19 oktober 2022  Voorbeschouwing DEM – Blauw Geel’38/JUMBO

Geplaatst op 19 oktober 2022 • 13:37 • NieuwsClubnieuws

Voorbeschouwing DEM – Blauw Geel’38/JUMBO

Een potje waar de helft het gaspedaal niet heel ver ingedrukt werd zorgde wel voor een rustige 2-0. Niet al te veel inspanningen voor een KNVB Bekerwedstrijd is wel fijn. De Veghelse Enclave zit in een flow na inmiddels 5 gewonnen competitiewedstrijden op rij. En dat is extra fijn en geeft vertrouwen in een goede afloop in de KNVB Bekerwedstrijd. Er moet een reis voor worden afgelegd maar er kan wel historie geschreven worden. 2 bussen gaan naar Beverwijk, en die zitten bijna vol. Opgeven kan nog, donderdag langskomen en hopen op een plekkie ook.

Door: Freek Laurijssen

Dan de tegenstander. DEM kennen we van de competitie. Daarin verloren ze afgelopen weekend de derby met 2-1 van ADO’20. Dat is voor een ploeg die al een paar wedstrijden op rij niet wist te winnen een prima prestatie. ADO’20 is namelijk periodewinnaar, de koploper en de te kloppen ploeg in de Derde Divisie Zondag. Het gaat met deze 2 ploegen ook een mooi voetbalfeest worden. We spraken op dinsdagavond met Niels van Casteren.

We hebben 2-0 gewonnen van Dongen. Tweede helft wat rustiger. Werd wat gas teruggenomen. Wat is jouw blik op de wedstrijd?
Ik denk dat we de eerste helft gewoon een uitstekende wedstrijd hebben gespeeld. Dongen begon best wel voortvarend de eerste paar minuten. Uiteindelijk namen wij de wedstrijd over en hadden wij hem volledig in handen. We maken 2 uitstekende doelpunten kort achter elkaar en het was wachten op de 3-0, waar we ook een aantal kansen kregen. Die viel dan niet en uiteindelijk komt die rode kaart en dan voel je aan alle kanten aan dat die jongens wisten: Dongen, die niet in beste doen zijn, 2-0 voorsprong, onbewust overigens, dit kunnen we inderdaad op halve kracht uitspelen. En dat is ook zo gebleken want het bleef 2-0. Maar daarom werd het wel een wedstrijd die niet om aan te gluren is. En je wilt het liefste wel een team zien dat swingend van de ene naar de andere aanval op de mat legt. En het liefste nog 3, 4, 5-0 maakt.
Aan de andere kant vind ik wel, en daar heb ik het ook van te voren over gehad met de technische staf, als we deze wedstrijd tegen Dongen ook durven te winnen zijn we als ploeg ook echt volwassen. Een goeie reeks neergezet, waar we van een paar goeie ploegen hebben gewonnen in een drukke week. TOGB, Groene Ster en ook nog eens VVSB kwam de nummer laatst met 0 punten. En die weet je dus ook gewoon winnend af te sluiten. Dan vind ik dat je als ploeg wel volwassen bent en in die zin een groot compliment en ik ben dik tevreden. Prima gevoel aan over gehouden.

Dus nu op naar donderdag. Bekerwedstrijd. DEM. Een bekende voor ons. Maar ook wij voor hun. Wat is jouw vooruitblik op deze wedstrijd?
Ik denk 2 ploegen die bij elkaar in de competitie spelen waar het verschil gewoon klein is. Dus dat geldt hetzelfde tussen DEM en Blauw Geel en allebei zullen we vinden dat er mogelijkheden zijn om de wedstrijd te winnen. En dat is denk ik ook zo als je onderling in dezelfde competitie uitkomt. Dus dat wordt gewoon een open wedstrijd waarbij beide ploegen een ronde verder willen. En het is gewoon eerste ronde KNVB Beker, dat zijn natuurlijk de mooiste wedstrijden die je als club en speler wil spelen. Dus het wordt vooral genieten en als ploeg zijn we er klaar voor om in die wedstrijd alles te geven en ook weer winnend af te sluiten.

Hoe staat het met de status van de selectie? De derde keeper, Nick Verbruggen, keepte afgelopen zondag, er vielen een aantal spelers uit (Robin Voets en Ben van den Nieuwenhof).
Nee, alles is gewoon weer aanwezig. Dus ook Jordy Zielschot is weer terug en alle spelers zijn weer fris en fruitig. En we gaan met een hele sterke groep van de afgelopen weken weer naar Beverwijk dus de bus zit lekker vol.

Array
Blauw Geel'38

Pr. W. Alexander Sportpark 24
5461 XL Veghel
Tel. (0413) 36 57 04
info@blauwgeel.nl© Blauw Geel’38 - 2022  |  Privacy & Cookies |  Algemene voorwaarden Blauw Geel'38/JUMBO