6 oktober 2023  Voorbeschouwing Blauw Geel’38/JUMBO – Barendrecht

Geplaatst op 6 oktober 2023 • 12:36 • NieuwsClubnieuws

Voorbeschouwing Blauw Geel’38/JUMBO – Barendrecht

Een 0-0 in Limburg was het resultaat van afgelopen zondag. Op voorhand teleurstellend. Je verwacht toch 3 punten mee te nemen tegen de Rode Lantaarndrager van de competitie. Gezien de wedstrijd misschien wel gelukkig dat je alsnog een punt meeneemt. Meerssen was vooral op het einde nog een paar keer gevaarlijk, maar gelukkig zat er een engeltje op de lat bij Jordy Zielschot.

Door: Freek Laurijssen

Komende zaterdag om 18:00 uur komt de andere uiterste op bezoek in Veghel. Barendrecht. Vorig jaar nog voor een langer seizoen en een koppijndossier bij de KNVB gezorgd. De club kwam namelijk in opspraak doordat ze een 3-1 voorsprong bij het inmiddels gepromoveerde GVVV lieten lopen zodat zij de nacompetitie in kunnen. De Barendrechtste ploeg had namelijk bij winst niks en bij verlies nog nacompetitie. Daar kunt u het zijne van vinden, maar de KNVB was er niet heel erg blij mee. Nu gaan ze voor reguliere promotie en staan dus bovenaan in de ranglijst. Afgelopen zaterdag werd er wel verloren van Hoek, onze tegenstander van volgende week.

We spraken vooraf met Maurice Verbunt.

Afgelopen zondag hebben we bij Meerssen gespeeld. 0-0. Wat is jouw nabeschouwing op die wedstrijd?
Ik vond dat we goed startten, de eerste 10 minuten. Maar hoe verder de wedstrijd verliep hoe matiger wij begonnen te spelen. Op voorhand hoop je dat je dit soort wedstrijden winnend afsluit, alleen we waren niet bij machten om Meerssen pijn te doen. Ik denk ook dat we qua kansenverhouding meer kansen tegen hebben gekregen dan voor. Dan moet je nog blij zijn dat je 0-0 speelt.

Heeft het ook niet te maken met het natuurgras? Of zou dat niet heel erg veel uit mogen maken?
Dat zou niet heel erg veel uit mogen maken, alleen ik weet ook wel dat het wel iets uit maakt voor spelers die het gewend zijn om op kunstgras te spelen. Alleen als je zou kijken naar kwaliteit: Wij hebben wel meer kwaliteit dan Meerssen, alleen dat heb ik afgelopen wedstrijd te weinig gezien.

Nu is het zo dat je afgelopen week moest schuiven met blessures. Hoe zit het nu daarmee? Met de fitheid van de selectie?
We hebben Bram Eltink nog geblesseerd. Alle andere jongens zijn terug. Het is natuurlijk nog wel even afwachten of ze echt wedstrijdfit zijn. Maar we krijgen de komende weken weer een balans zodat je keuzes kunt maken. Dus op zich is dat wel prettig.

Komt zaterdag de koploper op bezoek. Barendrecht. Wat is jouw vooruitblik?
Ik heb de vorige keer al een keer gezegd dat de verschillen heel minimaal zijn. Je ziet bijvoorbeeld ook dat Barendrecht afgelopen weekend verliest. We hebben ons natuurlijk ingelezen en het is een gretige ploeg die ook absoluut voor promotie gaan. Het zal een zware dobber worden maar ook hier zijn we niet kansloos.

Array
Blauw Geel'38

Pr. W. Alexander Sportpark 24
5461 XL Veghel
Tel. (0413) 36 57 04
info@blauwgeel.nl© Blauw Geel’38 - 2023  |  Privacy & Cookies |  Algemene voorwaarden Blauw Geel'38/JUMBO