20 september 2022  Voorbeschouwing KNVB Beker Blauw Geel’38/JUMBO – Baronie

Geplaatst op 20 september 2022 • 10:03 • NieuwsClubnieuws

Voorbeschouwing KNVB Beker Blauw Geel’38/JUMBO – Baronie

Flink verlies in Heemskerk. Dat was afgelopen zondag. Nu de focus op woensdag alweer. Baronie uit Breda komt op bezoek. KNVB Beker kwalificatie. De afgelopen jaren toen we voor de KNVB Beker mochten spelen, troffen we vaak sterkere ploegen. Vorig jaar de uiteindelijke kampioen van de Derde Divisie Zaterdag: FC Lisse. We hebben 1 succesvol jaar gehad: Thuis tegen Spakenburg dat we wonnen en daarna VVV Venlo op bezoek kregen.

Door: Freek Laurijssen

De Bredanaren zitten in dezelfde competitie als Blauw Geel. Zij verloren ook de laatste 2 wedstrijden: Afgelopen zondag bij Groene Ster met 3-1 en die zondag er voor met 4-0 thuis van Quick. Ze hebben op dit moment 1 punt meer dan Blauw Geel. Maar het is nog vroeg in de competitie om daar wat meer nuttigers van te zeggen. Woensdag staan er andere belangen op het programma. Dan staat er een plek voor het hoofdtoernooi van de KNVB Beker op het programma. We spraken hiervoor met Niels van Casteren vlak voor de maandag-training.

Het eerste wat iedereen zich afvroeg: Was Blauw Geel nu zo slecht of was ADO’20 nou zo goed?
Cliché, maar beide. Ik vind dat zij een goede ploeg hebben. Ze lieten zien waarom zij bovenaan staan. Alleen wij hebben hun niet het Blauw Geel kunnen laten zien wat we ook kunnen zijn. Ik vond ons in alle facetten van het voetbal (aanvallen, verdedigen en het omschakelen) heel matig. We waren bezig met reageren in plaats van anticiperen. Er miste een bepaalde wedstrijdbeleving en bepaalde wedstrijdplezier. En dat hebben we in de loop van de wedstrijd niet weten om te zetten. Er was 1 moment na rust dat we terug in de wedstrijd kwamen omdat zij in de opbouw een fout maken. Ook daarin hebben we uiteindelijk niet doorgepakt en we gaven veel te snel en veel te makkelijk de 3-1 weg, waardoor we geen moment aanspraak hebben gemaakt op meer dan 0 punten.

Dus dan is het nu een kwestie van snel vergeten?
Nou ja, vergeten, we moeten er zeker lering uit trekken. We moeten vooral terug naar het gevoel van de fase dat we goed waren. Je ziet dus wel dat de bovenkant en onderkant van ons elftal nog te ver uit elkaar zit.

Dan krijgen we nu Baronie voor de beker. Competitiegenoot. Dus je hebt natuurlijk al flink wat informatie kunnen verkrijgen van medecoaches. Wat is jouw voorgevoel op de wedstrijd?
Wat je zegt: Competitiegenoot. Zij zitten een beetje in hetzelfde schuitje als ons. Laatste wedstrijden ook niet gewonnen. En wat je zegt: Zij zullen alles over ons weten en wij weten alles over hun maar wij moeten vooral naar ons zelf kijken en we moeten de manier van spelen verbeteren zoals we graag willen spelen, zoals we ook kunnen. En daar zal ook zeker de focus op liggen. Als dat lukt dan kunnen we tegen iedere ploeg resultaat halen. Dus laten we vooral met onszelf bezig zijn en daar op vooruit borduren en de puntjes op de i gaan zetten. Dan kunnen we nog een mooi seizoen beleven.

Dus je hebt er veel vertrouwen in?
Tuurlijk. Tuurlijk. Ik weet wat we kunnen, we hebben een grote groep. Ik heb veel vertrouwen in deze jongens. Het is een geweldige groep om mee te werken. En soms horen teleurstellingen daar ook bij. Het is alleen belangrijk dat we daar sterker uit komen. En dat is ook een kracht van een elftal. Dus laten we daar maar met z’n alle voor gaan zorgen.

Woensdag voor de KNVB Beker. Heb je zelf al mooie avonturen beleefd als trainer of speler in de beker?
Als trainer met DESO hebben we Cambuur Leeuwarden geloot thuis. Dat was een mooie ervaring. En met Blauw Geel natuurlijk tegen VVV Venlo. Dat zijn geweldige ervaringen die je als trainer, als speler maar ook als club graag vaker wil zien. Dus ik zeg ook tegen de jongens: Dit wordt een harstikke mooie wedstrijd woensdag. En elke ronde die je verder komt is gewoon een prijs op zich. Dus daar moeten we met z’n alle de focus op leggen en daar gaan we ook voor.

Array
Blauw Geel'38

Pr. W. Alexander Sportpark 24
5461 XL Veghel
Tel. (0413) 36 57 04
info@blauwgeel.nl© Blauw Geel’38 - 2022  |  Privacy & Cookies |  Algemene voorwaarden Blauw Geel'38/JUMBO