12 mei 2023  Voorbeschouwing DEM – Blauwgeel’38/JUMBO

Geplaatst op 12 mei 2023 • 17:01 • NieuwsClubnieuws

Voorbeschouwing DEM – Blauwgeel’38/JUMBO

Na een flinke tik opgelopen te hebben in de thuiswedstrijd tegen Unitas, mag de formatie van Niels van Casteren het opnemen tegen RKVV DEM. Dit seizoen al 2 keer tegen gespeeld. Eerst uiteraard de memorabele wedstrijd voor de KNVB beker. Toen werd er met 4-1 gewonnen. In Veghel werd er met 1-1 gelijk gespeeld. Blauw Geel wil voor het hoogst haalbare gaan en winnen zodat de nacompetitie nog gehaald kan worden.

Door: Freek Laurijssen

Dat wordt wel lastig. De Beverwijkers hebben afgelopen week met 1-3 gewonnen in Noordwijkerhout van VVSB. Een vrij opvallende uitslag. DEM staat op een keurige 11e plek en lijkt al uit gevoetbald te zijn. 5 punten achter op de nummer 2 in de periode waar ze zelf 4e staan. In de competitie bezetten ze een 11e plek. Degraderen kan niet meer. Nacompetitie ook niet meer. Daar is het gat te groot voor. We spraken met Niels van Casteren:

Afgelopen zaterdag Unitas thuis. 2-1 verlies. Wat is je terugblik op de wedstrijd?
Een zeer teleurstellende wedstrijd, waar wij met name de 2e goal heel knullig weggeven. Tegen de afspraken in. Waardoor je jezelf in een moeilijke positie brengt. Dus uiteindelijk zeer teleurgesteld.

Kort maar krachtig. Unitas was ook nog niet klaar. Ze speelde voor de derde periode nog. Hoe zie jij onze kansen in voor de nacompetitie? We hebben natuurlijk het geluk gehad dat Hercules op zondag gelijk speelde tegen Quick.
Ja maar zij hebben een beter doelsaldo. Dus zij moeten 2 misstappen maken. Maar weet je wat het is? Je moet gewoon naar jezelf kijken. En zolang je je eigen wedstrijden niet wint is het niet interessant wat andere teams doen. Dus daarin hebben we slechte zaken gedaan dit weekend. Er zijn nog 3 wedstrijden te spelen. Het enige wat wij in de hand hebben is dat we de eerstvolgende zelf winnen. En daar zijn wij mee bezig. En dat gaan wij proberen om voor elkaar te krijgen. En als dat lukt, kunnen we eventueel kijken wat er elders gebeurt is. Maar we willen zoveel mogelijk punten halen en zoveel mogelijk wedstrijden winnen. Dan zien we op het einde van de rit wel waar we gestrand zijn. Maar dat het beter moet dan afgelopen zaterdag is wel een feit.

Zondag bij DEM. Bekend terrein, want daar zijn we dit seizoen al eerder geweest. Toen 4-1 winst. Wat is jouw vooruitblik op komende wedstrijd?
DEM verslaat VVSB. Dus DEM zit er lekker in uiteraard. Maar sowieso vind ik DEM een goeie ploeg. Individueel een paar goeie spelers. Die kunnen het iedereen moeilijk maken en dat hebben ze bij ons ook gedaan. Want jij refereert naar die wedstrijd, daar hadden we met name in de eerste helft weinig tot niks te vertellen. En dat wij met rust slechts 1-1 stonden, daar mochten wij niet mee klagen, want daar hadden we wel een paar meer om de oren kunnen krijgen. Na de rust deden we het wel goed en wonnen we die wedstrijd ook terecht. Maar dat zegt voldoende over de kwaliteiten die DEM heeft. Dus we zullen daar wederom echt goed moeten zijn om daar te winnen.

Blauw Geel'38

Pr. W. Alexander Sportpark 24
5461 XL Veghel
Tel. (0413) 36 57 04
info@blauwgeel.nl© Blauw Geel’38 - 2023  |  Privacy & Cookies |  Algemene voorwaarden Blauw Geel'38/JUMBO