10 september 2018  UITERMATE ZWAKKE 1E HELFT MEDE OORZAAK VAN NEDERLAAG

Geplaatst op 10 september 2018 • 10:28 • NieuwsClubnieuws

UITERMATE ZWAKKE 1E HELFT MEDE OORZAAK VAN NEDERLAAG

sv Blauw Geel’38/Jumbo – vv Dongen (0-1) 0-2. Competitieronde drie op zondag 9 september met een thuiswedstrijd tegen provinciegenoot vv Dongen. Van de tien ontmoetingen tegen Dongen gingen er zes verloren, werd er een keer gelijk gespeeld en kon men slechts drie keer winnen. Van de laatste vier duels werden er drie verloren, kortom een “angstgegner “ op bezoek. Blauw Geel had het eerste duel in deze competitie gewonnen. Dongen had beide voorgaande duels verloren. Beide wensten dus vurig een overwinning. Trainer Niels v Casteren liet Jean Claude van Aanholt uit de basis. Mustafa Guler begon in het hart van de defensie en Edwin Huibers op de backpositie, Mark Dobbelsteen startte vandaag weer in de basis. Onder een stralend zonnetje waren zo’n drie honderd toeschouwers aanwezig.

Dat Dongen twee nederlagen had geleden en er geen derde wilde laten volgen werd eigenlijk vanaf de aftrap duidelijk. De ploeg van trainer Ruud Kaiser zette hoog druk, iets waar Blauw Geel ook direct moeite mee had. Binnen 30 seconde, de Oranje “kanaries” hadden de aftrap mogen verrichten, was er al gevaar. Gelukkig schoot Daan Poelmans de bal hoog over. Dongen bepaalde het gebeuren met hun tactiek en binnen tien minuten was het raak. Balverlies van Rick Polman luid de aanval van de gasten in waarbij op de flank ook nog eens teveel ruimte wordt gegeven zodat een voorzet vrij gegeven kan worden. Thomas Schilders schiet vervolgens de bal beheerst in de korte hoek binnen: 0-1. Trainer Niels van Casteren liet zich meten ook even luid en duidelijk horen dat het tempo veel te laag lag en er meer energie in het spel gelegd moest worden. Helaas zou achteraf blijken voor de rust niet meer aan zijn team besteed. Twee minuten later opnieuw een riante kans voor de gasten als twee spelers bij een corner geheel vrijstaan voor het doel waarbij de koppende speler de bal rakelings langs kopt. Blauw Geel stelt daar bar weinig tegen over want de eerste fatsoenlijke aanval in de 18e minuut bloed gewoon dood. Een minuutje later doet Dongen het beter. Giovanni Henskens stuurt de bal naar de rechter flank waar zijn teamgenoot geheel vrij staat. De inzet vanuit vrijstaande positie gaat gelukkig via een rug van een Blauw Geler tot corner.
In de 20e minuut moet Danny Verbakel vervangen worden en zijn vervanger is Koen van der Zanden. Vier minuten later heeft Blauw Geel geluk dat Roshendley Saez blijft lopen met de bal, er niet afdoende wordt ingegrepen, en niet besluit tot een schot zodat uiteindelijk Tim Rerimassie zijn voet er voor kan zetten. Een minuutje later ontstaat er een overtalsituatie voor het Blauw Geel strafschopgebied en spelen de gasten het wel erg slordig uit, en dat zou voor de rust nog wel vaker gebeuren, gelukkig. In de 31e minuut komt Thomas Schilder bij een voorzet boven Edwin Huibers uit maar gelukkig gaat zijn kopbal naast. In de 34e minuut een eerste echt Blauw Geel kansje als Tim Rerimassie vanaf zijn positie kan opstomen, het strafschopgebied kan binnen komen en besluit tot een schot. Zijn inzet gaat via een Dongen speler rakelings over de lat. Drie minuten later probeert Hidde van Dijk het maar eens van een afstand en dat was voor de Dongense doelman lastig genoeg, helaas rekende niemand van Blauw Geel erop dat de bal gelost werd zodat het niet kwam tot een tweede schot. In de 40e minuut wordt Joey Hellstern in de diepte aangespeeld en lijkt hij de bal voorbij de doelman te krijgen die heel erg dom tegen hem aanloopt. Scheidrechter Kok is resoluut en wijst naar de penaltystip. Joey Hellstern zal de strafschop gaan nemen maar hij verzuimd om de gelijkmaker op het scorebord te zetten, hoog over het doel verdwijnt de bal tot opluchting van Dongen. In de blessuretijd wederom een goede afstandspoging van Hidde van Dijk maar ditmaal gaat de bal net langs het doel. Blauw Geel sluit een hele slechte eerste helft af met achterstand en zal uit een ander vaatje moeten tappen na rust. Dongen was voor de rust constant dreigender een feller.

