19 oktober 2015  Zwaarbevochten maar zeker niet onverdiend punt

Geplaatst op 19 oktober 2015 • 10:01 • Senioren

Halsteren – Blauw Geel’ 38/JUMBO (0-1) 2-2. Het zevende duel van de competitie betekende voor Blauw Geel een reis naar West-Brabant, eindbestemming Halsteren. Beide clubs hadden nog nooit tegen elkaar gespeeld maar op deze zondag 18 oktober kwam daar verandering in. De nummer 10 van de ranglijst had 6 punten, Blauw Geel als nummer 13 en voorlaatste slechts 1. Winst was dus eigenlijk een vereiste…. Trainer Erwin v Breugel zat na zijn operatie weer op de bank en had in de basisopstelling 1 wijziging doorgevoerd t.o.v. vorig weekend: Danny Verbakel had zijn schorsing uitgezeten en mocht beginnen, Brian Peters nam plaats op de bank. Halsteren maakte vanaf het begin af aan duidelijk wat de doelstelling was: drie punten in eigen huis houden en daarmee nog verder uitlopen op de onderste plaatsen.

Met veel tempo en druk werd Blauw Geel op eigen helft vast gezet. In de 6e minuut kreeg het al een grote kans maar wat restte was slechts een corner. In de 8e minuut was er een Veghelse uitbraak en de inzet van Murat Korkmaz werd door de doelman van Halsteren niet op waarde geschat. De bal belande in het net  en die 0-1 was een welkome gebeurtenis voor Blauw Geel. Men was deze competitie nog niet een keer op voorsprong gekomen. In de 14e minuut een geode afstandspoging van Halsteren maar de bal ging rakelings over het doel. In de 20e minuut veel ruimte voor Nicky Scheepers die daar te weinig mee doet en de te slappe inzet is een gemakkelijke prooi voor de doelman. In de 27e minuut moet doelman Jeffrey Vendrig handelend optreden na een vrije trap. Hij weet de bal tot corner te verwerken. Twee minuten later kruipt Halsteren door het oog van de bekende naald. Danny Verbakel zet prima voor waarna Sten v Vessem op doel kopt. De bal schampt nog een Halsterens hoofd waardoor de bal net voldoende van richting veranderd en aan de voor Blauw Geel verkeerde kant van de paal over de lijn gaat. Vlak voor rust nog gevaar voor het Blauw Geel doel. In de 44e minuut een kopbal van Halsteren waarbij Jeffrey Vendrig de bal in tweede instantie kan pakken. In Blessuretijd van die eerste helft wordt de bal vanuit de rebound ingebracht en kan een speler van Halsteren de geheel vrijstaande maar ook in buitenspelpositie staande Marvin Bedaf al koppend bereiken. Op zo’n drie meter voor het doel blijft een vlagsignaal onbegrijpelijk uit maar is er een prachtige reflex van Jefffrey Vendrig die de gelijkmaker voorkomt. Direct daarna volgt het rustsignaal met een 0-1 stand voor Blauw Geel.

Na rust een nog veel meer aandringende gastheer. De Blauw Geel aanhang vraagt zich dan ook al snel af hoe lang dit goed kan gaan want aanvallend brengt Blauw Geel niet veel meer te weeg. In de 50e minuut weet Blauw Geel nog met vereende krachten een inzet van Marvin Bedaf te stoppen. In de 61e minuut een uitbraak van Blauw Geel. Een afstandsschot van Murat Kokrmaz kan door de doelman niet worden gepakt waarna de bal via een kluts in het Halsteren doel verdwijnt. Helaas voor Blauw Geel vlagde de grensrechter, die voor de rust niet vlagde, nú wel, en nam Dhr. Kok dit begrijpelijk wel over. Alle Blauw Gelers waren op het moment van het schot achter de bal en bij de kluts op gelijke hoogte van de Halsteren defensie. Maar er was volgens de assistent sprake van buitenspel !

Acht minuten later slaat het noodlot voor Blauw Geel dan weer toe. Een inzet van Marvin Bedaf in de korte hoek, verschalkt doelman Vendrig.wordt en zo valt de gelijkmaker op een weer erg zure wijze: 1-1. In de 71e minuut verstuurt Gerke vd Akker een diepe bal naar de linkerflank voor Brian Peters. De verdediger moet een corner weggeven, een corner met gevolgen. Mustafa Guler stuurt de bal naar de tweede paal waar de geheel vrijstaande Gerke vd Akker geen probleem heeft om de bal tegen het net te koppen: 1-2. Zou de eerste winst dan nu bemachtigd worden?? Het antwoord is helaas: nee. Halsteren blijft furieus de aanval zoeken en de druk nog verder opvoeren. In de 77e minuut is het dan raak. Een mooi opgezette en afgeronde aanval brengt hen de gelijkmaker. Joe Yoffe is de doelpunten maker. Gezien de druk moet Blauw Geel nu zelfs nog vrezen voor een nederlaag. Die komt er niet want men blijft al strijdend op de been.

Blauw Geel bemachtigd met kei en kei hard werken een punt. Een groot pluspunt vandaag was dat harde werken. Jammer dat er aanvallend gezien zeker in de tweede helft weinig tot stand kwam en er dure individuele fouten weer aan de grondslag lagen van een tegen doelpunt. Helaas heeft men de andere ploegen onderin zien winnen en wordt het gat al aanzienlijk groot. Komend weekend is men i.v.m. een inhaal- en bekerprogramma vrij omdat men voor deze beker ronde is vrij geloot Op 31 oktober speelt men thuis tegen vv Gesel dat vandaag koploper vv Dongen in eigen huis in Eindhoven op 1-1 wist te houden. Zal Blauw Geel in staat zijn om in eigen huis ook eens een punt, of liever nog, drie punten te houden?

Doel: Jeffrey Vendrig,

Achterhoede:  Martijn v Loon (85e min. Furkan Guler),  Gerke vd Akker,  Desley Schilder,  Freek Langermans,

Middenveld:  Sten v Vessem, Mustafa Guler,  Murat Korkmaz

Voorhoede:  Danny Verbakel (57e min. Brian Peters),  Nicky Scheepers (77e min. Mark Dobbelsteen),  Emiel vd Sanden,

Scheidsrechter: Dhr. M. Kok

Ass. Scheidsrechters: Dhr. O. Lamers en Dhr. W. v.d. Oetelaar

Halsteren: 33e min. Jeroen Beerendonk