2 oktober 2023  Peter’s corner (7)

Geplaatst op 2 oktober 2023 • 20:36 • NieuwsClubnieuws

Peter’s corner (7)

Leuk te zien dat de standaard teams uit de bovenbouw geen enkel team kent dat verloor. Hulde voor de jongens met driemaal winst en twee gelijke spelen. De Meisjes deden het al niet minder tweemaal winst en één gelijkspel. Dat dit feit gebeurde is alweer een hele tijd geleden. Heerlijke zege van JO 23 lees het commentaar van Vincent. Blauw Geel’38 één stelde teleur. In en tegen Meerssen werd het een doelpuntloze draw. Volgens trainer Maurice mochten we zeker niet klagen dat het gelijk bleef onder anderen door het puike keeperswerk van Jordy.

Door Peter Kuijpers

Seniorenvoetbal
JO 23-1 behaalde gelijk aan het vaandelteam destijds een knappe zege in en tegen Kloetinge. Het werd een kleine 0-1 zege. Vincent: “Een wedstrijd met een hoog tempo. De eerste helft gelijkwaardig. De tweede helft domineren wij de wedstrijd en maken we in de 65e min de 0-1. Een mooie assist van Niek op Flynn die hem over de keeper lobte.” Toch een opmerkelijke klasse. Blauw Geel verliest begin deze competitie met 8-0 bij Kozakken Boys en diezelfde Boys verliezen weer met 3-0 bij Orion. Zaterdag komt datzelfde Orion naar Veghel inmiddels één van de drie koplopers met Blauw Geel’38. De vrouwen ontvingen Boekel Sport en wonnen met 3-0. Blauw Geel’38 staat met vier puntgelijke ploegen in het middenrif van deze klasse. Zondag vroeg uit de veren want om kwart voor tien al wordt er op De Biescamp van Nooit Gedacht afgetapt. Tegenstander is dan Nooit Gedacht-2 die koploper is samen met Olympia’18 in deze klasse. In Geffen is Nooit Gedacht al jaren een gedegen vrouwenvoetbal bolwerk, zowel in de jeugd als senioren.

Jeugdvoetbal Jongens
JO 19-1 hoezé pakte zaterdag de eerste zege. In Veghel werden de leeftijdsgenoten van Nuenen met 4-0 verslagen. De hatelijke nul is verdwenen. Zaterdag uit naar Kozakken Boys dat tweede staat achter de ongeslagen koploper SC ’t Zand. JO 17-1 is de competitie goed begonnen. In Wijchen in het stadsdeel Woezik werd met 2-3 gewonnen van de ploeg met dezelfde naam. Zaterdag komt RKSV Nuenen dat gelijk staat met Blauw Geel’38/Jumbo echter met een wedstrijd meer gespeeld. JO 15-1 blijft de alleenheerser in die klasse. Dit mede door de 8-0 winst op OSS’20. Omdat het gelijkstaande Margriet thuis verloor van notabene UDI’19/CSU-2 en Is JO 15-1 nu koploper. Zaterdag een uitreis naar HVCH dat ver onder Blauw Geel’38 staat. JO-14-1 hield knap medekoploper UDI’19 in bedwang met 1-1. De Udenaren moesten daarom zaterdag de eerste plek afgeven aan Tivoli dat nu koploper is. Zaterdag komt UNA naar Veghel. JO 13-1 was samen met JO 14-1 de twee enige standaard teams uit de bovenbouw die niet wonnen, en met 5-5 gelijkspeelde uit op de Koppelsteeg in Berghem Sport. Dus tien doelpunten en een puntje. Zaterdag komt het nog puntloze UNA uit Veldhoven naar het Prins Willem Alexander Sportpark.

Jeugdvoetbal meisjes
MO 17-1 blijft de ongenaakbare koploper. Met een half dozijn treffers en drie punten vertrokken ze zingend aan de Steen en Stokstraat bij de combinatie Heeswijk/Avesteyn. Zaterdag komt middenmoter Tricht naar Veghel. MO 15-1 schraapte op de Koulberg in Keldonk een puntje bijeen met een 3-3 gelijkspel. Hetzelfde resultaat met de dezelfde score een week eerder tegen Rhode. Zaterdag hoog bezoek als koploper ELI uit Lieshout naar Veghel komt. MO 13-1 won met veel doelpunten met 4-5 bij koploper RKSVN in Neer (Limburg.) RKSV moet nu de koppositie delen met de Braak dat wél won. Zaterdag is De Braak tegenstander in Veghel. Geeft dat winst, dan kan het team zich met recht de vetleren metafoor ‘reuzendoder’ op de borst spelden.

Array
Blauw Geel'38

Pr. W. Alexander Sportpark 24
5461 XL Veghel
Tel. (0413) 36 57 04
info@blauwgeel.nl© Blauw Geel’38 - 2023  |  Privacy & Cookies |  Algemene voorwaarden Blauw Geel'38/JUMBO