15 februari 2021  Stilte voor de storm?

Geplaatst op 15 februari 2021 • 8:00 • NieuwsClubnieuws

Stilte voor de storm?

Laten we het hopen…..helaas hebben we tijdens de laatste persconferentie niet het bericht te horen gekregen waarop we met z’n allen zaten te wachten……. Natuurlijk zagen we dit allemaal best wel een beetje aankomen en om eerlijk te zijn worden andere mensen en sectoren harder getroffen dan wij om het feit dat we niet kunnen voetballen zoals we gewend waren. Tot zeker 2 maart blijven we dezelfde RIVM regels hanteren als de afgelopen weken. Dit houdt dus in dat de jeugd tot en met 17 jaar mag trainen en onderling voetballen en dat we de leden vanaf 18 jaar blijven faciliteren om in tweetallen te trainen. Natuurlijk zouden we het allemaal anders willen zien, maar vooralsnog is het niet anders en zal het sportpark vooral leeg blijven van toeschouwers, de kantine en kleedkamers gesloten en wat kil aanvoelen.

Met enige regelmaat komt ook de vraag of er een (gedeeltelijke) restitutie mogelijk is van de contributie. Dit is echter niet mogelijk, hiermee zouden we continuïteit van de vereniging in gevaar brengen. De meeste kosten van de vereniging lopen gewoon door, daar waar de inkomsten (heel) ver achter blijven. We zijn wel in beraad wat en of we iets extra’s kunnen doen voor onze leden als het Corona tijdperk achter de rug is. Echter kunnen we hier op dit moment nog geen passend antwoord op geven, omdat we gewoonweg niet weten wanneer dit zal zijn en hoe we financieel uit dit tijdperk komen. Het enige wat we als vereniging kunnen en zullen blijven doen is voetballen faciliteren voor alle leden in dat wat kan en mag volgens de RIVM-richtlijnen. Tot de tijd wanneer alles weer ‘normaal’ is vertrouwen we hierbij op jullie steun.

Dat er niet competitief gevoetbald wordt, wil niet zeggen dat er niets gebeurt bij Blauw Geel. Er wordt erg veel getraind en onderling gevoetbald door de jeugd, maar ook door de diverse senioren teams en individuele leden die fit willen blijven. Deze activiteiten worden wekelijks door de verschillende vrijwilligers gecoördineerd en gefaciliteerd binnen alle geldende RIVM-maatregelen.

De vrijwilligers van de facilitaire club voeren, buiten de normale werkzaamheden, groot onderhoud uit aan het terrein, de gebouwen, zowel aan de binnenkant als aan de buitenkant, en aan al het materieel binnen de club. Ook zijn we de mogelijkheden aan het bekijken om nog meer te verduurzamen, hiervoor zijn we in overleg met de gemeente. Daarnaast zijn er vele vrijwilligers bezig met de voorbereidingen van de diverse scenario’s voor na het Corona tijdperk, dat wanneer er weer gevoetbald mag worden ook daadwerkelijk iedereen weer kan gaan voetballen, in welke vorm dan ook. En een ding is zeker, de grasvelden hebben er nog nooit zo groen en goed bijgelegen als nu.

Laten we hopen dat de komende vier weken inderdaad de stilte voor de storm zijn en dat we in maart weer lekker ouwerwets aan het voetballen en supporteren kunnen met z’n allen!

Beste mensen blijf gezond, heb geduld, steun elkaar en hopelijk tot snel.

Edwin van den Boom

Voorzitter Blauw Geel’38/Jumbo

 

 

Array
Blauw Geel'38

Pr. W. Alexander Sportpark 24
5461 XL Veghel
Tel. (0413) 36 57 04
info@blauwgeel.nl© Blauw Geel’38 - 2021  |  Privacy & Cookies |  Algemene voorwaarden Blauw Geel'38/JUMBO