21 oktober 2022  Door Een Mooie overwinning: Naar 2e ronde KNVB beker

Geplaatst op 21 oktober 2022 • 19:40 • NieuwsClubnieuws

Door Een Mooie overwinning: Naar 2e ronde KNVB beker

rkvv D.E.M. – sv Blauw Geel’38/JUMBO (1-1) 1-4. Donderdagavond 20 oktober, 1e ronde KNVB beker toernooi. Blauw Geel was gekoppeld aan divisiegenoot DEM uit Beverwijk. Een loting die kansen bood voor plaatsing voor de tweede ronde, en dat gold uiteraard voor beiden. DEM had natuurlijk wel thuisvoordeel en hoefde geen lange reis te maken. DEM had in de tweede kwalificatieronde afgerekend met gvv Unitas Uit en in Gorinchem na penalty’s, Blauw Geel was toen in eigen huis met 4-0 de baas over Baronie. Voorafgaand  aan dit duel hadden beide afgelopen weekend wisselend succes voor de competitie. DEM had de derby in Heemskerk verloren van koploper ADO’20 met slechts 2-1, Blauw Geel had geen kind gehad in eigenhuis van rode lantaarndrager Dongen: 2-0. Beide clubs kwamen elkaar slechts drie keer eerder tegen en wel in competitieverband, 1 keer in Veghel, 2 keer in Beverwijk. Drie keer ging de winst naar Blauw Geel waarbij de twee duels in Beverwijk beide met 1-4 werden gewonnen. Zou een mooie uitslag zijn voor deze avond…….

Trainer Niels v Casteren had de luxe van een (bijna) complete selectie. Mathijs Haeve is helaas geblesseerd,  Vince Duits zat al wel weer op de bank na de invalbeurt van vorige week. Daar was nu ook weer plaats voor Noori Oubaha.

Blauw Geel mocht onder grote publieke belangstelling, ook uit Veghel, de aftrap verrichten. Binnen de minuut moest Jordy Zielschot al goed uitkomen om erger te voorkomen en in de tweede minuut had hij een goede redding in huis op een inzet in de korte hoek. DEM hield een corner over. DEM bepaalde duidelijk het spelgebeuren en hield de druk op Blauw Geel. In de 12e minuut slordig balverlies van Yassin Nasser waardoor een speler van DEM uiteindelijk in een vrije schietpositie komt. De inzet gaat gelukkig ver naast. Twee minuten later is het weer Jordy Zielschot die met een redding een corner moet weggeven. In de 18e minuut dan het eerste gevaar namens Blauw Geel. Uit een corner van DEM komt de bal bij Ben van den Nieuwenhof. Hij stoomt op richting DEM doel en legt de bal prima af op de mee gekomen Koen van der Zanden. Helaas gaat zijn inzet net naast het doel. In de 25e minuut ontsnapt Blauw Geel aan een achterstand. Thom de Vries ziet zijn inzet op de paal belanden, Jordy Zielschot was kansloos maar zag gelukkig ook dat de paal uitkomst bood. DEM had inmiddels meerder corners gehad, Blauw Geel kreeg zijn eerste pas in de 29e minuut. Die leverde niets op. Verder was het vooral DEM wat de klok sloeg. Echter het doelpunt viel aan de ander kant. Het was de 42e minuut. Yassin Nasser speelde de bal goed op Ben van den Nieuwenhof. Hij heeft een goede actie in huis en zet voor waar Koen van der Zanden kan binnen tikken: 0-1.

Tegen de verhouding in misschien maar wel lekker. In de 45e minuut wordt er achterin bij de Blauw Gelen prutswerk afgeleverd maar wordt de bal in het zijnet geschoten door DEM. De vierde man heeft inmiddels de blessuretijd aangegeven van drie minuten. Gaan rusten met een 0-1 zou natuurlijk lekker zijn maar helaas komt het niet zo ver. Yassin Nasser is ver terug op eigen helft. In plaats van de bal naar voren te rossen of uit te schieten wordt hij van de bal gezet en kan kort daarna Nigel Daniels de gelijkmaker binnen schieten: 1-1. Natuurlijk van uit DEM oogpunt volkomen terecht en verdient, voor Blauw Geel echter erg pijnlijk en geheel onnodig door de manier waarop. Kort daarna de rust met dus een 1-1 stand. DEM leek voor de rust vooral feller en gretiger.

