10 mei 2024  Voorbeschouwing Groene Ster – Blauw Geel’38/JUMBO

Geplaatst op 10 mei 2024 • 21:54 • NieuwsClubnieuws

Voorbeschouwing Groene Ster – Blauw Geel’38/JUMBO

Een keurige 4-2 overwinning op de nummer 17 resulteerde in nog steeds de derde plek. Blauw Geel’38/JUMBO liep zelfs even uit op TEC, wat een dag later met 2-3 in Meerssen won. Maar de Veghelaren blijven derde staan. Met nog 3 wedstrijden te spelen is er zelfs nog een kleine kans op een kampioenschap. Maar dan moeten zowel SteDoCo als Barendrecht beide 5 punten laten liggen. Of dat heel realistisch is, moet nog uitwijken.

Door: Freek Laurijssen

Dan op naar zondag. Groene Ster. Maurice Verbunt keer voor een officiële wedstrijd terug op Sportpark Pronsenbroek. De Limburgers hebben nog een kleine kans om nacompetitie te ontlopen, maar moeten dan 7 punten meer halen dan concurrent OJC ROSMALEN. Zelfs directe degradatie is nog mogelijk. Ze staan slechts 3 punten boven de streep. De kraker Unitas – OJC ROSMALEN zal dus op zaterdagavond met veel interesse gevolgd worden vanuit Limburg.

We spraken, in verband met een afwezige Maurice Verbunt, met Noimin Imankarijo.

Noimin een keer, in plaats van Maurice Verbunt, afgelopen zaterdag de 4-2 overwinning op Unitas. Wat is jouw terugblik op die wedstrijd?
Sommige fases hebben we heel goed gespeeld, sommige fases hadden we het heel moeilijk. Zeker na de snelle 1-0 moeten we doordrukken. Komt niet helemaal uit. We hebben kansen gehad op de 2-0. Uiteindelijk door het gladde veld konden zij 1-1 gelijk maken. Vlak voor rust was dat toch een beetje een domper. Na de 1-1 heeft Unitas toch nog veel druk gezet. Zijn we door gekomen, mede door Jordy Zielschot. Top hoe hij op dit moment staat te keepen. Ze maakte wel de 1-2, op dat moment terecht, maar daarna kregen wij wel de overhand. Toen was het bij Unitas fysiek en mentaal op en conditioneel kapot en konden wij het makkelijk overnemen. Maar over de 90 minuten: Een terechte overwinning.

Nou hebben we afgelopen weekend voor TEC (concurrent voor de derde plek) gespeeld. Normaal is dat er na. Is er een voorkeur? Om voor of na TEC te spelen?
Een voorkeur kun je eigenlijk niet in deze fase hebben. Er zijn toch veel mensen die aan het rekenen zijn. Ik kijk het liever van wedstrijd tot wedstrijd. En de eerstvolgende is Groene Ster. Die moet je winnen met in het achterhoofd dat het ook nog Barendrecht – TEC was. Kunnen we voordeel uit putten. Mocht daar een resultaat uit voortkomen voor Barendrecht, is dat natuurlijk een voordeel voor ons. En dan zien we het tegen TEC wel. Maar het is wel belangrijk dat we zelf tegen Groene Ster de 3 punten gaan halen. Dan kunnen we kijken of we achteruit kunnen leunen of niet.

Je zegt het al. Zondag uit naar Groene Ster. Wat is jouw vooruitblik?
Het zal een hele degelijke en moeilijke wedstrijd worden. Hier hadden we er al moeite mee. Hebben we toch de punten stiekem gewonnen. De tegenstander was moeilijk te bespelen, vooral omdat ze agressief waren. En dan zullen wij het zondag ook moeilijk hebben als zij zondag ook zo starten. Maar daar tegenover: We zitten gewoon in een goeie flow en we weten dat we genoeg kansen creëren om een goal te scoren. Dus laten we hopen dat het dan weer de goede kant op valt. Ik ga in ieder geval voor de 3 punten.

Array
Blauw Geel'38

Pr. W. Alexander Sportpark 24
5461 XL Veghel
Tel. (0413) 36 57 04
info@blauwgeel.nl© Blauw Geel’38 - 2024  |  Privacy & Cookies |  Algemene voorwaarden Blauw Geel'38/JUMBO