25 februari 2018  SUPPORTERS VERRAST MET APOTHEOSE

Geplaatst op 25 februari 2018 • 22:23 • NieuwsClubnieuwsSenioren

H.S.C.’21 — sv Blauw Geel’ 38/Jumbo (1-0) 2-3

SUPPORTERS VERRAST MET APOTHEOSE

Zondag 25 februari en al weer de laatste zondag van deze maand. Blauw Geel was afgereisd naar het Twentse Haaksbergen voor het treffen met HSC’21. Op het beschut gelegen hoofdveld van sportpark Groot Scholtenhagen was het in het zonnetje nog vrij aardig vertoeven op de tribunes. De gastheren hadden vorig weekend de derby in Oldenzaal tegen Quick’20 met 2-0 verloren. HSC’21 uit op eerherstel en de broodnodige punten om niet echt in degradatie strijd verwikkeld te raken. Blauw Geel had na de overwinning op de valreep in Doetinchem een prima vervolg gehad door de 3-0 thuis overwinning op EVV. Eerder in het seizoen was de eerste ontmoeting tussen beide ooit in een 4-2 overwinning geëindigd voor Blauw Geel. Sten v Vessem en Danny Verbakel begonnen op de bank, Martijn van Loon had dus weer een basisplaats gekregen van trainer Niels v Casteren. Op donderdag was goed getraind en de twee overwinningen op rij hadden weer een “boost” gegeven. Drie overwinningen op een rij had de ploeg nog niet mogen  proeven….

HSC begon gretig en fel aan het duel en na vier minuten ging een inzet van Sjoerd Visschedijk maar rakelings langs het doel bij Brahim Zaari. Twee minuten later een inzet van Alexander Mols maar die was te slap en recht op de HSC doelman, die overigens wel pas in tweede instantie de bal kon oprapen. In de 8e minuut kopt Martijn van Loon een bal recht voor de voeten van Bas Postman die vervolgens gretig tegen de grond gaat om een penalty te krijgen. Scheidsrechter Akkerman had het goed gezien en liet terecht doorspelen. HSC heeft meer spelaandeel maar is vooral ook feller en dreigender. In de 17e minuut kopt de boomlange Bas Postman de voorzet op het dak van het doel en drie minuten later gaat een voorzet voor het doel bij Brahim Zaari langs en meteen daarna de nieuwe voorzet wordt door Bas Postman net naast gekopt. In de 26e minuut een gele kaart voor Martijn v Loon a.g.v. praten nadat hij een overtreding had gemaakt. De vrije trap, genomen door Joost Screever, wordt dan wel door iedereen gemist maar stuitert vervaarlijk op voor Brahim Zaari die de bal op de doellijn moet weg stompen. Blauw Geel laat niets zien a.g.v. de “boost” na twee overwinningen. De ploeg oogt timide en wordt op alle fronten afgetroefd door de gastheren die feller en gretiger zijn. Nadat Desley Schilders een bal voor de voeten van een aanvaller van HSC legt, Edwin Huibers de bal nog terug kan spelen op Brahim Zaari, weet HSC uit de volgende aanval een corner te peuren. Een corner met gevolgen want het is Job Derksen die de bal binnen kan koppen: 1-0 in de 29e minuut. Daar is niets op af te dingen. In de 36e minuut wordt wederom maar halfslachtig ingegrepen en Bas Postman kan tot afronding komen. Barhim Zaari ligt echter in de weg en werkt de bal tot corner. De laatste negen minuten gebeurt er weinig noemenswaardig en de gastheren gaan dan ook verdient met een 1-0 voorsprong naar de thee.

