13 april 2015  Verdiende nederlaag na slechte wedstrijd

Geplaatst op 13 april 2015 • 8:33 • Senioren

Op zondag 12 april trad Blauw Geel aan in Deurne. Als nummer drie van de ranglijst moest men op bezoek bij de nummer twaalf. Blauw geel doet nog steeds mee voor de titel, Deurne lijkt niet meer rechtstreeks te kunnen degraderen maar zal maar al te graag de nacompetitie willen ontlopen. In de laatste competitieronde was men nog met 3-0 duidelijk de mindere van Schijndel, Blauw Geel verloor in eigen huis de derby tegen UDI’19: 0-1. De laatste vier vorige wedstrijden tussen beide in Deurne werden alle vier in Veghels voordeel beslist.

Beide ploegen kunnen de punten nog goed gebruiken. Toch leek de thuisploeg gretiger om de punten te bemachtigen. Al in de tweede minuut moest Emiel vd Sanden handelend optreden, in eigen strafschopgebied, om een doelpunt te voorkomen. Hij kopte een voorzet net naast het eigen doel. In de 7e minuut kon een Deurnese aanvaller vrij koppen en was het Sander maas die de kopbal uit de lucht pakte. Een minuutje later was diezelfde Sander Maas op tijd uit zijn doel om een diepe bal op de spits te onderscheppen. Hij kwam daarbij wel in botsing met de spits maar had ook de bal. In de 12e minuut kwam een voorzet van Deurne weer in de vrije ruimte bij Blauw Geel en kon een Deurnese speler gelukkig net niet zijn voet zetten tegen de voorzet waardoor de inzet rakelings naast het doel bij Sander Maas verdween. Deed Blauw Geel in aanvallend opzicht dan niets: eigenlijk niet. Pas in de 17e minuut viel een aanval op die noemenswaardig was. De inzet van Brian Peters ging echter net naast het doel. In het restant van die eerste helft gaf Blauw Geel niets meer weg maar bleek ook weer het schrijnend tekort in aanvallend vermogen. Deurne bleef heel eg gemakkelijk op de been ondanks dat de ploeg een van de meest incasserende teams in deze hoofdklasse is. Maar ook aanvallend bracht de gastheer niets meer tot stand. Rust dus met een bloedeloze 0-0.

Na rust verwachte de veghelse aanhang uiteraard meer daadkracht. Men zou wederom teleurgesteld worden. Deurne zag in de 46e minuut een inzet door Sander Maas gepakt worden. In de 52e minuut liet Brian Peters zijn tegenstander te gemakkelijk lopen met bijna fatale gevolgen maar gelukkig ging de inzet langs het doel bij de veghelse goalie. In de 59e minuut wil Deurne een aanval afslaan en de bal gaat hoog en wijd. Wel richting veghels doel en de bal stuitert nog een keer op alvorens tegen de lat te komen. Een Deurnese speler die zeker drie meter buitenspel staat maar door mag vanwege een onoplettende grensrechter lijkt de bal te kunnen aannemen. Gelukkig was Sander Maas attent en kon hij de bal met zijn vingertoppen voor de aanvaller weg tikken. In de 67e minuut zowaar dreiging voor het doel bij Deurne. De ingevallen Rolf vd Boogaart kan een voorzet afleveren bij Emiel vd Sanden. Deze legt terug op Brian Peters maar die ziet zijn inzet geblokt en wat rest is een corner. Het dichts bij een doelpunt is Blauw Geel in de 71e minuut. Na een corner eindigt een inzet via de kruising en de doelman wederom tot corner. Vier minuten later gaat een inzet van Deurne maar rakelings over de lat bij Sander Maas. In de 83e minuut moet Blauw Geel ternauwernood een corner weggeven en die wordt de ploeg uiteindelijk noodlottig want uit de corner wordt de bal goed binnen gekopt: 1-0.

Blauw Geel verliest. De ploeg kan niet ontzegd worden dat men hard werkte. Het lijkt er echter wel op dat de vorm momenteel ontbreekt en Aanvallend was de ploeg krachtenloos en dat geeft te denken. Het hele seizoen heeft de ploeg al problemen om te scoren en is men menigmaal aangewezen op bevliegingen  van individuele spelers. Erg jammer want defensief zit het eigenlijk wel snor. Natuurlijk geef je in ieder wedstrijd wel eens iets weg en soms is dat noodlottig zeker als men voorin niets kan produceren.

Hoe nu verder?? Want na drie nederlagen op een rij (in de competitie), een reeks die  voor het laatst in het seizoen 2012-2013 ook eens werd genoteerd, maar zeker geen vier nederlagen op een rij want dat is al jaren (2006-2007) bij Blauw Geel niet meer  voorgekomen, en de wetenschap dat men voorin een “probleem” heeft zal toch hoofdbrekens geven. Niet alleen voor dit seizoen wat nog vier wedstrijden duurt. Drie spelers en een doelman hebben al aangegeven te vertrekken, een doelman komt erbij maar verder is het angstvallig rustig m.b.t. eventuele versterkingen, in tegenstelling tot andere mede hoofdklassers. Er zullen toch echt wel spelers bij Blauw Geel willen komen spelen??!!

Volgend weekend speelt men de derby thuis op zaterdagavond tegen Schijndel. Schijndel verloor deze zondag met 3-1 bij TEC in Tiel en heeft de punten ook nog keihard nodig. Hopelijk wordt er uit een ander vaatje getapt want anders is ook deze laagvlieger misschien wel een struikelblok. Een vierde competitienederlaag op rij is Blauw Geel onwaardig, ongepast, en daarmee zou het seizoen al als een nachtkaars uit kunnen gaan.

Doel:  Sander Maas,

Achterhoede:   Giovanni Henskens, Gerke vd Akker,  Desley Schilder,  Sander v Weert,

Middenveld:  Murat Korkmaz (58e min. Rolf vd Boogaart),  Mark Dobbelsteen (72e min. Sofian El Kaddouri), Mustafa Guler,

Voorhoede:  Brian Peters,  Emiel vd Sanden ( 76e min. Rinse Wiekema),  Danny Verbakel

Scheidsrechter: Dhr. B. Erkens

Ass. Scheidsrechters: Dhr. M. Osseweijer en Dhr. H. van Hoorn

Kaarten:  Geel: