28 januari 2024  VERDIENDE WINST OP NUMMER DRIE, NU ZELF DE NUMMER 3

Geplaatst op 28 januari 2024 • 19:45 • NieuwsClubnieuws

VERDIENDE WINST OP NUMMER DRIE, NU ZELF DE NUMMER 3

sv Blauw Geel’ 38/JUMBO  —  U.N.A. (2-0) 3-1  Na een weekend rust, omdat Koning Winter zich liet gelden, vandaag dan wel weer voetbal. Onder een stralend zonnetje op deze 28e januari met perfecte temperaturen dus heel goed voetbalweer. Voor Blauw Geel een thuiswedstrijd tegen de Geel Zwarten uit Zeelst/Veldhoven. Een derby en een ploeg waarmee we nog een appeltje te schillen hebben, na het verlies eerder tegen deze ploeg. Tel daarbij het ongelooflijke slechte thuisoptreden tegen vv Kloetinge en je mag op voorhand aannemen een gretig Blauw Geel te treffen. Twee weken geleden toen Blauw Geel op zaterdag had verloren van Kloetinge was op zondag UNA niet verder gekomen dan een 1-1 gelijkspel in Meerssen bij de plaatselijke s.v. De ploeg van scheidend trainer Harrie Gommans , hij gaat volgend seizoen aan de slag bij vierde divisionist Wittenhorst en zal worden opgevolgd door de huidige vv Kloetinge trainer Jurriaan van Poelje, staat derde met drie punten meer maar ook een wedstrijd meer en wil het de ambities van terug promoveren naar de tweede divisie waarmaken dan moet er gewonnen worden in Veghel.

Trainer Maurice Verbunt kon vandaag geen beroep doen op de geschorste Robin Voets na de twee gele kaarten thuis tegen Kloetinge. Voor hem in de plaats de jonge en van FC Eindhoven geleende Mitchel van Rosmalen. Hij neemt ook de positie achterin over die normaliter door Robin Voets wordt bezet.

Door: Antoine van de Cammen

UNA verricht de aftrap en komt binnen vier minuten al dreigend in het strafschopgebied. Migiel Zeller kan echter prima ingrijpen voordat er een doelpoging volgt. Ondanks dat ziet het publiek een toch al een ander Blauw Geel. Men is feller en gretiger dan twee weken geleden, gelukkig, en dat is ook eigenlijk een normale basis. In de 10e minuut een snelle ingooi richting Ben van den Nieuwenhof. Binnen het strafschopgebied maakt hij een snelle draai en haalt uit. Doelman Petar Stoskovic weet de bal vakkundig tot corner te werken. Uit de corner kan Migiel Zeller koppen maar de bal gaat ver over het doel. In de 20e minuut billen knijpen voor de Veghelse aanhang als Migiel Zeller de bal wil terugspelen op Jordy Zielschot maar dit veel te zacht doet. Jeroen van Schoonhoven pikt de bal op en kan alleen verder. Echter kan hij niet afronden want door goed keeperswerk van Jordy Zielschot met hulp van Mitchel van Rosmalen

Kan de bal daarna door Wouter op den Camp nog tot corner worden gewerkt. Vijf minuten later mag dezelfde Veghelse aanhang juichen. Blauw Geel krijgt na een UNA overtreding een vrije trap net over de middenlijn en die wordt snel en slim genomen door Dave de Meij. Hij speelt de bal op Ben van den Nieuwenhof en Ben tikt de bal voorbij de uitkomende UNA doelman binnen: 1-0. Zes minuten later heeft Jeroen van Schoonhoven een geweldig schot in huis en hij stuurt de bal naar de linker benedenhoek. Jordy Zielschot heeft een zeer goede reactie en redding in huis en kan de bal tot corner tikken. In de 32e minuut, een minuutje later, is er een snelle Blauw Geel uitbraak waarin in eerste instantie een overtal situatie is.

Koen van der Zanden kan uiteindelijk geen goede afronding produceren en de bal is een prooi voor de UNA doelman. In de 33e minuut is het Bram Eltink die goed mee is opgekomen en een voorzet kan afleveren. Dave de Meij kan de voorzet verlengen naar Ben van den Nieuwenhof. Zijn voorzet is daarna op maar voor Lars Loermans die de bal koppend bij de tweede paal doet binnen vallen: 2-0. In de 35e minuut kan Dave de Meij de bal koppend raken maar deze gaat hoog de lucht in en doelman Petar Stoskovic plukt de bal gemakkelijk uit de lucht op de doellijn. Een minuutje later verzuimd UNA de aansluitingstreffer te maken. Uit een voorzet komt de bal op een paar meter voor het Veghelse doel voor de voeten van Sten Senders en hij jaagt de bal hoog over het doel. De aansluitingstreffer blijft gelukkig uit. In de 43e minuut verstuurd Ben van de Nieuwenhof naar Koen van der Zanden die in kansrijke positie komt maar helaas niet weet af te ronden. De ruststand is kort daarna dan ook 2-0.