Trainer Niels van Casteren zal ongetwijfeld in de rust zijn ongenoegen hebben uitgesproken en wisselt dan ook meteen. Danny Verbakel vervangt in de aanval Sjaak Egmond, Sten v Vessem in de achterhoede Martijn van Loon en achterin gaat met drie verdedigers spelen, Edwin Huibers schuift al door naar het middenveld. Het lijkt funest uit te pakken. Vrijwel direct na de aftrap krijgt HSC op zo’n 25 meter voor het doel een vrije trap. Kelvin Veensma neemt plats achter de bal en schiet de bal via de muur in het doel. Brahim Zaari was kansloos op de van richting veranderde bal en HSC’21 pakt een 2-0 voorsprong. Blauw Geel lijkt wederom niet drie overwinningen op een rij te kunnen boeken. Drie minuten na de goal mist Bas Postman bij de tweede paal, de inzet gaat hoog over. Waar het kan gat HSC al tijd trekken en lijken spelers en doelman, hij bij corners van Blauw Geel, de vallende ziekte te hebben. In de 55e minuut bezorgt Brahim Zaari de bal bij Danny Verbakel. Hij speelt de bal op de keihard werkende Joey Hellstern die met zijn voorzet Alexander Mols bereikt bij de eerste paal. Helaas gaat zijn direct inzet net naast het HSC doel. Twee minuten later is het Edwin Huibers die de bal voorzet. Alexander Mols kan er niet bij maar Danny Verbakel is net eerder bij de hoge bal dan de uitkomende doelman maar hij kopt de bal net naast. In de 60e minuut kapt Joost Screever twee verdedigers uit maar komt zijn inzet niet voorbij Brahim Zaari die wederom prima staat te keepen. Trainer Niels van Casteren wisselt Edwin Huibers voor nog een aanvaller, een vierde dus, en hij brengt Emiel vd Sanden in. Blauw Geel gaat va-banque spelen. In de 62e minuut legt de ingevallen Emiel de bal terug op de inkomende Mustafa Guler. Helaas gaat zijn inzet over het doel. Blauw Geel blijft nu drukken op de HSC defensie maar het duurt dan tot de 73e minuut voor Blauw Geel weer echt dreigend wordt. Joey Hellstern kan op doel schieten mar de inzet kan de HSC doelman niet verrassen. Een minuutje later is Brahim Zaari weer een sta-in-de weg op een inzet van bas Polman na een counter. De corner levert voor HSC niets op. In de 80e minuut weet de HSC doelman met een prima duik een inzet van Danny Verbakel onschadelijk en lijkt Blauw Geel tijd te kort te komen. In de 83e minuut volgen eerst twee riante mogelijkheden, eerst voor Mustafa Guler, de doelman red, en daarna Danny Verbakel waarbij de HSC defensie de bal probeert te ruimen. Mustafa Guler pikt echter snel weer op en met een prima schot verschalkt hij de doelman: 2-1. HSC lijkt nu gehele van slag en twee minuten later is het Alexander Mols die de bal binnen het strafschopgebied prima op de borst legt voor controle om vervolgens de bal binnen te schieten: 2-2. HSC is nu het spoor compleet bijster en Blauw Geel overloopt de thuisploeg. Weer twee minuten later gaat een inzet van Alexander Mols rakelings over het doel maar Blauw Geel grijpt HSC nu bij de keel en gunt de ploeg geen rust meer. Corner na corner volgt en in de 93e minuut is zo’n corner HSC fataal. Het is good old Sten v Vessem die alles en iedereen uit Veghel en omgeving in extase brengt want hij kopt de ongelooflijke 2-3 binnen. Scheidsrechter Akkerman laat HSC nog aftrappen maar fluit dan voor het einde van de wedstrijd.

Blauw Geel speelde een hele slechte eerste helft en leek ongeïnspireerd. Een terechte achterstand met de rust was het gevolg. Hoe anders dan deze tweede helft. Het timide spel van voor de rust in combinatie met de pech van een van richting veranderd schot leek de wedstrijd al snel te beslissen en werd Blauw Geel bijna fataal. Echter het gedurfde wisselen van trainer Niels van Casteren, het bevlogen spel in combinatie met de jacht op in ieder geval een doelpunt heeft het duel doen kantelen. Uiteraard erg zuur voor de gastheren dat het in blessuretijd is maar wat een ontknoping voor alles en iedereen van Blauw Geel.

Volgende week weer een thuiswedstrijd. Op bezoek komt het Oldenzaalse Quick´20 dat aan een prima reeks bezig is en inmiddels de laatste plaats heeft verlaten. Het won dit weekend in eigen huis na een 0-2 achterstand met 3-2 van een mededegradatiekandidaat, HBS. Quick kende dus dit weekend een zelfde soort van scenario als Blauw Geel en wordt dus een niet te onderschatten tegenstander die zeker de opgaande lijn zal willen doorzetten, maar ja, dat zal voor Blauw Geel natuurlijk ook gelden!!!

Doel: Brahim Zaari,
Achterhoede: Edwin Huibers (60e min. Emiel vd Sanden), Desley Schilders, Martijn van Loon (46e min Sten v Vessem) , Erik van Loon,
Middenveld: Sander Egmond, Mark Dobbelsteen, Mustafa Guler,
Voorhoede: Sjaak Egmond (46e min. Danny Verbakel), Joey Hellstern, Alexander Mols,

Scheidsrechter: Dhr. J. Akkerman
Ass. Scheidsrechters: Dhr. R. van Rijn en Mevr. ??