12 oktober 2015  Veel beter dan de tegenstander zijn . . . .!

Geplaatst op 12 oktober 2015 • 17:38 • Senioren

Vandaag stond de topper Blauw-geel 2 tegen SV Deurne 2 op het programma. De twee ploegen hadden nog geen wedstrijd verloren en het was een clash tussen twee verschillende speelstijlen. In de 1e helft begon Blauw-geel 2  voortvarend aan de wedstrijd en was dominanter dan SV Deurne 2.  Door vloeiende combinaties met hoog tempo in de passing werd SV Deurne 2 flink onder druk gezet. Het resulteerde in een doelpunt in de 37e minuut, een goede voorzet van Dorde werd heel knap afgerond met het hoofd door Yassine (1-0). SV Deurne was ondertussen wel een paar keer gevaarlijk geweest vanuit de counter door slordig balverlies. De ploeg doet dat heel gedisciplineerd en loert op een fout van de tegenstander. Blauw-geel was dus gewaarschuwd voor de 2e helft.

De 2e helft was net twee minuten aan de gang toen wederom door slordig balverlies, de counter werd ingeleid voor de tegenstander. Dit werd zeer bekwaam afgerond door SV Deurne 2 in de 48e minuut (1-1). Een beter teken voor Blauw-geel om zorgvuldiger te zijn in balbezit was er niet. Helaas werden de signalen niet opgepakt en werd wederom door slordig balverlies, slap duelleren de counter ingeleid voor SV Deurne 2. De counter blijkt een specialiteit van deze ploeg te zijn en dit werd weer perfect uitgevoerd in de 53e minuut (1-2). In de 60e minuut werd er weer slap geduelleerd waardoor er makkelijk een vrije trap werd weggegeven. Deze vrije trap werd niet goed ingeschat door de Veghelse defensie en wederom werd het maximale rendement door SV Deurne 2 eruit gehaald (1-3). Blauw-geel 2 werd toen pas weer wakker en kon in de 63e minuut meteen iets terugdoen, door een goede actie van Tresor kon Slobodan de voorzet knap afronden (2-3). Het heft werd weer in handen genomen en het initiatief werd herpakt. Een aantal kansjes werden afgedwongen maar het grootste gevaar kwam toch weer van SV Deurne 2, die een terechte strafschop hadden verdiend maar die niet werd erkend door de scheidsrechter. De teleurstelling was groot vooral gezien het spelbeeld met name in de 1e helft. Veel beter dan de tegenstander zijn en toch door eigen fouten de wedstrijd binnen 12 minuten uit handen geven. Een kleine hobbel op de weg die volgende week tegen Gemert 2 weggestreken moet worden. Er zijn deze wedstrijd weer genoeg goede aanknopingspunten gezien om deze ontmoeting met vertrouwen tegemoet te treden. Youssef Laaroussi