6 mei 2019  De strijd tegen ontlopen nacompetitie

Geplaatst op 6 mei 2019 • 21:04 • NieuwsClubnieuws

WEDEROM GEEN POSITIEF RESULTAAT IN STRIJD TEGEN ONTLOPEN NACOMPETITIE.

u.s.v. Hercules – sv Blauw Geel’ 38/Jumbo (1-0)   5-2.  Zondag 5 mei, Bevrijdingsdag in Nederland, zou Blauw Geel zich kunnen ”bevrijden” van de 15e plaats op de ranglijst? Winst is dan een must en tevens zou EVV in eigen huis moeten verliezen van OJC. De veilige 14e plaats was dan, voorlopig althans, in handen van Blauw Geel. Blauw Geel moest echter naar Utrecht/Voordorp om aan te treden tegen Hercules. Winst voor Hercules zou betekenen dat zij geheel veilig zouden zijn en dus verzekerd van nog een jaar derde divisie. Eerder dit seizoen had Blauw Geel in eigen huis met 5-3 gewonnen. Blauw Geel was afgelopen week vrij, Hercules had op zondag aan moeten treden in Oldenzaal tegen Quick’20 en daar met 0-3 gewonnen, afgelopen donderdagavond had men in eigen huis met 2-3 verloren van Westlandia. Achterin kon Trainer Niels v Casteren weer niet beschikken over de geblesseerde Desley Schilders, voorin was nog geen plaats voor Danny Verbakel, die wel weer op de bank zat. Mark Dobbelsteen en Tom Beissel zijn ook nog steeds geblesseerd.

De Veghelse getrouwen zagen een 4-3-3 opstelling waarbij Hidde van Dijk op de bank zat, Tim Rerimassie op het middenveld speelde en Mustafa Guler in de laatste linie stond. Voorin Rick Polman met Koen van der Zanden en Joey Hellstern. Opmerkelijk was in deze de keuze om Hidde van Dijk niet te laten starten maar ongetwijfeld had de trainer daar zijn gegronde redenen voor. Hercules begon gretig op het kleine hoofdveldje en had in de 2e minuut al op voorsprong kunnen en moeten staan. Vanuit een snelle aanval over de rechterflank kwam de bal voor en daar kon een vrijstaande Dave Hensbergen verwoestend uithalen. Blauw Geel heeft echter Brahim Zaari en die hield de bal “gewoon” tegen. Blauw Geel kwam wat beter in het spel en in de 11e minuut was het Joey Hellstern die een bal goed doorkopte op Koen van der Zanden. Koen speelde bal net iets te ver voor Rick Polman waardoor de attente Hercules doelman erger kon voorkomen. In de 13e minuut een vrije trap voor Blauw Geel maar helaas stuurt Mustafa Guler de bal net naast de verkeerde kant van de paal. In de 17e minuut kan een Hercules speler vanaf de eigen helft zomaar opstomen waardoor hij vrijwel ongehinderd binnen het strafschopgebied kan komen. Gelukkig was Brahim Zaari degen die hem uiteindelijk afstopte want hij kwam op tijd uit zijn doel om de bal te pakken. In de 25e minuut moet de Hercules doelman weer aan de bak. De afstandspoging van Tim Rerimassie wordt door hem al strekkend tot corner worden gebokst. In de 27e minuut komt Hercules aan de zijlijn middels een handsbal in balbezit (deze verslagever stond er boven op en het was weldegelijk hands, beaamt door Hercules publiek), door grens- en scheidsrechter niet waargenomen maar met verstrekkende gevolgen. Uiteindelijk zet de gevaarlijke Tyrone Fonville voor en rond groei briljantje van Hercules, Walid Ould-Chikh, beheerst af: 1-0. Protesten van Veghelse zijde baten niets, de grensrechter die het duidelijk had moeten zien was blijkbaar een van de weinige die niets had gezien….Eenmaal in de hoek van de klappen zit zoiets dan ook niet mee. In de 31e minuut krijgt Hercules de kans om de score te verdubbelen. Jeffrey Vlug komt oog in oog met Brahim Zaari maar Brahim houd de Utrechtse aanvoerder van score af. Drie minuten later kopt de gevaarlijke Tyrone Fonville een voorzet tussen twee Blauw Gelers rakelings over. In de 43e minuut is het de strijdbare Martijn van Kessel die de bal verovert. Hij kan de bal bij Rick Polman bezorgen die een grote kans krijgt op de gelijkmaker maar helaas stuit op de Hercules doelman. Een minuutje later is het weer zover aan de ander kant van het veld maar ook nu weer is Brahim Zaari de sta-in-de weg voor Hercules.

