22 november 2012  Plichtmatige Overwinning

Geplaatst op 22 november 2012 • 8:00 • ClubnieuwsSenioren

sv Blauw Geel’ 38/Jumbo  —  VV Handel                7-0       (1-0)

Dinsdagavond vond op het prins Willem-Alexander Sportpark het bekertreffen in de tweede knock-out ronde van de districtsbeker plaats. Blauw Geel ontving vierdeklasser vv Handel. Blauw Geel bereikte deze ronde door in Venhorst de plaatselijke derdeklasser nipt te verslaan met 2-3, Handel had in eigenhuis na een 1-1 gelijkspel na penalty’s vijfdeklasser FC Uden verslagen.

Door Antoine van der Cammen

Nog nooit in de geschiedenis van beide clubs speelde de vaandelteams een officiële, en zelfs geen vriendschappelijke, wedstrijd tegen elkaar. De ploeg uit het Maria vererende bedevaartsoord speelt momenteel in de vierde klasse G en staat daar momenteel op een hele mooie vierde plaats. Het won afgelopen weekend met liefst 7-1 van E.L.I. Blauw Geel had afgelopen weekend ook gewonnen in eigen huis en wel met 2-0 van Brabantia. Het klasse verschil is echter erg groot en de gasten hebben dus ongetwijfeld hun Onze Lieve Vrouw verzocht om bijstand.

Blauw Geel begon niet in de sterkst mogelijke opstelling en werd in het begin dan ook nog eens geconfronteerd met een fris beginnend Handel. Al in de 2e minuut moet een Blauw Geler redding brengen voor de doellijn. Niet lang daarna neemt Blauw Geel het heft in handen en aanval na aanval rolt richting Handel doel. In de 16e minuut breekt Blauw Geel voor het eerst door. Alexander Mols miste nog maar de rebound werd door Emiel vd Sanden wel ingetikt: 1-0. Blauw Geel ging door en creëerde kans op kans: 18e min. Murat Korkmaz op de paal, 20e min. Alexander Mols vuisten doelman, 25e min. Guus Peters, 30e min. Martijn v Loon hoog over. In de 30e minuut krijgt Handel een enorme kans maar de inzet gaat in de korte hoek op de Blauw Geel doelman zijn voeten. Daarna weer kansen voor Blauw Geel maar noch Alexander Mols en Emiel vd Sanden weten ze te benutten. In de 41e minuut zwijnt Blauw Geel als een knappe Handel aanval wordt afgerond met een even zo knappe inzet maar voor Handel de bal helaas via de onderkant van de lat terug het veld in komt. Het blijft dan ook bij een schamele maar verdiende voorsprong voor Blauw Geel met de rust.

Na de rust zijn Jeroen Minneboo en Murat Korkmaz in de kleedkamer achtergebleven en voor hen in de plaats komen Desley Schilders en Jeroen v Lanen. Blauw Geel voert vanaf het begin nu de snelheid en druk meer op. In een tijdsbestek van vijf minuten neemt het dan ook ruim afstand. In de 54e minuut treft Emiel vd Sanden  het doel, in de 56e minuut Alexander Mols en in de 59e minuut wederom Alexander Mols. Het duel is natuurlijk nu allang gelopen en de vraag is nu alleen nog maar hoe hoog de score zou oplopen. In de 72e minuut kopt Stephan Dekkers uit een corner de bal in de kruising: 5-0. Vier minuten later dreigt Alexander Mols wederom te scoren maar is een ijverige verdediger ongelukkig met het wegtrappen van de bal want hij doet deze in eigen doel belanden: 6-0. In de 77e minuut gaat Blauw Geel met tien man verder. Francois Gesthuizen heeft al drie wissels gebruikt en Mustafa Guler heeft klachten aan zijn lies. Hij gaat bij deze stand uiteraard naar de kant om verdere schade niet op te lopen. In de 85e minuut nog een enorme kans voor Handel maar de speler die vlak voor de doellijn staat krijgt de bal nog voer de lat i.p.v. onder de lat. In de 87e minuut nog een penalty voor Blauw Geel omdat Emiel binnen de beruchte lijnen wordt gevloerd. Hij neemt de bal zelf en de anders zo trefzekere spits vanaf 11 meter ziet nu zijn inzet door de Handelse doelman gestopt. Toch komt de 7-0 nog op het scorebord. In de 90e minuut is het de jonge Jeroen v Lanen die een goed terug getrokken bal hard binnen schiet.

  Blauw Geel behaalt een plichtmatige overwinning in deze bekerronde. Vooral de eerst helft was inspiratieloos en er werden legio goede kansen gemist. In de tweede helft kon men dan toch nog duidelijk afstand nemen van de dappere vierde klasser. De volgende bekerronde is gepland op 16 december. Tegenstander is de winnaar van het duel tussen TOP-klasser J.V.C. Cuijk en Blauw Geel’ 38-2.

Komend weekend is Blauw Geel dus vrij en op 2 december gaat men op reis, een lange reis, want men moet op bezoek bij G.O.E.S in Goes, Zeeland. Een belangrijk duel gezien de ranglijst en dus zou een winst aldaar wel erg lekker zijn……

Opstelling sv Blauw Geel’ 38:

Doel: Johnny de Laat,

Achterhoede: Stephan Dekkers,  Jeroen Minneboo (46e min. Desley Schilders),  Martijn v Loon,

Middenveld:   Dirk Kroon,  Mustafa Guler,   Guus Peters (60e min. Sten v Vessem),  Mounir Biyadat,  Murat Korkmaz (46e min. Jeroen v lanen),

Voorhoede:  Emiel vd Sanden,  Alexander Mols,

Scheidsrechter:

Kaarten:

Geel:

Blauw Geel’ 38: 43e min. Jeroen Minneboo

VV Handel: geen

 

Array
Blauw Geel'38

Pr. W. Alexander Sportpark 24
5461 XL Veghel
Tel. (0413) 36 57 04
info@blauwgeel.nl© Blauw Geel’38 - 2012  |  Privacy & Cookies |  Algemene voorwaarden Blauw Geel'38/JUMBO