10 oktober 2021  TOTAAL ONNODIGE NEDERLAAG IN DONGEN

Geplaatst op 10 oktober 2021 • 18:36 • NieuwsClubnieuws

TOTAAL ONNODIGE NEDERLAAG IN DONGEN

vv Dongen  —  sv Blauw Geel’ 38/JUMBO  (0-0)  2-1. Het was vandaag zondag 10 oktober geweldig mooi en goed voetbal weer. Blauw Geel moest naar Midden Brabant voor een duel op sportpark De Biezen in Dongen van de plaatselijke vv. Voor Blauw Geel is Dongen een soort van “angstgegner”. Van alle duels gespeeld in Dongen tussen beide teams kon Blauw Geel er tot op heden slechts 1 winnen. In het seizoen 2012-2013 was er winst: 1-3. Daarna volgde slechts 3 x een gelijkspel en 5 nederlagen, vier in competitieverband, 1 in een na-competitiewedstrijd. Beide teams staan deze competitie niet erg hoog en Blauw Geel heeft weliswaar vier punten meer maar met een nieuwe nederlaag in Dongen zou het zichzelf geen geode dienst bewijzen. De gastheren verloren vorig weekend met 3-1 in Den Haag bij Quick. Blauw Geel won in de slotminuten van de derby thuis tegen UNA met 3-2. Dus beide zouden graag door middel van winst vandaag het moraal willen versterken…   Trainer Niels v Casteren had buiten de langdurige blessures weinig problemen en zal niet lang hebben hoeven denken over de basisformatie. Enigst kopzorgen zijn misschien het rendement uit goede aanvallen. Jammer dat zoveel mooie kansen onbenut blijven maar misschien zou het vandaag beter gaan.

Blauw Geel mocht de aftrap verrichten op het kleine hoofdveld met lang gras. De lijnen waar slecht zichtbaar, zeker geen hoofdveldwaardige ondergrond voor in de derde divisie. Maar daar hebben natuurlijk beide teams hinder van. Eerst wapenfeitje was in de 8e minuut een kopballetje op doel van Emilio Crusat maar dat was geen test voor de Veghelse doelman. Vier minuten later diende de Dongense doelman handelend op te treden aan een mooie Veghelse aanval. De voorzet was helaas een prooi voor de lange doelverdediger. In de 18e minuut verzuimen de gastheren op voorsprong te komen want een speler in kansrijke positie schiet de bal hoog over het quasi lege doel. Kort daarna moet Blauw Geel tijdelijk met tienman verder. Bij een duel op het middenveld raakt Koen van der Zanden geblesseerd en hij wordt geruime tijd aan de zijlijn behandeld. In de tweede helft komt hij ook niet terug en moet waarschijnlijk voor hechtingen in zijn gezicht naar het ziekenhuis. Deze periode met een man minder duurt toch zeker bijna tien minuten. In de 24e minuut met die man minder toch een mooie kans voor Blauw Geel maar Lars Loermans schiet de rebound van een corner over. In de 30e minuut kan de Dongense aanvoerder slechts door middel van een overtreding Vince Duits stoppen. Geel is zijn deel en de vrije trap wordt door Ben van den Nieuwenhof net naast geschoten. Vier minuten later schiet Jari Koenraat de bal namens Dongen in de korte hoek maar te zacht en Emilio Crusat pakt die bal dan ook gemakkelijk. Het is inmiddels de 37e minuut als Dongen de doelman mag bedanken niet op achterstand te komen. Een voorzet van Jay van Boxtel wordt door Danny Verbakel ineens genomen. Met een reflex keert hij de bal tot corner. Uit de tweede corner kopt Migiel Zeller de bal op doel maar ook hij mag niet juichen want op de doellijn bij de verre paal staat een verdediger zijn doelman te redden voor het grabbelen in het net. Twee minuten later weer een hoofdrol voor de Dongense doelman. Hij brengt namelijk geweldig redding op een kopbal van Ben van den Nieuwenhof na een voorzet van Sjaak Egmond. En weer rest Blauw Geel slechts een corner. Vlak voor rust krijgt Blauw Geel zowaar nog een grotere kans op een voorsprong. Vince Duits wordt in de ruimte aangespeeld en met zijn snelheid kan hij iedereen achter zich laten. Helaas is hij niet koelbloedig  genoeg en krijgt hij oog in oog met de doelman de bal niet in het doel. Wederom slechts een corner die rest.