Blauw Geel zal nu niet het heft moeten verliezen, na de rust zoals in Veldhoven gebeurde, ondanks dat de marge nu wat groter is. Ook nu binnen vier minuten weer een onnodig slordigheidje aan Veghelse zijde. Jordy Zielschot gooit na een corner de bal snel naar Hidde van Dijk. De gooi is echter niet op maat en Hidde kan er helaas niet bij zodat UNA snel weer in balbezit komt. Met een heel mooi steekpassje wordt aanvoerder Brian Boogers allen voor Jordy Zielschot geparkeerd maar kan de UNA aanvoerder de bal niet voorbij de veghelse doelman krijgen en rond hij recht op de doelman af. Blauw Geel ontsnapt (weer) aan de aansluitingstreffer. Nog steeds de 49e minuut aan de ander kant van het veld: een inzet van Koen van der Zanden kan nog geblokt worden want hier had ook zomaar een doelpunt uit kunnen komen. UNA zet wel aan. Twee minuten later is een kopbal van Jeroen van Schoonhoven niet goed gericht en meteen daarna gaat een afstandspoging van Nick Tielemans rakelings langs de paal over de achterlijn. In de 56e minuut een mooie voorzet van Hidde van Dijk maar Dave de Meij stond in buitenspel positie toen hij de bal hoog over het UNA doel schoot. In de 60e minuut na een ingooi van Blauw Geel kan Ben van de Nieuwehof bij de tweede paal oog in oog met de doelman afronden maar de bal gaat tot corner. Uit de corner komt de bal voor de voeten van Lars Loermans en op een paar meter voor de doellijn schiet hij over het doel. Rond de 74e minuut aanvallen van beide teams  met dreiging. Eerst een snelle Blauw Geel aanval die helaas niet goed wordt uitgespeeld, daarna een UNA aanval waarbij op een voorzet met een vliegende duik de bal wordt naast gekopt. Blauw Geel krijgt bij aanvallen meer en meer ruimte, soms met overtal situaties, maar speelt het heel slordig uit. In de 88e minuut een flipperkastje voor het Veghelse doel waarbij Wouter op den Camp de bal voor de doellijn kan keren. De 90e minuut staat al even op het scorebord als uit het niets dan toch de aansluitingstreffer valt. Alex Smeins is de scorende UNA speler want de bal valt bij de tweede paal hoog in het doel, de springende Jay van Boxtel kon er niet meer bij: 2-1. UNA heeft nu nog haast want niemand weet hoeveel blessuretijd scheidsrechter Smeenk nog laat spelen. Het wordt pompen of verzuipen en UNA verzuipt. Een misverstand achterin tussen doelman Petar Stoskovic en Louisben Jagt waardoor de bal bij Ben van den Nieuwenhof komt. Hij is net over de middenlijn, maar doordat doelman Stoskovic zover voor zijn doel stond kan hij met een bekeken schot de bal in het lege doel doen verdwijnen: 3-1. Meteen daarna volgt ook het eindsignaal.

Blauw Geel wint hoog verdiend van UNA en heeft daarmee zijn dubbel revanche: eerst voor de eerder geleden nederlaag en daarna voor het slechte thuisoptreden tegen vv Kloetinge. Het was fris voetbal met belevingen gretigheid en de juiste felheid. Klasse mannen deze winst op de nummer drie van de ranglijst waardoor men nu zelf de derde plaats inneemt. Een mooie teamprestatie met even een extra compliment voor de heel goed ingevallen Mitchel van Rosmalen. Op de positie van Robin Voets speelde hij een puike foutloze wedstrijd. Mooie aanwinst voor de toekomst met zijn mogelijkheden.

Volgende week weer een wedstijd op de zateragmiddag. In Woerden zal om 15.00 uur worden afgetrapt voor de volgende topper tegen Sportlust’46. Een duel met de nummer vijf van de ranglijst die middels winst graag weer over Blauw Geel heen zal willen wippen. Eens kijken of we daar revanche kunnen nemen voor de eerder geleden nederlaag (1-2) in eigen huis……

Doel:  Jordy Zielschot,

Achterhoede:   Bram Eltink,  Migiel Zeller,  Mitchel van Rosmalen,  Jay van Boxtel.

Middenveld:  Wouter op den Camp,  Hidde van Dijk (69e min. Yassin Nasser),  Lars Loermans,

Voorhoede:  Koen van der Zanden (75e min. Kai Koreniuk),  Dave de Meij (90e min. Emre Gurcuoglu),  Ben van den Nieuwenhof.

Scheidsrechter: Dhr. P. Smeenk,

Ass. Scheidsrechters:  Dhr. R. Janssen en Dhr. H. Assili

Kaarten:  Geel:

U.N.A.:  87e min. Brian Boogers