21 april 2019  TEC met geknepen billen weg bij gehavend Blauw Geel’38/Jumbo

Geplaatst op 21 april 2019 • 15:39 • NieuwsClubnieuws

TEC met geknepen billen weg bij gehavend Blauw Geel’38/Jumbo

Bron: Kliknieuws

VEGHEL – Kampioenskandidaat TEC deed wat het moest doen en dat was winnen in Veghel. De ploeg van trainer Gery Vink was vooral het eerste half uur veruit de meerdere van de Veghelaren en nam via Kotç en  Hak een 0-2 voorsprong. In de 34e minuut omzeilde Sander Egmond de buitenspelval en werd het 2-1. Na rust vervlakte de wedstrijd, maar nadat dat Hak met zijn tweede er 3-1 van maakte was het Sander Egmond die verkleinde naar 2-3. Het laatste woord was voor Kotç die de 2-4 eindstand langs Zaari schoof.

Door: Peter Kuijpers

Het was kommer en kwel voor Blauw Geel’38 trainer Niels van Casteren wat zijn personele bezetting betreft. Vier spelers waren geblesseerd en in de warming up meldde zich verdediger Desley Schilders daar nog bij. Van Casteren loste het op door Jean-Claude van Aanholt centraal langs Erik van Loon te plaatsen. Voorin speelde Blauw Geel’38 met twee spitsen Yevghenny Marceli en Sander Egmond, opkomend met Hidde van Dijk, Tim Rerimassie en Hidde van Dijk.  Het waren de bezoekers uit Tiel die de regie in de wedstrijd grepen en via Serhat Kotç opende naar 0-1 in de 11e minuut.

Overtuigd
TEC bleef sterker waar trainer Gery Vink zich ongetwijfeld heeft afgevraagd bij de makkelijke 0-2 van Nick Hak waarom hebben we tegen dit team thuis punten afgegeven. Zeker nadat Emre Gurcuoglu snoeihard buiten bereik van keeper Brahim Zaari de paal teisterde. Van Casteren paste een wissel toe. Rechtsachter Edwin Huibers kwam naar de kant waar Van Aanholt van centraal nu op de plek van Huibers ging spelen en Mustafa Guler centraal achterin.  Een kentering kwam er in het laatste kwartier waar Sander Egmond uitstekend de buitenspelval omzeilde en 1-2 scoorde (deze redactie stond precies op een lijn en was het zeker geen buitenspel). Vink foeterde en brieste, maar scheidsrechter Harrold van de Ketterij en zijn assistent waren overtuigd van het doelpunt en bleef het 1-2. Kotç schoot in kansrijke positie nog naast en werd het rust.

Sander Egmond
In de tweede helft nivelleerde de wedstrijd en kwam Joey Hellstern één-op-één vrij voor keeper Sebastiaan van der Sman, maar strandde op de Tielse doelman. Opnieuw kwam de assist (als bij de goal van Egmond) van Marceli. Na een uur spelen kwam Ben van den Nieuwenhof (16 jaar) in het team voor Martijn van Kessel die beiden een dikke voldoende haalde. Beiden teams kregen kansjes maar het was toch TEC dat via een snelle omschakeling de 1-3 noteerde. Vink poft terug in zijn stoel maar dat was voor even. Nadat Rick Polman Marceli had vervangen kwam plots Sander Egmond, na een tenenkrommende truttigheid bij TEC, vrij voor Sman en scoorde de 2-3. Blauw Geel’38 begon aan een alles of niets offensief waar Zaari in de laatste seconden nog in de Tielse zestien verscheen, maar dat leverde niets meer op. TEC profiteerde via Kotç (zijn derde) naar 2-4 bijna in het eindsignaal. Met opgeheven hoofd gingen de Veghelaren van het veld, maar wel met nul punten. Nacompetitie dreigt als nooit te voren voor Blauw Geel’38. TEC is Jong Volendam tot op twee punten genaderd waar UNA voorlopig weer afhaakte na het gelijke spel thuis tegen JVC Cuijk.

Blauw Geel’38/Jumbo Brahim Zaari, Jean-Claude van Aanholt Edwin Huibers (29. Joey Hellstern), Erik van Loon, Sjaak Egmond, Hidde van Dijk, Martijn van Kessel (62. Ben van den Nieuwenhof), Tim Rerimassie Sander Egmond, Yevghenny Marceli (70. Rick Polman), Mustafa Guler,