16 oktober 2022  SOBERE EN PLICHTMATIGE OVERWINNING OP vv DONGEN

Geplaatst op 16 oktober 2022 • 20:52 • NieuwsClubnieuws

SOBERE EN PLICHTMATIGE OVERWINNING OP vv DONGEN

sv Blauw Geel’38 — vv Dongen  (2-0) 2-0.  Speelronde 11 in de derde divisie zondag. Zondag 16 oktober en op bezoek komt vv Dongen. Voor Blauw Geel een “angstgegner” want de midden Brabanders zijn bijna altijd de bovenliggende partij. Of het dan aan de speelstijl of wedstrijdmentaliteit ligt, vaak werd ervan verloren. Vorig seizoen zowel uit, 10 oktober vorig jaar werd er met 2-1 verloren, als thuis, 29 mei dit jaar werd het 0-2 en eindigde Blauw Geel het duel met een man minder. Dit seizoen lijken er echter kansen te liggen voor Blauw Geel op winst. Blauw Geel staat gedeeld tweede en de kanaries staan stijf onderaan met nog geen enkel punt. Maar daarin schuilt ook het gevaar van misschien onderschatting en je wilt natuurlijk, zeker niet in een thuisduel, de club zijn die Dongen van de eerste punten of punt gaat voorzien. Vorig weekend behaalde men haast al punten maar het Haagse Quick vertrok uiteindelijk met een 2-3 overwinning uit Dongen. Blauw Geel zag in Veghel dezelfde cijfers op het scorebord maar won van VVSB dus met 3-2.

Trainer Niels v Casteren heeft een vrijwel fitte selectie. Allen Mathijs Haeve is geblesseerd. Wel moest hij Yassin Nasser missen vanwege droevige privé omstandigheden en doelman Jordy Zielschot van wege blijde privé omstandigheden. Daarom op doel vandaag Nick Verbruggen, doelman van Blauw Geel zaterdag 2.

Dongen vandaag geheel in het donker (zwart) gekleed zag Blauw Geel aftrappen. De gasten waren wel het eerst dreigend, zelf gevaarlijk. In de 6e minuut ontsnapt Blauw Geel. Rijk Siemerink glipt weg bij de verdedigers maar gelukkig schiet hij de bal in de korte hoek over het doel. Tien minuten later een corner voor de gasten die echter niets oplevert. Blauw Geel stelt daar nog niets tegenover en de beide teams houden elkaar in evenwicht. Maar in de 17e minuut ontsnapt Dongen aan een achterstand. Een hoge voorzet vanaf de flank komt ter hoogte van de tweede paal en wordt door Ymanuel Hurkmans goed doorgekopt naar Dave de Meij. De aanvaller ziet helaas zijn inzet rakelings langs de verkeerde kant van de verre paal over de achterlijn gaan. Een minuut je later gaat een inzet van Ben van den Nieuwenhof via een verdediger in het zijnet. Blauw Geel wordt dreigender. De corner, die volgt, levert direct nog niets op maar Dongen krijgt de bal niet weg en de tweede bal is voor Blauw Geel. Die gaat naar de flank waar Ben van den Nieuwenhof een strakke en lage voorzet kan geven. Met een mooi hakje is het Robin Voets die iedereen verrast en de bal in de verre hoek over de doellijn laat gaan: 1-0. Blauw Geel gaat nu door. In de 22e minuut een vrije trap  mar Dave de Meij schiet de bal via de muur en houdt slechts een corner over die daarna niets oplevert. In de 24e minuut wordt dan de score verdubbeld. Jay Van Boxtel heeft weer een groot aandeel in dit doelpunt want hij was weer prima mee opgekomen en zijn voorzet kon vervolgens door Koen van der Zanden worden binnen getikt: 2-0. We zijn bijna op het half uur als Ben van den Nieuwenhof nog een prima kans krijgt maar hij komt helaas niet voor bij de goed uitkomende Dongense doelman. In de 33e minuut weet Dongen met het nodige kunst en vliegwerk het doel schoon te houden en rest Blauw Geel slechts een corner. We zien inmiddels de 35e minuut op het scorebord als de Dongense aanvoerder Jan jr. Gerrits vlak bij de middenlijn wel erg onbesuisd en grof in komt op Ymanuel Hurkmans. Scheidsrechter Visser stond er met zijn neus bovenop en trok ook meteen de rode kaart. Protesten van de Dongenaren mochten uiteraard niet baten. Blauw Geel mocht dus met een voorsprong tegen tien man verder. In de 39e minuut een mooie Blauw Geel aanval waarbij Koen van der Zanden in diepte krijgt en deze vervolgens aflegt op de inlopende Dave de Meij. Dave heeft vandaag helaas het vizier niet op scherp en de inzet gaat dan ook rakelings langs het doel. Vier minuten voor de rust moet de Dongense doelman nog handelend optreden bij een inzet van Koen van der Zanden die hij dan uiteindelijk in tweede instantie kan pakken voordat Dave de Meij de bal zou kunnen binnen tikken.

