26 februari 2018  Gezellige vrijwilligersavond kende extra hoogtepunten met Stan, Monique en Piet

Geplaatst op 26 februari 2018 • 12:41 • NieuwsClubnieuws

Gezellige vrijwilligersavond kende extra hoogtepunten met Stan, Monique en Piet

Foto’s: Peter Kuijpers

Bij de jaarlijkse vrijwilligersavond zat de stemming er al snel in. Gezelligheid troef en dus veel ‘voetbaloverleg’ met een drankje was het gevolg. Met ondersteuning van DJ Frank (van Zutven) werd de sfeer als maar beter. Rond de klok van 21.00u nam jeugdvoorzitter Coen van Dijk het woord. Onderdeel van de jaarlijkse avond is om ook een tweetal bijzondere vrijwilligers in het bekende zonnetje te zetten en dat was dit jaar niet anders.

Om ook de jongste jeugd, die vrijwillig hun inzet en betrokkenheid bij de club weten te tonen, te ondersteunen, is –enkele jaren geleden- een speciale onderscheiding in het leven geroepen. Daarom dus ook dit jaar opnieuw de Peter van Zoggel Aanmoedigingsprijs.
Coen van Dijk wist het aanvankelijk wat schimmig te brengen en dus wist hij de spanning op te voeren wie deze eer ten deel zou vallen.
“Hij is zelf voetballer en doorliep ook een aantal selecties, als hem iets wordt gevraagd dan komt het steevast prima in orde, hij is enthousiast en gedreven, positief en goedlachs, een gezond fanatisme en ook trainer van een jeugdteam. Daar boven op is hij leider tijdens de voetbalkamp…… daarom gaat dit jaar de Peter van Zoggel aanmoedigingsprijs naar: Stan Vermeulen”.
Met een gejuich en ondersteunend applaus kreeg hij van de eervolle prijs en erkenning.

Ook voor de Vrijwilliger van het Jaar deed de jeugdvoorzitter aanvankelijk wat ontwijkend. Bewust sprak hij aanvankelijk over ‘de hij of zei’ en ging later uitsluitend in de ‘hij-vorm’ over. Monique Peeters werd de gelukkige. Met al 8 jaar leiderschap op de kaart is zij vanaf de F-jes met zoon Kaj een vast gezicht bij de club. Met een vast team bij de D-pupillen nu ook leider en daarnaast zijn beide zoons spelend bij de club. “Monique regelt alles rond de trainingen, wedstrijden en toernooien. Ook vriendschappelijke wedstrijden regelt zij en door haar zijn er al 5 tornooien verzekerd in november die in mei/juni plaatsvinden. Met inmiddels een dik boek in de hand, weet zij alles bij te houden en vraag haar maar wie een aantal jaren terug wist te scoren in een bepaalde wedstrijd dan zal Monique haarfijn weten te vertellen. Ook staat zij er bij iedere trainingen van de jongens. Regelt zij de wedstrijdformulieren en doet dat desnoods vanuit haar vakantieadres. Tijdens wedstrijden is zij er altijd en Monique Peeters er wel 4 dagen per week met BlauwGeel doende zodat er geen evenement aan haar neus voorbij gaat. Daarom ook is het Monique die steevast andere stafleden betrekt bij de activiteiten binnen de club en terecht als Vrijwilliger van het Jaar kon worden benoemd.

Aansluitend was de microfoon voor voorzitter Edwin van de Boom. Hij had nog iets extra in de koker. Zijn woorden waren bedoeld voor een meer dan betrokken man bij de club. “Deze man komt vanuit Nijmegen en is een uiterst nauwgezet betrokken lid van de club”. Deze eerste woorden waren gelijk genoeg voor de leden om te weten om wie het zou gaan. Piet van Alst werd samen met zijn vrouw naar voren geroepen. Het club-c.v van Piet werd door Edwin terecht breed benoemd. Piet begon als jeugdleider met de toenmalige C-afdeling. Piet vond coachen geweldig en zeker bij de jeugd in de beginnende pubertijd. Piet nam ook zitting in het jeugdbestuur en was tevens wedstrijdsecretaris van de pupillenafdeling tot en met het seizoen 2003-2004. In dat seizoen wist Piet ook het G-voetbal bij de club te introduceren en zich daar vervolgens zo’n 14 jaar lang optimaal voor in te zetten. Als trainer, leider en later coördinator was Piet de man die deze kinderen een sport wist te bieden. Ook het toenmalige clubblad was één van Piet’s activiteiten. Met name de coördinatie van de bezorging en het aansturen van de ‘vouwploeg’ lag hem nauw aan het hart. Met ook die vrijwilligers had Piet een prima band. Tevens verdiende Piet veel waardering voor opzet van de wekelijkse trainingsschema’s, was hij medewerker bij diverse bouwactiviteiten en ‘terloops’ was hij nog geruime tijd materiaal-beheerder. Tijden veranderen en na het wegvallen van het clubblad, werd zijn actieve communicatie-drive gelijk weer ingevuld. Alles wat met de website te maken had, ging via Piet. Nog altijd is hij de webmaster van de club en was ook recent zeer betrokken bij de ontwikkeling van de nieuwe website. Piet is dan ook nu de systeembeheerder van de club, weet alles van tv’s, aansluitingen en presentaties in clubhuis en bc-ruimte en samen met andere werkt hij aan de implementatie van alle mogelijkheden vanuit Sportlink. “Het is ook bijna teveel om allemaal op te noemen”, vervolgde Edwin, en sloot af met: “daarom heeft het bestuur van BlauwGeel38/Jumbo besloten Piet van Alst te benoemen tot Lid van Verdienste van onze mooie vereniging.

 

Dat daarna de gezelligheid het enige andere was van de avond, spreekt voor zich en
het bleef nog lang gezellig in het Piet van de Boom-clubhuis mede door de prima verzorging van Manuela Lisbeth en hun team.

Blauw Geel'38

Pr. W. Alexander Sportpark 24
5461 XL Veghel
Tel. (0413) 36 57 04
info@blauwgeel.nl© Blauw Geel’38 - 2018  |  Privacy & Cookies