12 mei 2024  Kampioenschap plots een mogelijkheid

Geplaatst op 12 mei 2024 • 23:06 • NieuwsClubnieuws

Kampioenschap plots een mogelijkheid

Een uitwedstrijd in het degradatienood-verkerende Groene Ster. De Limburgers staan op een krappe 16e plek en zagen op zaterdag Unitas naderen. Voor Blauw Geel vielen zaterdag de uitslagen gunstig uit. TEC, Barendrecht (die beide tegen elkaar speelden) en het ambitieuze SteDoCo speelden gelijk. Leuke uitslagen, maar als je zelf verliest lopen ze alleen maar in of uit. Gelukkig voor de formatie van Maurice Verbunt was dat niet het geval.

Door: Freek Laurijssen
Foto’s: Gerard Beekmans

De Veghelaren begonnen fel aan de wedstrijd. Lars Loermans werd diep gestuurd en kon voorgeven op Ben van den Nieuwenhof. Die kon de bal niet goed raken waardoor een kans verkeken werd. De buitenspeler raakte de paal nog zelf ook en moest even verzorgd worden. Een paar minuten later was het wel raak. Koen van der Zanden werd diep gestuurd door Hidde van Dijk. De man van de hattrick van vorige week bleef koel en schoot de bal feilloos binnen.

Het bleef behappen de eerste helft. Levi Goldsteijn kon van afstand uithalen maar zijn schot zeilde naast. Wat later was het spits Henry Odutayo die kon schieten. Echter was het dit keer Jordy Zielschot die de bal kon pakken. Blauw Geel was er ook nog. Kort combinatiespel tussen Bram Eltink en Koen van der Zanden en de linksback kon uithalen. Het schot zeilde naast.

Kort daarna vielen er 2 goals. Eerst aan de zijde van Groene Ster. Een voorzet werd binnen gekopt en de goaltune ging aan. Wat later kon ook Koen van der Zanden scoren. Hij kon een doorspeelbal van Loermans afmaken. Echter, in beide gevallen stak de grensrechter de vlag omhoog en gingen aan beide kanten de goals niet door.

Kort daarna viel Dave de Meij in voor Ben van den Nieuwenhof. De buitenspeler kon niet meer verder. Mede door de klap op de paal en de hitte op het veld. Groene Ster vond kans in een counter. Danny Stassar kon uithalen maar het schot ging naast. Kort daarna toch nog een doelpunt. Blauw Geel zette een aanval op via Hidde van Dijk. De bal kwam bij Eltink die hem in de combinatie met de Meij weer bij de spits kon brengen. Hij schoot de 0-2 binnen. Het betekent doelpunt nummer 63 in de competitie. Een record.

De tweede helft begon goed voor de Veghelaren. Minuut 1 gelijk een kans voor Koen van der Zanden. Hij kon de bal onderscheppen alleen in de 1 vs 1 won de keeper. Wat later een aanval over rechts. Koen van der Zanden in de combinatie met Wouter op den Camp, maar de aanvaller kreeg de bal niet op goal. Kort daarna wederom een doelpunt van Blauw Geel, maar wederom werd er gefloten.

Blauw Geel was heer en meester in de tweede helft, met wel een korte periode waarin Groene Ster in een vlaag wat kon doen, maar echt veel konden ze niet doen. Lars Loermans kon een schot niet op doel krijgen. Wat later viel toch het derde doelpunt. Uit een corner kon Hidde van Dijk de bal op het hoofd van Wouter op den Camp krijgen die wel een soort van springveren onder z’n voeten had zitten. Zo torende zo’n beetje de kleinste van het veld boven de rest uit en kon de bal prachtig in de kruising koppen. Het was zo’n beetje het laatste wapenfeit van de wedstrijd.

Dankzij gunstige uitslagen elders (Meerssen verloor en Quick speelde gelijk) doet Blauw Geel volop mee voor het kampioenschap en ook periode 3. Vrij uniek dat Blauw Geel zo laat nog mee gaat doen om de titel. Maar alles blijft mogelijk. En het blijft afhankelijk van 2 ploegen. Volgende week komt concurrent voor plek 3 TEC op bezoek. Aftrap 18:00.

Array
Blauw Geel'38

Pr. W. Alexander Sportpark 24
5461 XL Veghel
Tel. (0413) 36 57 04
info@blauwgeel.nl© Blauw Geel’38 - 2024  |  Privacy & Cookies |  Algemene voorwaarden Blauw Geel'38/JUMBO