In de rust wisselt Niels van Casteren. Koen van der Zanden blijft in het kleedlokaal achter, Hidde van Dijk komt voor hem in de plaats. Tim Rerimassie schuift nu nog verder naar voren en gaat in de aanval spelen. Helaas resulteerde deze wissel niet direct in resultaat, erger het is de 52e minuut als Hercules de score verder opvoert. Een snelle combinatie tussen Tyrone Fonville en Walid Ould-Chikh waar bij laatst genoemde door eerstgenoemde wordt bediend en Walid beheerst de 2-0 kan binnen tikken. Vanaf de aftrap bezorgt Martijn van Kessel de bal bij Rick Polman maar helaas tikt hij de bal iets te ver voor zich uit waardoor hij zijn inzet vervolgens in het zijnet ziet belanden. Twee minuten later doet hercules het beter. Nu is de combinatie aan Hercules zijde net anders om, Walid Ould-Chikh zet voor vanaf de flank waarna Edwin Huibers finaal mist en Tyrone Fonville de bal kan binnen schieten: 3-0. In de 56e minuut kan Blauw Geel wat terug doen. Tim Rerimassie kan beheerst afronden nadat Hidde van Dijk prima storend werk verricht heeft nabij de achterlijn en daardoor in balbezit komt. Zijn voorzet is op maat en Tim rond dus beheerst af: 3-1. Blauw Geel neemt nu het heft over en hercules is het even kwijt. In de 72e minuut een prima aanval weer van de Blauw Gelen maar helaas is de eindpass van Sander Egmond op Tim Rerimassie net niet goed genoeg zodat Tim zou kunnen afronden. Een minuutje later demonstreert Hercules weer wel hoe het moet. Martijn van Kessel lijd balverlies waarna de bal snel richting de aanvallers gaat. Tyron Fonville schiet nu van afstand raak: 4-1. Kort na de aftrap is het weer Tim Rerimassie die gevaarlijk is maar zijn inzet valt net over de lat op het doel. In de 80e minuut treft hij wel het doel. Een prima Blauw Geel aanval weer waarbij in eerst instantie Hidde van Dijk kan afronden maar de bal op de vuisten van de doelman beland maar de rebound is voor Tim Rerimassie en die schiet in de verre hoek binnen: 4-2. In de 85e minuut krijgt Hercules een corner. Achterin staat Kees van Buuren volkomen vrij en hij kan op doel richten. Die bal gaat weliswaar niet tussen de palen maar invaller Amin El Bouzidi kan de bal bij de tweede paal intikken: 5-2. Dat is meteen de eindstand.

Blauw Geel verliest met 5-2 van een sterk Hercules. De twee snelle doelpunten na de rust waren de ploeg te veel waarbij het verdedigend soms ook erg pover was. De overtuiging waarmee de thuisploeg speelde was ook van een ander niveau. Met vlagen deed Blauw Geel zeker niet onder maar het was te mager om de thuisploeg op 1 of meer verliespunten te trakteren.

Volgende week een thuiswedstrijd, de voorlaatste van het seizoen. Op bezoek komt rode lantaarndrager HBS uit Den Haag. Ook voor hen geld dat winst een must is om nog uitzicht te houden op plaats 16, zodat men niet rechtstreeks zal degraderen. Blauw Geel MOET winnen om uitzicht te houden op plaats 14. Minder dan drie punten kan Blauw Geel zich niet meer permitteren. Uit in Den Haag won Blauw Geel nog met 0-2 maar dat is geen garantie op de volle buit in eigen huis. Blauw Geel zal vol aan de bak moeten en hopelijk weet de ploeg met strijd en passie de eigen aanhang te overtuigen dat de strijd nog niet gestreden is, ondanks dat men het niet meer in eigen hand heeft om op plaats veertien te komen. Maar hoop blijft er mits men zelf de drie punten pakt!!!

Doel: Brahim Zaari,

Achterhoede: Sjaak Egmond, Erik van Loon, Mustafa Guler, Edwin Huibers,

Middenveld: Sander Egmond (88e min. Martijn van Loon), Tim Rerimassie, Martijn van Kessel,

Voorhoede: Rick Polman, Joey Hellstern (59e min. Ben van den Nieuwenhof), Koen van der Zanden (46e min. Hidde van Dijk),

sv Blauw Geel’ 38: 39e min. Erik van Loon