5 februari 2021  Peter’s Corner Blauw Geel’38/JUMBO

Geplaatst op 5 februari 2021 • 15:24 • NieuwsClubnieuws

Peter’s Corner Blauw Geel’38/JUMBO

Voetballen, schaatsen en corona

Als ik dit stukje zit in te kloppen kleddert de regen tegen het redactieraam. Regengod Pluvius bedeelt ons rijkelijk de laatste tijd. De Aa zwelt uit zijn oevers over het lage Aa-dal. Zondag (of inmiddels als u deze proza leest) krijgen we winter. De mooie winterkaarten van ijspret op doorlopers en heuse ‘koek en zopie’ tenten worden werkelijkheid.  Stél (met de nadruk op stél) dat er gewoon gevoetbald had kunnen worden, dan waren de afgelastingen niet van de lucht geweest. Maar ja die vermaledijde vleermuis uit Wuhan gooit al een jaar roet in ons (voetbal) leven. Maar zoals Minister president Rutte al zei: ‘Er gloort licht aan het einde van de tunnel’. Zag in een voetbalreactie ergens staan: “Er gloort een tunnel achter het licht” dat kan ook. Dus, haal de schaatsen uit het vet, de eierkolen en wortel met bezem en das voor de sneeuwpop binnen handbereik: het wordt winter.

Door Peter Kuijpers

Vertrekkers
Deze week twee opvallende berichten. Het vertrek van doelman Jordy Zielschot en speler Tim Rerimassie beiden einde seizoen. De eerste doelman van Blauw Geel’38 gaat over naar Achilles Veen en houdt het na één seizoen voor gezien in Veghel. Jordy, die in Waalwijk woont, zoekt het wat dichterbij zijn woonplaats wat beter uitkomt voor zijn werk. Tim gaat naar Eindhovense eersteklasser FC Eindhoven AV. Voor beiden zal het vacuüm worden ingevuld aldus BG-Top lid Peter Bijvelds. Wie weet dé kans voor het eigen broed en dat is zeker een optie. We wensen Tim in Eindhoven en Jordy in het soms bruisende Veen (parkeer je auto buiten de bebouwde kom, Jordy ) alle succes.

Voetbalwijsheden
De KNVB is druk bezig de diverse modellen voor afronding (of niet) van de competitie vorm te geven. Kleinschalige regionale competities voor het vervolg van de huidige seizoen. De KNVB Regio Cup is een idee van de KNVB voor de teams in de Categorie B** veld en zaal en pupillen. De A-categorie komt daarbij als deze competities niet meer op tijd hervat kunnen worden vanwege coronamaatregelen. De startdatum en duur van de KNVB Regio Cup zijn afhankelijk van deze beperkingen. Voor de Categorie A liggen er nog scenario’s op tafel waarin het huidige seizoen een vervolg krijgt.

Mogelijkheden
Jan Dirk van der Zee, directeur amateurvoetbal KNVB: “Na al die maanden wil iedereen dolgraag weer voetballen en wij willen hiervoor alle mogelijkheden benutten. Dus als het oppakken van de huidige competities geen optie meer is, dan kunnen de teams verder in de KNVB Regio Cup. We hopen dat eerst de volwassenen ook weer normaal mogen trainen. Vervolgens willen we dat iedereen weer lekker wedstrijden kan spelen, want dat hebben we allemaal zo enorm gemist.” In de laatste planning ligt dat het A voetbal hervat moet kunnen worden in het weekend van 10 en 11 april. Lukt dat  niet gaat er definitief een streep onder en rest alleen de eerder genoemde KNVB Regio Cup. Veel zal afhankelijk zijn van de persconferentie eind deze maand. Voor meer details verwijzen wij naar de site van de KNVB of de verslagen op Kliksport.

 

Array
Blauw Geel'38

Pr. W. Alexander Sportpark 24
5461 XL Veghel
Tel. (0413) 36 57 04
info@blauwgeel.nl© Blauw Geel’38 - 2021  |  Privacy & Cookies |  Algemene voorwaarden Blauw Geel'38/JUMBO