22 februari 2013  Wederom uitschakeling door Deurne

Geplaatst op 22 februari 2013 • 10:31 • ClubnieuwsSenioren

sv Deurne  – sv Blauw Geel’ 38/Jumbo  3-1 (1-0)

Donderdag 21 februari kwamen in de achtste finales van de Districtsbeker Zuid II Deurne en Blauw Geel tegen elkaar in actie. Decor was sportpark De Kranenmortel in Deurne en Blauw Geel beleefde daar m.b.t. bekervoetbal weinig goede herinneringen aan. In 2010 verloor men er namelijk in de kwart finale met liefst 6-2. Het was erg koud en de belangstelling voor dit onderlinge hoofdklassers treffen viel dan ook wat tegen. Alleen de “harde” kernen waren aanwezig. Inzet was een plaats in de kwart finale en ondanks de benarde positie op de ranglijst in de competitie van Blauw Geel was al snel duidelijk dat de ploeg toch een ronde verder wilde komen. Blauw Geel nam, misschien kreeg, het dan ook meteen het initiatief. In de eerste tien minuten schiep het zich dan ook al twee levensgrote kansen. Eerst steekt Wesley Meeuwsen een balletje door op Alexander Mols die met zijn snelheid de bal mee krijgt maar zijn inzet helaas op de benen van de doelman ziet stranden en even later gaat een inzet in riante positie van Stephan Dekkers rakelings langs het doel. Als de vizieren iets scherpen hadden gestaan had het zomaar al 0-2 kunnen zijn. Dit gebeurde niet maar Deurne kan daar ook niet tegenover zetten. In de 25e minuut krijgt Blauw Geel haar derde grote kans. Ditmaal is het Wesley Meeuwsen maar ook hij ziet zijn verwoestende inzet naast het doel verdwijnen. In de 26e minuut maakt Jeroen Minneboo een overtreding die hem op een gele kaart komt te staan en voor Deurne rest een vrije trap. Een vrije trap met gevolgen want een kopbal van Jeroen vd Kerkhof verdwijnt over doelman Jeroen Janssen in het doel:1-0. Blauw Geel gaat door met bepalen van het spel maar moet wachten tot de 37e minuut alvorens men weer gevaarlijk kan worden. Mustafa Guler lobt een bal over de Deurnese verdediging richting Alexander Mols. Hij gaat richting achterlijn en schiet vervolgens in de korte hoek waar echter de Deurnese goalie op zijn post is. In de 44e minuut een kans voor de gastheren uit een corner maar de bal wordt bij de tweede paal in kansrijke positie al koppend finaal gemist. Deurne gaat rusten met een 1-0 voorsprong.

Een ongewijzigd Blauw Geel keert terug en gaat door waar het op hield. In de 48e minuut wordt een overtreding gemaakt op Wesley Meeuwsen die dan ook terecht wordt bestraft met een gele kaart. Op zo’n 25 meter recht voor het doel krijgt Blauw Geel een vrije trap. Alexander Mols neemt plaats achter de bal en schiet vervolgens de bal op formidabele wijze hard over de muur buiten het bereik van de doelman binnen: 1-1. In de 53e minuut krijgt Blauw Geel wederom een kans als Wesley Meeuwsen op de linkerflank een solo start die hem binnen het strafschopgebied leidt. Zij inzet richting de tweede paal wordt door de doelman fantastisch tot corner gebokst. In de 61e minuut is Deurne wel effectief. Via Blauw Geels linkerflank is het Jan Kuipers die versnelt en zijn inzet in de verre hoek ziet binnen vallen: 2-1. Deurne krijgt nu meer kansjes want in de 66e minuut staat Rik v Griensven te ver van zijn man maar heeft hij geluk dat Jeroen Janssen de balredding kan brengen op de inzet. In de 68e minuut pech voor Blauw Geel wanneer een prima voorzet van Dirk Kroon bij de tweede paal door Wesley Meeuwsen op zijn slof wordt genomen. De bal komt via de binnen kant van de verre paal terug het veld in waarbij Alexander Mols vervolgens te verrast lijkt en hij een paar meter voor de doellijn de bal hoog over schiet. Het zit Blauw Geel dan ook niet mee. Trainer Francois Gesthuizen grijpt in en voert in de 70e minuut een dubbele wissel uit. Hij vervangt in de defensie Rik v Griensven voor de jonge Desley Schilders (die een prima invalbeurt zal hebben) en middenvelder Dirk Kroon wordt vervangen door een extra aanvaller: Emiel vd Sanden. In de 78e minuut wederom pech voor Blauw Geel als Wesley Meeuwsen met een mooie beweging de bal vanuit de draai ineens op doel schiet. Helaas voor hem en Blauw Geel gaat de bal op de lat en zo over de achterlijn. In de 83e  schiet Alexander Mols vanuit een corner de bal hard op een tegenstander die vlak voor de doellijn staat en als Deurne dan een minuut later de 3-1 uit countert is het over en sluiten. Een voorzet vanaf Blauw Geels linkerflank kan door Harm vd Steen worden binnen geschoten. In de 89e minuut krijgt Blauw Geel nog een corner. Het scoort daar niet uit maar er volgt plots een fluitsignaal en scheidsrechter v Daal, die verder een prima wedstrijd floot, trekt een rode kaart voor Alexander Mols. Vriend en vijand zijn enigszins verbaast en (bijna) niemand heeft dan ook gezien wat er is gebeurd??!!

Blauw Geel wordt wederom in en tegen Deurne Uitgeschakeld voor de volgende ronde van de districtsbeker.

Was Deurne beter?? NEE.

Was Deurne effectiever?? JA

Het is erg jammer want de ploeg speelde zeker geen slechte wedstrijd. Maar het wist enkele grote kansen niet te benutten en een paar onoplettendheden deden de ploeg toch weer de das om. Ergste is misschien nog wel de rode kaart die Alexander Mols kreeg want die heeft gevolgen voor de komende competitiewedstrijden. De ploeg werkte vandaag hard met inzet en beleving en zal dat nu in de competitie in ieder geval op zijn minst moeten blijven opbrengen. Zondag wacht thuis alweer de volgende tegenstander voor de competitie. Een cruciaal duel maar als Blauw Geel wat effectiever kan zijn in de afwerking en de onoplettendheden nog meer kan beperken dan moet thuiswinst mogelijk zijn.

Doel:  Jeroen Janssen,
Achterhoede:  Sten v Vessem, Jeroen Minneboo, Rik v Griensven (70e min. Desley Schilders),  Stephan Dekkers,
Middenveld:  Murat Korkmaz,  Guus Peters,  Mustafa Guler,  Dirk Kroon (70e min. Emiel vd Sanden),  Voorhoede: Wesley Meeuwsen,  Alexander Mols,

Scheidsrechter: Dhr. C. van Daal

Ass. Scheidsrechters: Dhr. G. Linke en Dhr. R. Hobus