7 oktober 2021  Peter’s Corner Blauw Geel’38/JUMBO

Geplaatst op 7 oktober 2021 • 14:13 • NieuwsClubnieuws

Peter’s Corner Blauw Geel’38/JUMBO

Mooi weekend alweer lang achter de rug. Prachtige zege van ons vaandelteam op UNA uit Zeelst. Altijd prachtig om in de dying seconds van een partij te winnen. Nou ja, richting het einde om de data-politie voor te zijn. Zondag reist de selectie af naar Dongen wat in het hartje van Brabant ligt. Immer een lastige opponent voor Blauw Geel’38/Jumbo en dat is uit het verleden wel gebleken. Hoewel de prestatiecurve van Dongen dit prille seizoen nog aan de magere kant is. Blauw Geel’38 speelt al vijf seizoenen tegen deze tegenstander inclusief de twee corona ramp seizoenen.  Mooie pot zondag op Sportpark De Biezen waar om 14.00 uur wordt afgetrapt.

Door: Peter Kuijpers

Jammer dat O-23 niet kon winnen van Orion. De ploeg uit Nijmegen had aan één doelpunt genoeg om met drie punten uit Veghel te vertrekken. Zaterdag gaat de reis naar Nuenen. Op Sportpark De Oude landen wordt om 15.30 uur begonnen. Nieuw tenue voor de mannen van het zaterdagteam dat in het nieuwe hansopje niet verder kwam dan een 1-1 gelijkspel tegen GJS-2 uit Gorinchem. Zaterdag gaat de reis naar het hartje van de bijbelbelt HSSC’61-2 in Hei en Boeicop. Parkeren bij de School van de Bijbel in de Pleinstraat mannen. Het tweede zaterdagteam, Blauw Geel’38 zaterdag-3 won keurig van Cito-3 met 4-2. Komend weekend is dit team vrij om dan op 16 oktober opnieuw thuis te spelen met als tegenstander SV BLC-4 uit Den Bosch.

Jeugdvoetbal
JO 13-1 blijft goed presteren Op Sportpark De Blauwe Kei in Breda werden de leeftijdsgenoten van de Baronnen (Baronie) met 3-1 verslagen. Echt een heerlijke prestatie van dit team. Zaterdag hebben we een derby als Gemert naar Veghel komt. Gemert heeft nog maar nul punten en is dus  super gebrand op een resultaat. JO 15-1 had geen leuk begin van de competitie. Tegen de enige BVO die deze competitie rijk is, Roda JC JO 15-1, ging het team met een half dozijn doelpunten de bietenbrug op. Snel vergeten zaterdag wederom een Limburgs team. Om 15.30 uur trappen de mannen af tegen Scharn in Maastricht. Succes! JO 17-1 behaalde één punt in een 3-3 gelijkspel thuis tegen het ‘Dortse’ DHC. Het eerste puntje na het verlies bij Feyenoord in Rotterdam. Zaterdag kansen op de eerste zege mits er gewonnen gaat worden van Forum  Sport in Voorburg bij Den Haag. Tot slot JO 19-1 dat met 3-1 verloor bij Geldrop. Zaterdag het nog ongeslagen TSC uit Oosterhout. Tijd voor een driepunter mannen!

Spitsen
Deze week op twitter een mooie discussie over topspitsen uit onze regio. Dit naar aanleiding van het artikel wat ik plaatste op Kliksport over het stoppen van Peter van den Heuvel als trainer bij FC Uden. UDI’19 spits Van de Heuvel werd al meteen genoemd als de beste spits van de laatste jaren. Maar die vulden wij aan met Mies van Zutven, Emiel van der Sanden en Alexander Mols. Tiny Russens uit Schijndel was ook buitencategorie en de nog oudere Hans van Wetten van Gemert idem. De reactie uit Den Bosch kwamen met Wesley Meeuwsen, Rene Marechal, Tonnie Becks en Theo van Geffen. Verder uit die hoek nog een roedel namen die mij niet veel zeiden. Ach misschien vergeten we er nog wel een paar dat kan. Overigens al deze namen stammen wel uit verschillende tijdsdelen. Een ding hadden gelijk: ze scoorden allen bijzonder makkelijk en veel.

Bus
Vandaag las ik een artikel over de komende gasleveringen en stijgende prijzen. De Volkskrant ging zelfs zo ver dat ze het niet ondenkbaar vinden als het gas op de bon zou gaan en er Gasloze dagen gaan komen. Verder werden en dingen vergeleken met de oliecrisis in 1973. Een crisis die ik me nog goed herinner. Er kwamen autoloze zondagen wat grote problemen veroorzaakte met het voetbal. Ging toen al mee met alle wedstrijden van het eerste team dat uit naar ODC in Boxtel moest. Er werd met de BBA bus vertrokken naar Schijndel en daar overgestapt op de bus naar Boxtel. Trainer was Ben Tap en leider was Henny Kuijpers die ook de kaartjes kocht. Blauw Geel’38 haalde één puntje weg bij ODC na een 1-1 gelijkspel. Het Veghelse doelpunt werd gescoord door van Pierre van Wanrooy na een 1-0 achterstand.

 

 

 

 

 

Array
Blauw Geel'38

Pr. W. Alexander Sportpark 24
5461 XL Veghel
Tel. (0413) 36 57 04
info@blauwgeel.nl© Blauw Geel’38 - 2021  |  Privacy & Cookies |  Algemene voorwaarden Blauw Geel'38/JUMBO