12 mei 2014  U.D.I.’ 19/Beter Bed – sv Blauw Geel’ 38/Jumbo 2-2 (1-1)

Geplaatst op 12 mei 2014 • 15:05 • ClubnieuwsSeniorenBusiness Club

BUREN ONDERONSJE EIDIGD IN GELIJKSPEL

Zondag 11 Mei stond de laatste competitieronde op het programma. In die ronde de derby, kraker, tussen UDI’19 en Blauw Geel’ 38. Wat voor aanvang van de competitie als een klapper werd beschouwt en wel eens een beslissende wedstrijd in de competitie kon worden voor de prijzen bleek schriftelijk te kunnen worden afgedaan. Voor beide ploegen stonden namelijk geen belangen meer op het spel. Tel daarbij het slechte weer en het feit dat het moederdag was en ook de tegenvallende belangstelling is duidelijk. Verre van 1000 toeschouwers trok deze wedstrijd. Jammer maar zo kan het lopen.
Blauw Geel trainer Erwin v Breugel nam uiteraard geen enkel risico met spelers waarbij een gele kaart fatale gevolgen zou kunnen hebben of spelers die blessure gevoeliger zijn. Zo kwam het dus dat Guus Peters, Erik v Loon, Giovanni Henskens en Mustafa Guler zelfs op de tribune zaten. Martijn v Strien en Danny Verbakel begonnen op de bank en zo speelde Blauw Geel de gehele wedstrijd met maximaal vijf spelers die normaal in de basis stonden of regelmatig in de basis stonden. 

UDI leek aanvankelijk nog iets van de wedstrijd te willen maken. Al in de eerste minuut kreeg het een riante kans. Het afstandsschot van Randy Hofmeijer kon door Sander Maas met een vuist nog worden gestopt waarna hij vervolgens er als de kippen weer bij was om een eventuele kopbal te verhinderen waarmee UDI vrijwel zeker doel had getroffen. Vier minuten later zag een actie van Sander er minder solide uit maar dit kon den de gastheren dan weer niet afstraffen. In de 7e minuut hadden de gastheren de score kunnen en moeten openen. Sam Wassenberg zag zijn inzet nog worden gekeerd door doelman Sander Maas. De rebound voor open doel van een Udense medespeler ging via de buitenkant van de paal over de achterlijn. In de 13e minuut kwam Sander Maas attent uit bij een diepte pass op Sam Wassenberg. In de 22e minuut moest hij dan toch capituleren. Topscoorder van de hoofdklasse Sam Wassenberg kon geheel vrij opstomen richting het veghelse doel waarna hij de bal koelbloedig onder Sander door schoof: 1-0. Een minuutje later zowaar een kansje voor Blauw Geel maar de inzet ging naast. In de 26e minuut is het weer Sander maas die een sta in de weg is voor Udens succes. In de 31e minuut komt uit het niets de gelijkmaker op het scorebord. Met werkelijk een voortreffelijke uithaal is het Desley Schilders die de bal van grote afstand in de kruising jaagt: 1-1. Een geweldig doelpunt van de jeugdige centrale verdediger. Vlak voor de rust is er nog een gevaarlijke situatie voor het Udense doel maar de defensie van de gastheren kan mede door onvermogen van Blauw Geel op de been blijven.

Na de rust keert Emiel vd Sanden niet terug op het veld en is zijn vervanger Zijad Jusic. In de 51e minuut is het Blauw Geel dat de score had kunnen opvoeren. Na een prima aanval waarbij Bryan v Deursen de bal goed afgeeft op Murat Korkmaz, die eventueel zelf op doel had kunnen schieten, maar de bal verlengt naar Camiel v Doorn. Camiel komt in een goede scoringspositie maar heeft en te veel tijd nodig en raakt de bal vervolgens niet goed waardoor deze bal naast het udense doel hobbelt. Het is vervolgens UDI dat de score wel opvoert. In de 54e minuut treft Randy Hofmeijer uit een vrije trap nog de buitenkant van de paal maar uit de vervolg actie weet UDI dan toch te scoren. Het is de goaltjesdief van UDI, Sam Wassenberg, die de bal vanuit een voorzet prima binnen kopt: 2-1. In de 57e minuut had men de kans verder uit te lopen maar Thijmen de Ruijter kopt de bal vanuit een corner naast het doel. Het duel hobbelt naar het einde. Blauw Geel met het zwaar gewijzigde team vind het eigenlijk wel prima zo, UDI lijkt eenzelfde instelling te hebben en/of kan ook gewoon niet beter terwijl het toch op een enkele plaatsje na compleet is. In de 85e minuut komt Blauw Geel nog bijna op gelijke hoogte. De ingevallen Danny Verbakel krijgt een behoorlijke kans maar kan de bal toch niet voorbij doelman Witjes krijgen. UDI lijkt de onbelangrijke winst voor het grijpen te hebben maar krijgt toch de deksel nog op de neus. In de 89e minuut is het Murat Korkmaz die de gelijkmaker in het doel krijgt. Van afstand na een afgeslagen bal schiet hij de bal via de binnenkant van de paal tegen het net: 2-2.
Kort daarna wordt het duel afgefloten en eindigde dit buren onderonsje in een gelijkspel. De wedstrijd was meer een vriendschappelijk duel dan een competitiewedstrijd. Niet geheel onlogisch gezien het feit dat er geen belangen meer op het spel stonden. Blauw Geel bleef ongeschonden van blessures en kaarten en dat was wat voor hen belangrijk was met het oog op de nacompetitie. Het speelde met een veredeld reserve team zeker geen onverdienstelijke wedstrijd.
Blauw Geel eindigt verder op een hele mooie tweede plaats in de eindrangschikking en daarvoor dient de ploeg met begeleiding een groot compliment te worden gegeven. Het was de winnaar van de eerste periode en verdiende daarmee een plaats voor de play-offs voor promotie naar de TOP-klasse. Gemert krijgt op basis van de eindrangschikking de periode titel van OJC, de derde ploeg in de nacompetitie wordt vv Dongen. Zij wonnen vandaag met 1-0 van Baronie en pakten de derde periode. Volgend weekend begint die nacompetitie en Blauw Geel begint in eigen huis tegen Gemert op zaterdagavond 17 mei. Aanvang duel om 19.30 uur. ZORG DAT JE ERBIJ BENT!!!!!!!
Mannen Proficiat met de hele mooie prestatie tot nu toe. Laat maar eens zien wat je nog meer in huis hebt!!!!

Opstelling sv Blauw Geel’ 38:
Doel:  Sander Maas,
Achterhoede:   Sten v vessem,  Desley Schilders,  Gerke vd Akker,  Sander v Weert,   Middenveld:  Sofian  El Kaddouri,  Murat Korkmaz,  Rolf vd Boogaart (68e min. Coen v Beljouw),   
Voorhoede:  Briyan v Deursen, (62e min. Danny Verbakel) ,  Emiel vd Sanden (46e min. Zijad Jusic),  Camiel v Doorn, 

Scheidsrechter: Dhr. Verbakel uit Erp
Ass. Scheidsrechters: Dhr. Foolen en Dhr. Geurts
Kaarten:  Geel:
U.D.I.’ 19:  80e min. Randy Hofmeijer
sv Blauw Geel’ 38:  geen

Array
Blauw Geel'38

Pr. W. Alexander Sportpark 24
5461 XL Veghel
Tel. (0413) 36 57 04
info@blauwgeel.nl© Blauw Geel’38 - 2014  |  Privacy & Cookies |  Algemene voorwaarden Blauw Geel'38/JUMBO