Trainer Niels van Casteren zal ongetwijfeld zijn ongenoegen over die eerste helft hebben duidelijk gemaakt aan het team want hoe anders kwam de ploeg uit de rust. Nu zelf gretig en feller zette het Dongen direct onder druk. Slechts een minuutje onderweg als Rick Polman goed wordt aangespeeld maar hij net iets te veel tijd nodig heeft voor een afronding zodat een Dongense verdediger met een sliding slechts een corner moet weg geven. Blauw Geel blijft vervolgens vooral op de helft van Dongen ne het Dongense publiek kan zijn ogen niet geloven hoe anders de tweede helft is. In de 56e minuut weet men een voorzet op tijd weg te werken en vier minuten later plaatst men zelf dan een aanval. Gelukkig voor Blauw Geel had Roshendley Saez iets moois in gedachten maar werd dat door zijn medespelers niet begrepen waardoor Blauw Geel overeind bleef. In de 61e minuut een prima pass van Martijn van Loon op Hidde van Dijk. Hij komt al struikelend voorbij de Dongense doelman maar wordt dusdanig gehinderd dat hij iets te ver naar buiten moet zodat hij zijn inzet voor open doel voorlangs ziet gaan. Blauw Geel’s grootste kans op een doelpunt na een uitgespeelde aanval. Blauw Geel houd een veldoverwicht maar grote uitgespeelde kansen komen er niet. In de 72e minuut een vrije trap van Mustafa Guler maar die eindigt in het zijn. Acht minuten later krijgt hij nogmaals de kans als hij een vrije trap mag nemen op zo’n 18 meter voor het doel. Helaas voor hem en Blauw Geel mikt hij de bal op de lat en wordt er weer niet attent gereageerd door Blauw Gelers want de terug komende bal wordt tot corner gewerkt door Dongen. Uit de corner ontstaat nog een flipperkast situatie maar ieder inzet van Blauw Geel wordt geblokt en uiteindelijk weet Dongen de situatie te bedwingen. In de 87e minuut is het dan een scherpe counter van Dongen die aan alle illusies op een puntje een einde maakt.
Yevghenny Marcelli verspeeld de bal en weet niet mee terug te verdedigen, uiteindelijk is het Thomas Schilders die een voorzet geheel vrijstaand kan binnen tikken: 0-2.

Blauw Geel verliest in deze competitie thuis al het in het tweede thuisduel. De manier waarop zal toch wel te denken geven want de eerste helft was ronduit zwak. Te mat (weinig passie en enthousiasme), te weinig tempo en zeker als je het afzet tegen Dongen ook minder felheid. Daarbij mis je de uitgelezen kans via een penalty om gelijk te maken en het fiasco van de eerste helft moge duidelijk zijn. Daar staat dan wel een prima tweede helft tegen over maar ondanks het veldoverwicht creëert men te weinig en wat men creëert kan men niet benutten. Hard gewerkt is er zeker maar het was te weinig.

Komende weken een loodzwaar programma want eerst uit naar titelkandidaat OFC en daarna thuis tegen een andere titelkandidaat UNA. Op basis van de eerste helft van vandaag voor de trouwe supporters misschien weinig vertrouwen op een goede afloop maar ook vorig seizoen wist men wel eens verrassend uit de hoek te komen na een beduidend mindere wedstrijd. OFC dat zijn eerste twee wedstrijden gemakkelijk won liep deze competitieronde overigens tegen een 2-1 nederlaag aan in Goes. Het zou natuurlijk heel mooi zijn als we na de lange reis naar Oostzaan kunnen zeggen dat voor niemand, zowel staf, spelers als supporters, die reis niet voor niets is geweest……

Doel: Brahim Zaari,
Achterhoede: Edwin Huibers, Mustafa Guler, Martijn van Loon (77e min. Yevghenny Marcelli), Tim Rerimassie,
Middenveld: Sander Egmond, Mark Dobbelsteen, Hidde van Dijk,
Voorhoede: Rick Polman), Joey Hellstern, Danny Verbakel (20e min. Koen van der Zanden),

Scheidsrechter: Dhr. M. Kok
Ass. Scheidsrechters: Dhr. A. Zoutendijk en Dhr. M. Ritsema
sv Blauw Geel’ 38: 41e min. Mustafa Guler, 85e min. Rick Polman
vv Dongen: 40e min. Wessel Sprangers