23 november 2014  Zegekar Blauw Geel raakt voller

Geplaatst op 23 november 2014 • 18:07 • ClubnieuwsSenioren

Blauw Geel’38/Jumbo 1 – Deurne 1   (1-0)  4-0. Zondag 23 november trad Blauw Geel als koploper aan tegen de nummer 12 van de ranglijst sv Deurne. Schitterend herfst weer is het op deze dag met een zonnetje en een fijne temperatuur, kortom prima voetbal weer. Zo’n 300 toeschouwers waren naar het Veghelse sportpark gekomen waar zij zagen dat Guus peters in de spits mocht starten. Emiel vd Sanden en Gerke vd Akker sloten aan maar vooralsnog op de bank. Deurne had afgelopen weekend met 2-1 thuis gewonnen van tweedeklasser Helmondia voor de districtsbeker, Blauw Geel al de donderdag daarvoor met 4-0 van vierdeklasser SES. Voor de competitie moesten we nog een week eerder terug en toen waren de peelbewoners met liefst 5-1 de baas geweest in eigen huis over Schijndel. Blauw Geel boekte toen een mooie overwinning in Uden op UDI’ 19: 1-2.

Deurne wacht een lastig seizoen en zou maar al te graag met een punt vanuit Veghel willen vertrekken. Het trok zich dan ook vanaf het begin massaal terug op eigen helft met alleen een spits die rond de middencirkel bleef hangen. Blauw Geel speelde aanvankelijk in een te laag tempo waardoor er erg weinig viel te beleven. In de 20e minuut zowaar een bal tussen de palen. Maar die was dan ook nog eens van de bezoekers. Uit een vrije trap kopte een speler achterwaarts op doel maar dat was geen probleem voor Sander Maas. In de 22e minuut krijgt Blauw Geel een goede mogelijkheid om te proberen de score te openen. Dennis Groen vergrijpt zich aan Murat Korkmaz op de rand van het strafschop gebied. Murat duikelt binnen het strafschopgebied maar Scheidsrechter Spinhoven is resoluut en legt de bal niet op de stip, iets wat hij klaarblijkelijk goed heeft gezien want er waren niet of nauwelijks protesten van Blauw Geel. Giovanni Henskens neemt plaats achter de bal en krult de bal voorbij de muur maar ziet ook dat de Deurnese doelman de bal uit de benedenhoek kan tikken tot een corner. Vier minuten later lopen Guus peters en Danny Verbakel elkaar min of meer in de weg bij een voorzet van Sten v Vessem. Danny kan nog wel koppen maar de bal gaat naast. In de 30e minuut loopt Wesley Burhenne tegen een gele kaart aan na een overtreding van achteren op Danny Verbakel. In de 36e minuut moet Deurne wederom een aanval van Blauw Geel afstoppen met een overtreding. Op zo’n 20 meter schuin voor het doel neemt Desley Schilders nu de honneurs waar en HOE!! Hij doet de bal hard en strak in de verre kruising belanden: 1-0. Twee minuten later een kansje voor Blauw Geel nadat Danny Verbakel, die vooral in de 1e helft niet lekker in zijn vel leek te zitten, de bal kinderlijk verloor. Ronald Joosten krijgt een aardige schietkans in behoorlijk vrije positie maar ziet ook de bal hoog over het doel gaan bij Sander Maas. Een minuut je later is het Wesley Burhenne in een hoofdrol. Hij stopt Brian Peters, randje 16 meter, met een overtreding af. De scheidsrechter neemt dezelfde en een aannemelijk juiste beslissing door de bal weer niet op de stip te leggen. Wel geeft hij terecht de Deurnese speler een gele kaart, zijn tweede en dus volgt de rode kaart waardoor Deurne met 10 man verder moet. De vrije trap genomen door Danny Verbakel gaat vervolgens hoog over. De eerste helft volgt kort daarna zonder nog iets noemenswaardig.