Na de rust dus een noodgedwongen wissel aan Blauw Geel zijde. Het verandert weinig aan het spelbeeld. Blauw Geel krijgt dan ook een eerste kansje na deze rust. In de 51e minuut geeft Danny Verbakel goed mee aan Vince Duits maar zijn inzet in de korte hoek is geen probleem voor de doelman. Een minuut later valt dan de al lang niet meer onverdiende Veghelse voorsprong. Jay van Boxtel komt goed door op de flank, weet wat Dongense speler in de luren te leggen en een misschien als voorzet bedoelde bal ligt plots via de korte hoek in het Dongense doel: 0-1. Vanaf de aftrap meteen een Dongen aanval waarbij Blauw Geel ontsnapt aan de gelijkmaker. De defensie is complet uit elkaar gespeeld en Dongen regisseur Fatih Kamaci komt alleen voor doelman Crusat en schiet de bal tegen de onderkant van de lat. De bal stuit terug in het veld en de rebound komt weliswaar voor de voeten van een Dongense speler maar zijn inzet is te slap en kan door Emilio Crusat nog voor de doellijn worden gepakt. Blauw Geel was verre van bij de les en hopelijk was dit een waarschuwing.  Even later mag Blauw Geel weer twee corners nemen maar die blijven zonder verder resultaat. In de 59e minuut veel gegil en kabaal als heel Dongen schreeuwt voor een penalty maar de goed leidende scheidsrechter de Vries stond er kort op en maakt in woord en gebaar heel duidelijk dat er doorgespeeld moest worden. In de 66e minuut schiet Tijn Bosch hoog over. Dan volgt een fase met meer gevaar van de gastheren. In de 72e minuut kan Jari Koenraat vanaf de flank bijna ongehinderd door maar gelukkig gaat zijn inzet in het zijnet en vanuit de corner volgt nogmaals een Dongense bal in het zijnet. In de 74e minuut snelt Danny Verbakel naar de achterlijn en wordt zijn voorzet bijna door een Dongense verdediger in het eigen doel verwerkt. Helaas…. Zoveel geluk heeft Blauw Geel nu ook weer niet. In de 78e minuut komt Danny Verbakel een beetje onbehouwen in maar speelt hij weldegelijk de bal eerst. Toch krijgt Dongen een vrije trap. Theo Martens weet hier wel raad mee en via de onderkant van de lat gaat de bal binnen: 1-1. Dongen gaat nu nog fanatieker spelen en dringt aan waardoor er meer ruimte zou kunnen komen voor Blauw Geel. In de 87e minuut brengt de Dongense doelman redding op een inzet van Vince Duits en de Dongense defensie weet wel raad met de rebound. De 90e minuut loopt inmiddels en Blauw Geel lijkt al op weg naar de kleedkamers…… Een vrije trap wordt snel genomen en de tegenstander van Jay van Boxtel kan ongehinderd aannemen en richting de achterlijn. Hij heeft vervolgens een geode voorzet in huis en Mauricio Helstone tikt binnen: 2-1. In het restant laat Dongen niets meer toe en het wint het tweede duel in deze competitie.

Blauw Geel speelde een gedegen eerste helft. Zonder hoogstaand voetbal was men de bovenliggende partij maar als gevolg van het bekende euvel, het niet benutten van de kansen, houd men de tegenstander op de been. Met name vlak voor rust had men afstand kunnen en moeten nemen. Ook na rust lijkt er geen vuiltje aan de lucht, zeker niet als men op voorsprong komt. Na de gelijkmaker denkt men misschien nog: nou een punt hier in Dongen is ook een keer niet slecht. Maar hoe bedrogen komt men uit en dat na een collectief slaapmoment.  Als er een keer een mogelijkheid was om in en van Dongen te winnen dan was het zeker vandaag geweest. Het heeft niet mogen zijn.

Volgende week weer een thuiswedstrijd. Op het eigen Prins Willem Alexander Sportpark

komt de koploper uit Oostaan: OFC. Zij hebben tot op heden zes duels gewonnen, 1 x gelijkgespeeld uit bij Hollandia, en 1 x verloren vorige week uit bij Groene Ster. Dit weekend won men na een 0-1 achterstand in eigen huis van DEM.

Een mooi affiche dus en zeker een mooie krachtmeting. Van concentratieverlies mag dan zeer zeker geen sprake zijn en hopelijk kunnen er kansen worden gecreëerd en afgemaakt.

Doel:  Emilio Crusat,

Achterhoede:   Sjaak Egmond,  Migiel Zeller,  Robin Voets,  Jay van Boxtel.

Middenveld:  Koen van der Zanden (46e min. Tijn Bosch),  Mark Dobbelsteen,  Lars Loermans,

Voorhoede:  Danny Verbakel ( 89e min. Tom Dekkers),  Vince Duits,  Ben van den Nieuwenhof (74e min. Halil Murt).

Scheidsrechter: Dhr. D. de Vries

Ass. Scheidsrechters:  Dhr. G. Linke en Dhr. D. Noordhoek

Kaarten:  Geel:

sv Blauw Geel’ 38:  geen