15 mei 2023  Blamage in Beverwijk zorgt voor definitief geen top 3

Geplaatst op 15 mei 2023 • 7:35 • NieuwsClubnieuws

Blamage in Heemskerk zorgt voor definitief geen top 3

Na een teleurstellend 1-2 verlies in eigen huis mocht Blauw Geel toch nog hopen op een 3e plek. Hercules speelde namelijk gelijk tegen Quick. Het gat was nu 3 punten. Voor de Veghelaren dus maar 1 missie: Alles winnen. En dan hopen op 2 misstappen van de Utrechters. De eerste horde was op een sportpark waar historie werd geschreven. Op Sportpark DEM werd namelijk in oktober voor het eerst de 2e ronde van de KNVB beker gehaald. Toen werd er 1-4 gewonnen. Op een zonnige zondag in mei was het resultaat toch iets anders dan op een donderdagavond in oktober.

Door: Freek Laurijssen
Foto’s: Gerard Beekmans

Vrij snel kreeg DEM al een kans. Een fout van Jordy Zielschot in de 2e minuut zorgde er voor dat Thom de Vries van DEM een schot op goal kon lossen. Zielschot kon echter deze bal keren. Kort daarna werd Blauw Geel gevaarlijk. Hij werd diep gestuurd door Lars Loermans en probeerde Jay van Boxtel bij de 2e paal te bereiken. Hij raakte hem echter verkeerd en het werd een schot op goal. Kort daarna weer Blauw Geel via Koen van der Zanden. Maar zijn geplaatste bal bereikte Swen Verswijveren.

DEM kwam ondanks het lichte overwicht van Blauw Geel toch op voorsprong. Een aanval via rechts en de bal kwam bij De Vries. Hij schoot en de bal vloog er binnenkant paal in. Vrij snel daarna krulde Jeroen Schavemaker een corner op de lat. DEM begon dus aan te dringen maar Blauw Geel hield de controle in het veldspel. Dave de Meij werd nog in stelling gezet maar kon de bal van Koen van der Zanden net niet aan. In de tegenaanval daarna kreeg DEM de bal voor. In de kluns viel de bal achter Jordy Zielschot. Voor rust werden nog kansen gecreëerd via Van der Zanden en De Meij, maar beide waren niet gevaarlijk genoeg.

In de tweede helft probeerden de Veghelaren wel de wedstrijd om te draaien. Van den Nieuwenhof was de gevaarlijkste man voor Blauw Geel. Maar zijn voorzetten kwamen vaak niet aan. En een schot die hij kon lossen ging ook naast. Emre Gurcuoglu kreeg nog een vrije trap aar die schampte de lat. In de laatste 5 minuten ging DEM echt gas geven en konden zelfs 3 keer scoren. Erkan Altun kreeg een vrije trap aan de zijkant van het veld. Zijn schot vloog direct de goal in. Nigel Daniëls en Timo Wolters konden daarna nog beide 1 keer scoren na een aanval van DEM.

Een werkelijke blamage in Beverwijk. Blauw Geel werd volledig afgetroefd. Zelf konden er geen goede kansen gecreëerd worden en zorgden de Veghelaren er zelf voor dat DEM gevaarlijk kon worden. Door dit verlies en de winst van Hercules in Uden (waardoor UDI’19 is gedegradeerd) is het gat met de nummer 3 nu 6 punten. Aangezien Hercules een veel beter doelsaldo heeft, zijn de Utrechters zo goed als verzekerd voor de 3e plek en eindigt het geweldige seizoen van Blauw Geel toch een beetje in mineur. Volgende week de laatste thuiswedstrijd van Niels van Casteren als trainer van Blauw Geel’28. Dan ontvangen we HSC’21.

Array
Blauw Geel'38

Pr. W. Alexander Sportpark 24
5461 XL Veghel
Tel. (0413) 36 57 04
info@blauwgeel.nl© Blauw Geel’38 - 2023  |  Privacy & Cookies |  Algemene voorwaarden Blauw Geel'38/JUMBO