Na de thee blijft Guus Peters achter in het kleedlokaal en zijn vervanger is Emiel vd Sanden. In de 47e minuut kopt Danny Verbakel een voorzet van Murat Korkmaz naast het doel maar wederom een minuut later is het wel raak voor Blauw Geel. Brian Peters werd aangespeeld en kon de bal met de punt van zijn schoen nog bezorgen bij Emiel vd Sanden. Die haalt meteen uit en de bal verdwijnt in de verre hoek binnen: 2-0. In de 50e minuut maakt Nick Swinkels opzettelijk hands langs de zijlijn waardoor Danny Verbakel niet op snelheid weg kan. Een vrije trap volgt maar een kaart blijft uit. In de 54e minuut kan Danny Verbakel dan wel op snelheid vanaf de flank het strafschopgebied binnen komen en zijn inzet gaat bij de tweede paal onhoudbaar binnen: 3-0. Deurne krijgt in de 58e minuut zowaar een niet te missen kans. Stefan vd Werf werd goed vrijgespeeld door zijn medespelers en komt alleen voor Sander Maas. De Veghelse doelman houd zijn doel echter schoon en de bal gaat via hem tot een corner. In de 68e minuut is het aan Blauw Geel om een niet te missen kans te verzilveren maar ook dat lukt niet. Danny Verbakel geeft een bal op maat aan Emiel vd Sanden. Hij controleert ditmaal de bal uiterst vakkundig waarmee hij zijn tegenspeler het bos in stuurt. Alleen voor de doelman maakt hij echter een verkeerde keuze en wil de bal in de korte, beter afgedekte hoek, schieten i.p.v. in de langere openere hoek. De bal gaat dan ook jammerlijk naast het doel. Kleiner mogelijkheden voor Blauw Geel volgen nog en zowaar nog een kansje voor de gasten. Uit een vrije trap, op zo’n 20 meter voor het doel tikt Sander Maas de bal uit de benedenhoek tot corner. In de 85e minuut wordt de voorsprong nog vergroot. Mustafa Guler is weg op de linkerflank en zet voor vanaf de achterlijn. Emiel vd Sanden controleert de bal met de borst en legt af op Brian Peters. Brian rond beheerst af tot 4-0. Mark Dobbelsteen krijgt nog een riante kans maar schiet in de 88e minuut de bal hoog over het doel.

Blauw Geel wint ruim van Deurne. De eerste helft was zeker niet van een hoogstaand niveau, ook niet van Blauw Geel. De gasten waren erg matig en konden nimmer aanspraak maken op meer. Aanvallend had men al helemaal niks te bieden. Blauw Geel wint hoog verdiend en boekt de vijfde overwinning op een rij. Volgend weekend reist men naar Gelderland. Tiel wel te verstaan. TEC zal gastheer zijn. De ploeg had een goede start als promovendus maar kon in de laatste twee wedstrijden slechts 1 punt bemachtigen. Thuis verlies tegen TOP werd vandaag gevolgd met een toch wel teleurstellend 1-1 gelijkspel in Schijndel tegen Schijndel. Blauw Geel zal dus een getergde tegenstander gaan treffen die de drie punten in eigen huis zal willen, moeten, houden.

Doel:  Sander Maas,

Achterhoede:   Sten v Vessem, Giovanni Henskens, Desley Schilders  Sander v Weert,

Middenveld:  Mark Dobbelsteen,  Soffian El Kaddouri,  Murat Korkmaz (73e min. Mustafa Guler),

Voorhoede:  Danny Verbakel,  Guus Peters (46e min. Emiel vd Sanden)Nicky Scheepers,  Brian Peters (81e min. Bryan v Deursen)

Scheidsrechter: Dhr. J. Spinhoven

Ass. Scheidsrechters: Dhr. J. Ruinard en Dhr. N. Lenderink

Kaarten:  Geel:

sv Blauw Geel’ 38: 32e min. Sofian El Kaddouri,  63e min. Emiel vd Sanden