Na de rust verwacht waarschijnlijk iedereen nog meer doelpunten  gezien het spelbeeld en de overtal situatie. In de 50e minuut wordt een inzet van Jay van Boxtel tot corner verwerkt en vijf minuten later een aanval na mooie combinaties waarbij Ymanuel Hurkmans in vrije schiet positie komt. De inzet is recht op de Dongense doelman. Vervolgens wordt vanuit een corner door Ymanuel langs gekopt en wederom vanuit een corner kopt Ymanuel de bal recht in de handen van de doelman. Maar Dongen wankelt niet echt. Daarvoor ligt het tempo van Blauw Geel veel te laag. In de 74e minuut lijkt de drie nul dan toch te vallen. Na een prima en snelle combinatie is het Dave de Meij die de bal binnen door steekt op Koen van der Zanden. Koen schiet op doel en de bal gaat ook daadwerkelijk voor de bij Dongense doelman maar komt snoeihard op de binnenkant van de paal en weer terug het veld in. In de tegenaanval is Dongen gevaarlijk maar kan Nick Verbruggen in tweede instantie de bal pakken. In de 78e minuut gevaar dan Dongense kant uit een corner maar de bal wordt ruimschoots voor de doellijn weggewerkt. Dongen ruikt nog kansen en zou de 2-1 vallen dan kun je ook zomaar nog tegen een zeperd(gelijkspel) of erger aanlopen ook tegen tien man. In de 80e minuut is Dongen wederom dicht bij een aansluitingstreffer uit een corner. Nu wordt de bal op de doellijn weggewerkt. Jay van Boxtel stond bij de paal en voorkwam dus erger. In de rebound was Nick Verbruggen op zijn post. In de 85e minuut is het wederom Jay van Boxtel die goed mee was opgekomen en zijn inzet voorlangs zag gaan. Twee minuten later is het de ingevallen Emre Gurcuoglu die de bal kan overnemen, goed naar binnen komt gesneden en pech heeft met de afronding want die gaat via de bovenkant van de lat over. In de 90e minuut wordt een inzet van Lars Loermans met de vuisten van de doelman verwerkt en is Dave de Meij verrast want de bal gaat via hem helaas over de achterlijn.

Blauw Geel wint plichtmatig en op een sobere manier met 2-0 van de rode lantaarndrager. Het niveau in de tweede helft liet echt te wensen over. Blauw Geel hoefde niet zo nodig, Dongen met een man minder kon gewoonweg niet beter. Had Blauw Geel meer gas gegeven was de score waarschijnlijk verder opgelopen. Men had iets aan het doelsaldo kunnen doen maar liet dat nu dus na. Maar goed, winst is winst en levert gewoon drie punten op. Misschien was men ook al wel een beetje met het hoofd bij donderdag 20 oktober….

Weer drie mooie en belangrijke punten op het conto en een mooie derde plaats op de ranglijst. Nu komende Donderdag een mooi duel:

Eerste ronde KNVB beker in Beverwijk tegen competitie genoot D.E.M.. Winst zou betekenen voor het eerst in de geschiedenis een plaats in de tweede ronde en kans op een mooie loting.

Maarja…. Dat geld voor DEM natuurlijk ook. Zij verloren vandaag de derby tegen ADO’20 in Heemskerk van de ongenaakbare koploper in de competitie met “slechts” 2-1. Ook zij zullen tot op het bod gemotiveerd zijn om zich te gaan plaatsen voor de volgende ronde.

Het zal ongetwijfeld een spannend duel worden…….

Jordy Zielschot was vandaag dus afwezig. Wij kunnen hem FELICITEREN met de geboorte van zijn zoon Javi Zielschot. Vandaag geboren om iets over 12.45 uur. Proficiat voor de trotse vader en moeder het wordt vast een kanjer, geniet ervan want hij is zo groot!!!!

Doel:  Nick Verbruggen,

Achterhoede:   Ymanuel Hurkmans (75e min. Hadi Barglan),  Migiel Zeller,  Robin Voets (46e min. Hugo van den Nieuwenhof),  Jay van Boxtel.

Middenveld:  Wouter op den Camp,,  Lars Loermans,  Max Boonstoppel (63e min. Emre Gurcuoglu)

Voorhoede:  Ben van den Nieuwenhof (45e min. Metin Alkir),  Dave de Meij (75e min. Vince Duits),  Koen van der Zanden.

Scheidsrechter: Dhr. T. Visser,

Ass. Scheidsrechters:  Dhr. M. Fieret en Dhr. N. Veldhuis

Kaarten:  Geel:

sv Blauw Geel’ 38:  66e min. Jay van Boxtel