12 mei 2013  Waardige afsluiting met half dozijn doelpunten

Geplaatst op 12 mei 2013 • 21:40 • ClubnieuwsSenioren

EHC – Blauw Geel’ 38/Jumbo  0-6   (0-2)

Zondag 12 Mei, Moederdag, en Blauw Geel toog voor de laatste competitiewedstrijd naar Hoensbroek. Tegenstander EHC op sportpark De Dem speelde eigenlijk om des keizers baard. Het stond vast op de vierde plaats en zou zelfs bij verlies een periode kunnen overnemen. Blauw Geel speelde eigenlijk ook om niets want de overwinning vorige week betekende vrijwel zeker dat men gevrijwaard zou zijn van nacompetitie om klassebehoud gezien de paringen in deze laatste speelronde. Een puntje zou aan alle onzekerheden en rekenwerken overbodig worden….

Blauw Geel opende fel en het kreeg in de 1e minuut al een kans. Helaas was de lob van Wesley Meeuwsen net iets te kort en daarom kon de doelman de bal uit de lucht plukken. Twee minuten later was het echter wel raak. Een secuur en snel combinerend Blauw Geel speelde de EHC defensie uit waarbij Alexander Mols de eindpass gaf aan Wesley Meeuwsen zodat hij doeltreffend kon afronden: 0-1. In de 5e minuut gevaar voor het doel van Sander Maas maar de doelman red bekwaam op de EHC inzet. Daarna was het alles Blauw Geel wat de klok sloeg. Grote kansen in de 7e , 8e en 11e minuut werden niet benut. Alexander Mols zag zijn inzet door de doelman gekeerd, Emiel vd Sanden zag zijn inzet via de buitenkant van de paal achter gaan en wederom Alexander Mols zag een inzet tot corner worden gewerkt. In de 18e minuut is het dan wel weer raak. Uit een vrije trap komt de bal bij Wesley Meeuwsen die verwoestend uithaalt maar recht op de vuisten van de doelman om vervolgens de rebound via een EHC’er in het zijnet te zien belanden. De corner is echter wel succesvol en het is niemand minder dan de afscheidnemende Jeroen Minneboo die de bal in het net kopt: 0-2. Kansen blijven komen voor de gasten maar ze worden niet benut. In de 33e minuut gaat de licht geblesseerde Emiel vd Sanden naar de kant en zijn vervanger is de afscheidnemende Mounir Biyadat. EHC lijkt een beetje gefrustreerd en Wesley Meeuwsen moet dat in de 34e minuut ontgelden. Een grove overtreding door Olaf Rompelberg wordt door de scheidsrechter slechts bestraft met een gele kaart daar waar rood zeker een reële optie was geweest. EHC krijgt voor de rust zowaar nog een tweede doelkans. In de 43e minuut wordt echter de inzet door doelman Sander Maas vakkundig gestopt. De 0-2 ruststand is een magere afspiegeling van de kansen en krachtsverhouding.

Trainer Ole Tobiasen van EHC brengt na de rust meteen een dubbele wissel en EHC lijkt zowaar sterker te worden. Dreigender en dwingender inderdaad ietwat, gevaarlijk eigenlijk nog steeds niet. In de 54e minuut wordt het duel eigenlijk al vroegtijdig beslist. Sten v Vessem stoomt op naar de achterlijn na een goede voorzet van Wesley Meeuwsen. De voorzet van Sten v Vessem is op maat bij de tweede paal en Wesley Meeuwsen kan die voorzet dan ook prima inkoppen: 0-3. De 0-4 volgt al vrij snel en wel zes minuten later. Een prima uitval van Blauw Geel waarbij Mounir Biyadat de bal voorzet op Alexander Mols en hij de bal prima binnen werkt. In de 69e minuut zowaar weer een kans voor EHC maar voor een werkelijk open en leeg doel schiet een EHC’er de bal over de lat i.p.v. onder de lat. In de 71e minuut volgt een publiekswissel voor de afscheid nemende Stephan Dekkers. Zijn vervanger is Desley Schilders. Een minuutje later tilt Blauw Geel de stand naar 0-5. Alexander Mols en Wesley Meeuwsen stormen richting EHC doel waarbij Alexander Mols niet zelfzuchtig is en de in prima positie staande Wesley Meeuwsen op maat bediend zodat hij kan scoren. In de 78e minuut wederom een publiekswissel van Francois Gesthuizen. Jeroen Minneboo wordt vervangen door Martijn van Loon. Blauw Geel maakt vlak voor tijd het half dozijn nog vol waarbij wederom Alexander Mols de voorzet geeft en Wesley Meeuwsen subtiel kan intikken: 0-6.

Blauw Geel wint ruimschoots van EHC en sluit daarmee de competitie in stijl af. Het won de laatste vijf wedstrijden en eindigt daardoor nog als vijfde. Wat jammer dat men door blessures en schorsingen niet meer wedstrijden in de samenstelling heeft kunnen spelen zoals men de laatste vijf wel kon spelen. Maar ja ook dat hoort bij voetbal. Blauw Geel blijft dus uiteindelijk ruimschoots Hoofdklasser en kan nu met vakantie. Het 75e jarige Jubileum is het eerstvolgende en daarna kan men zich gaan richten op het nieuwe seizoen. Speculeren over de indeling heeft geen zin het komt zoals het komt.

Mannen een prima eindspurt en een mooie teamprestatie. De vertrekkende spelers bedankt voor jullie inzet voor de kortere of langere periode dat jullie Blauw Geler waren. Succes in/met jullie toekomst zowel op sportief als maatschappelijk vlak. Rest mij een ieder nog een fijne vakantie toe te wensen en hopelijk is iedereen volgend seizoen weer van de partij……..

Doel:  Sander Maas,
Achterhoede:  Coen van Beljouw,  Stephan Dekkers (71e min. Desley Schilders),  Jeroen Minneboo (78e min. Martijn v Loon),  Sten v Vessem,
Middenveld:  Murat Korkmaz,  Guus Peters,  Mustafa Guler,
Voorhoede:   Emiel vd Sanden (33e min. Mounir Biyadat),  Wesley Meeuwsen,  Alexander Mols.

Scheidsrechter: Dhr. G. de Haan uit Enschede

Ass. Scheidsrechters: Dhr. D. Winkel uit Groesbeek en Dhr. H. de Reuver uit Beneden Leeuwen

Kaarten:  Geel:

sv Blauw Geel’ 38:  geen