18 oktober 2022  Peter’s Corner Blauw Geel’38/JUMBO

Geplaatst op 18 oktober 2022 • 13:09 • NieuwsClubnieuws

Peter’s Corner Blauw Geel’38/JUMBO

Wat worden we verwend. Zondag in een plichtmatige potje tegen het nog puntloze Dongen werd het alweer de vijfde (competitie) victorie op een rij. Moet nog uitpluizen, maar het zou wel eens een positief clubrecord kunnen zijn. Wat er met Dongen, onze voormalige angstgegner, loos is weet niemand schijnbaar. De zesde zege inclusief het bekerduel met Baronie. Komend weekend geen programma wel het belangrijke bekerduel uit naar DEM in Beverwijk. Lekker was ook de winst van O23 bij TEC wat als een hele knappe prestatie mag worden gezien. Zondag geen voetbal met een klein beperkt inhaalprogramma.

Door: Peter Kuijpers

Vrijwilligers
Deze week stond er een opmerkelijk artikel in de Tubantia. Een krant van de Wegenergroep, nu inmiddels DPG Media waar ook het Brabantsdagblad onder valt. Voetbalclub Victoria’28 uit Enschede stuurde twee teams naar huis waaronder het complete JO 13. De club gaf als reden: we zijn geen kinderdagverblijf. Het verhaal is door de Tubantia journalistiek wat meer body gegeven en dus rond de dertienjarige Yaniek geschreven. Feit is wel dat er voor zijn team en Yaniek zelf geen plek meer is bij de club. De grootste reden is dat niemand het team wil trainen. Ook begeleiding en vervoer schijnen een heikel punt te zijn bij Victoria’28. De voorzitter Gerard Tenniglo is helder in zijn uitspraken: “We hebben 80 ouders aangeschreven voor hulp als het rijden naar wedstrijden, trainingen, begeleiding etc. Nergens hebben we een antwoord op gehad. Nou dan is het duidelijk. Dan is voetballen en trainen onmogelijk en trekken we de teams terug. Als kinderen willen voetballen hebben we vanaf nu eerst een gesprek met de ouders. En willen die niks, dan gaat het lidmaatschap niet door” ,duidelijk taal van de Victoria’28 preses waar geen woord Frans bijzat. Misschien goed eens te lezen dat je als club afhankelijk bent van je vrijwilligers. Het is een vrij harde actie van de club, maar wat moeten ze anders? Het wegvallen van vrijwilligers blijft een potentiële bananenschil voor elke club. Gelukkig hebben wij bij Blauw Geel’38 wél leden die zich wekelijks belangeloos uit de naad lopen en daar zijn we trots op. Bestuursleden halen het steeds weer aan zo vaak je het maar horen wil. Dat moet je koesteren. Een vanzelfsprekendheid wordt het echter nooit. Enschede is dichterbij dan je denkt.

Seniorenvoetbal
Winst is voor het zaterdagteam senioren geen zekerheidje meer. In Dordrecht bij Wieldrecht gingen de mannen van Geert met 4-1 onderuit. Over twee weken komt op 29 oktober, nog net voor de klok op wintertijd gaat, eeuwig plaaggeest Nivo Sparta-2 naar Veghel. De Zaltbommelaren staan tweede achter koploper LRC op twee punten. Blauw Geel’38 zaterdag-2 is (nog) een gedegen middenmoter. Komende zaterdag een bekerduel voor dit team uit naar Sportpark De Zwaan in Vinkel tegen EVVC-2. Mooie pot om de nederlaag van zaterdag weg te spoelen en weer een ronde verder te komen. O23-1 deed het beter het boekte een heerlijke 1-3 zege bij TEC in Tiel. Het gooide de Tielenaren van de kop af en staan nu op een keurige tweede plek samen met TEC en Kloetingen achter koploper Barendrecht. Over twee weken gaat de reis naar Echt waar voorlaatste EVV Echt, dat weer wat aan het opleven is, de tegenstander is. De senioren vrouwen gingen met het kleine  verschil van 3-2 onderuit bij Hedel. Het resultaat is nog mager en wordt het ene vergaarde puntje gekoesterd. Over twee weken op 30 oktober komt HRC’14 uit Hurwenen naar Veghel. Die hebben slecht twee puntjes meer dus we rekenen op de eerste driepunten dames!!

Jeugdvoetbal jongens
JO 19-1 ging thuis met 2-4 onderuit tegen de Spartaan’20 en staat voorlaatste. Volgende week is er geen competitievoetbal en pas op 29 oktober deze maand is er de uitreis naar PVCV in Vleuten bij Utrecht. JO 17-1 won met 2-0 van SV TOP en stootte de Ossenaren van kop af. Met zeven punten is JO 17-1 koploper AWC tot op drie punten genaderd. Over veertien dagen wacht HVCH in Heesch dat puntloos laatste staat. JO 15-1 won keurig met 3-10 bij HVCH JO 15. Het team dat vorige week ook al Avanti’31 klopte is opgeklommen naar een derde plek achter koploper BVV en tweede Rhode/VSB. De KNVB meldt voor dit team nog geen programma en is komende zaterdag in ieder geval vrij. JO 14-1 reisde naar Sportpark De Hoef in Loosbroek. Tegen het plaatselijke WHV JO 14- werd het een 1-5 overwinning. Met een tweede plek achter de koplopers UDI’19 en Nivo Sparta is er nog van alles mogelijk.  Komende zaterdag vrij en het programma over twee weken is hier nog niet bekend voor JO 14-1. JO 13-1 keerde met een puntje terug bij FC Geleen na een 1-1 draw. Over twee weken komt rode lantaarndrager Bekkerveld naar Veghel. Resumé: ondanks de nederlaag van JO 19 boekten de bovenstaande teams winst of een gelijkspel wat als een meer dan redelijke zaterdag ingevuld kan worden.

Jeugdvoetbal meisjes
MO 13-1 kwam het thuisduel met koploper DOSL/RKSVHeeze niet tot winst en verloor met 1-4. Het team blijf nu in de middenmoot hangen. Zaterdag is er geen programma. Voor MO 15-1 is het nog wachten op de eerste zege. Zaterdag in Nuenen gingen de meiden met 6-1 onderuit bij Nuenen en blijft nog puntloos onderaan. Ook voor dit team is het herfstvakantie en wordt er zaterdag geen competitievoetbal gespeeld. MO 17-1 verloor thuis met klein verschil van het bezoekende Schaesberg 1-2. Het geeft een voorlaatste plek en is zaterdag vrij van competitievoetbal. MO 20-1 won keurig bij Mererfeldia/Eindse Boys met 1-2. Met een goed gevoel weggereden uit Noord-Limburg in Weert naar Veghel. Omdat koploper OJC Rosmalen in Eindhoven bij Marvilde met 4-1 verloor is Blauw Geel’38  MO-20-1 nu koploper. Het is één puntje verschil, maar het geeft een goed gevoel voor de komende herfstvakantie.

 

 

 

 

Array
Blauw Geel'38

Pr. W. Alexander Sportpark 24
5461 XL Veghel
Tel. (0413) 36 57 04
info@blauwgeel.nl© Blauw Geel’38 - 2022  |  Privacy & Cookies |  Algemene voorwaarden Blauw Geel'38/JUMBO