo met 4-0. Hoe dan ook is het vaandelteam zondag favoriet en adel verplicht heet dan het spreekwoord. Ik heb hem al vaak gebracht maar trek hem nogmaals uit de la. Pieter Tuns, ooit trainer van Blauw Geel’38, zei dat geen enkele ploeg met nul punten degradeert. “je moet er alleen voor waken dat ze dat ene puntje niet van jouw pakken.” Heerlijke wijsheden. We gaan ons natuurlijk niet verschuilen, dus gaan de mannen van trainer Niels voor drie punten komende zondag. Helder toch?

Pinautomaatje?
Wat me opviel zaterdag, toen een van de koters rond kwam met een boekje voor de wedstrijdbal, dat er maar weinig mensen contant geld bij zich hebben. Ben zelf wat ouderwets en heb meestal wel een tientje op mijn telefoon geplakt. Het werd het dus veel ‘Nee verkopen’ Jammer. Het was ook destijds de reden van de teloorgang van de spaarkas en natuurlijk corona. Maar moeten we de verkopers nu gaan uitrusten met een pinautomaat? Daar moet eens over nagedacht worden. Het zijn tenslotte belangrijk inkomsten voor de club.

Senioren
Zaterdag-2 pakte na de nederlaag bij Achilles Veen de draad weer op en klopte zaterdag in de drukte van de zaterdagmiddag Papendrecht met 4-0. LRC-2 is nog ongeslagen en natuurlijk koploper. Opvallend de 3-0 nederlaag van Achilles Veen-2 bij Arnemuiden-2. Blauw Geel’38 staat met vier teams samen derde. Zaterdag uit naar Dordrecht waar Wieldrecht-2 de tegenstander is overigens met een gelijk aantal punten als Blauw Geel’38. O-23 werd met 1-0 keurig winnaar(doelpunten zijn duur) van het bezoekende Nuenen. Milan van Lee werd koppend ‘matchwinner. Het team klom weer op in de ranglijst naar een keurige derde plek. Zaterdag gaat de reis naar het land van Flipje Tiel en is de Tiels Eendracht Combinatie (TEC) gastheer voor de Blauwgelen 0-23. De wedstrijd van de vrouwen-1 thuis tegen Emplina werd afgelast. Zondag naar Hedel. Om half een wordt er op Sportpark De Winkels afgetrapt.

Junioren
Het elftal van Noimin en Timmy JO 19-1 ging bij RKSV Nuenen met 1-0 onderuit. Vermoedelijk was er alleen Timmy omdat Noimin zijn werk had bij het eerste team dat al om ‘etenstijd’ van18.00 uur aan moest treden tegen het bezoekende VVSB. Hoe dan ook JO 19-1 ging met het kleine verschil van 1-0 onderuit in Nuenen. Zaterdag komt een van de oudste Nederlandse clubs: De Spartaan uit Rotterdam, naar Veghel. Winst zou een leuke sprong omhoog kunnen zijn. JO 17-1 haalde uit op Soetendaal bij de Volharding/Sambeek combinatie met 1-4. Door de winst is het team van trainer Nicky, Martijn en Jasper zogezegd weer een stevige middenmoter. Zaterdag kunnen er zaken gedaan worden als SV TOP naar Veghel afreist en die vormen met AWC de huidige koplopers. Waar TOP opvalt met het fraaie doelsaldo van 12-4. JO 15-1 herstelde na de nederlaag bij Rhode en won nu met 2-0 de Meierijstad derby met Avanti’31. Komende zaterdag uit naar het puntgelijke HVCH. BVV en Rhode blijven hier nek-aan-nek de koplopers. JO 13-1 had geen competitie en mag zaterdag de veters strikken na een lange rit naar FC Geleen. De Limburgers staan één puntje  boven Blauw Geel’38, maar met een wedstrijd meer gespeeld. FC Eindhoven en SBC uit Son voeren de ranglijst aan.

Meisjes junioren
De ‘oudste’ junioren vrouwen speelden met 5-5 thuis gelijk tegen het Eindhovense Marvilde. Een typische vrouwenuitslag met veel doelpunten. Wel zag het team koploper OJC Rosmalen weglopen nu dat zelf wel won. Komende zaterdag uit naar (eerste een keer ademhalen bij deze lange naam) ST Merefeldia/Eindse Boys MO 20. Dat Boys klopt dan niet en zal ‘Girls’ moeten zijn. De wedstrijd wordt hoe dan ook in Weert gespeeld. MO 17-1 werd afgelast bij SJO ESB’19 en speelt komende donderdag 13-10 thuis tegen de rode lantaarndrager Boxtel. MO 15- ging thuis met 2-5 onderuit tegen SCG’18 uit Sint Michielsgestel. Zaterdag gaat de reis naar koploper Nuenen. Het team wacht nog op het eerste puntje en staat laatste. MO 13-1 ging met het kleine verschil van 2-1 onderuit bij de leeftijdsgenoten van Schijndel/De Wit. Zaterdag komt koploper DOSL/Heeze naar Veghel. Om 11.30 uur gaat de bal rollen.

Array
Blauw Geel'38

Pr. W. Alexander Sportpark 24
5461 XL Veghel
Tel. (0413) 36 57 04
info@blauwgeel.nl© Blauw Geel’38 - 2022  |  Privacy & Cookies |  Algemene voorwaarden Blauw Geel'38/JUMBO