In de rust voert Niels van Casteren een dubbele wissel toe. Mertin Alkir en de met geel belaste Emre Gurcuoglu blijven in de kleedkamer achter. Blauw Geel lijkt meteen beter in het duel te zitten, of door de ongetwijfeld donderspeech in de rust of door de beide invallers of misschien een combinatie van beiden. In de 47e minuut wordt DEM al gewaarschuwd voor de andere aanpak van Blauw Geel. Ben van den Nieuwenhof geeft de bal prima mee op Jay van Boxtel, voor de rust de rechtsback, na de rust de linksback. Hij kan binnen het strafschopgebied de tegenstander omzeilen maar lijkt te ongedurig en de bal verdwijnt naast het doel. In de 53e minuut de hernieuwde voorsprong voor Blauw Geel. Dave de Meij met goed balbezit die afgeeft aan Wouter op den Camp. Zijn schot wordt door de doelman gelost waarna de bal voor de voeten van Yassin Nasser komt. Die haalt vervolgens doeltreffend uit: 1-2. Na zijn ongelukkig actie van voor de rust compenseert hij deze prima. Vrijwel direct naar de aftrap komt Blauw Geel weer in balbezit en kan Koen van der Zanden afronden maar doet dat helaas recht op de doelman. Grote kans om de voorsprong al te vergroten. drie minuten later, 57e minuut, is het wel raak. Uit een voorzet van Max Boonstoppel schiet Ben van den Nieuwenhof de bal onhoudbaar binnen:1-3. DEM lijkt geen schim meer van voor de rust maar datzelfde geld ook voor Blauw Geel. Nu heeft men de touwtjes zelf in handen. In de 62e minuut een gevaarlijk ogende kopbal van DEM maar de bal gaat naast. In de 66e minuut weer een goede voorzet van Max Boonstoppel maar de kopbal van Koen van der Zanden mist richting en kracht en is dan ook recht in de handen van de DEM doelman. In de 69e minuut tilt Blauw Geel de stand naar 1-4. Ben van den Nieuwenhof is wederom belangrijk want hij levert weer een goede voorzet af waardoor Koen van der Zanden zijn tweede kan aantekenen.  Blauw Geel zit nu op rozen. In de 75e minuut een schotje van Ben van den Nieuwenhof dat geen probleem is voor de doelman, drie minuten later een schot van DEM aan de andere kant dat over de kruising verdwijnt. Het is inmiddels de 88e minuut als een schot van DEM nog van richting veranderd, Jordy Zielschot op het verkeerde been was beland maar de bal tot corner gaat. Wederom wordt drie minuten extra tijd aangegeven maar na het laatste fluitsignaal is het Blauw Geel dat feest kan vieren.

Blauw Geel wint met 1-4. Grappig detail dus: dat is dan drie op drie dezelfde uitslag in Beverwijk. Twee totaal verschillende helften waarbij de eerste voor DEM was maar het geen afstand kon bewerken, de tweede dus duidelijk voor Blauw Geel die wel de kansen wist te benutten. Ongetwijfeld was het in de drie bussen terug richting Veghel erg gezellig. Zaterdagavond volgt de loting voor de tweede ronde. Eens kijken wat dat ons brengt en wat zouden spelers en begeleiding willen:

Een thuis wedstrijd tegen een tegenstander, amateurclub van vergelijkbaar niveau, die te doen is en waarbij dan misschien de derde ronde kan worden gehaald of een betaald voetbalclub uit de eredivisie? Maar wat het ook wordt ook dat wordt weer een geweldige wedstrijd. Eerst nog maar even nagenieten van dit resultaat…

Komende weekend verder ook vrij voor de competitie. Het weekend daarna de derby in en tegen Gemert. Wederom een wedstrijd op zich omdat het een derby is en dat zijn altijd onvoorspelbare wedstrijden ongeacht de stand van beide kemphanen. Het zal zeker geen appeltje eitje worden om de 8e overwinning op rij, de 6e overwinning op rij voor de competitie te halen. Dit wordt vast en zeker ook weer een interessante en boeiende wedstrijd….

Voor beiden is een overwinning gewenst en welkom.

Doel:  Jordy Zielschot,

Achterhoede:   Mertin Alkir (Hadi Barglan),  Migiel Zeller,  Robin Voets (Hugo van de nNieuwenhof),  Jay van Boxtel,

Middenveld:  Emre Gurcuoglu (46e min Max Boonstoppel),  Wouter op den Camp, Koen van der Zanden,

Voorhoede:  Yassin Nasser (63e min. Lars Loermans),  Dave de Meij (92e min. Noori Oubaha), Ben van den Nieuwenhof.

Kaarten:  Geel: 25e min. Emre Gurcuoglu, 82e min. Ben van den Nieuwenhof