11 oktober 2015  Koploper niet tot struikelen gebracht

Geplaatst op 11 oktober 2015 • 19:39 • ClubnieuwsSenioren

Blauw Geel’ 38/JUMBO – Dongen (1-2)  1-2. Afgelopen week had Blauw Geel het eerste punt gepakt en wel tegen de toenmalig koploper vc Vlissingen. Vandaag, zondag 11 oktober, kwam de nieuwe koploper op bezoek. Het altijd sterke vv Dongen had slechts 1 x gelijkgespeeld en de overige wedstrijden waren in winst omgezet. Zo’n 415 toeschouwers waren aanwezig op het Prins Willem-Alexander Sportpark. Zij zagen dat Blauw Geel op 1 positie was gewijzigd t.o.v. afgelopen week. Een opmerkelijke wijziging en voor velen ook een onlogische en vreemde wijziging: doelman Dennis v Ballegooij was vervangen door Jeffrey Vendrig. Een wijziging met gevolgen…. Trainer Erwin v Breugel was vandaag na een operatie wel aanwezig maar niet op de bank (Erwin Beterschap), Lodewijk van Helvoirt nam de honneurs waar.

Blauw Geel mocht de aftrap verrichten en leek dat na vijf minuten opnieuw te mogen doen. uit een vrije trap wist Dongen al te scoren. De grensrechter had blijkbaar buitenspel gezien en dus ging het feestje niet door, nog niet door… Een minuut later was het gejuich wel blijvend want op Blauw Geels linkerflank konden nog Martijn v Loon, nog Desley Schilders de snelle Remon Koenen afstoppen waardoor hij gemakkelijk in scoringspositie weet te komen en het volle rendement eruit haalt: 0-1. Een minuutje later was er dreiging van Blauw Geel nadat Nicky Scheepers de bal goed had doorgekopt op de snelle Sten v Vessem. Hij kreeg helaas de bal niet goed genoeg onder controle en zag daarna zijn gehaaste inzet via een verdediger over het doel gaan. In de 15e minuut is het de Dongense doelman die een vrijetrap van Mustafa Guler onschadelijk maakt. In de 20e minuut wordt een inzet van Nicky Scheepers door een verdediger voor de doellijn geblokt maar Dongen krijgt de bal maar niet weg. Vanuit een nieuwe voorzet van Martijn v Loon kopt de geheel vrijstaande Emiel van de Sanden de bal goed naar een hoek buitenbereik van de doelman maar ook op de lat. Dit was de uitgelezen kans om op gelijke hoogte te komen. Meer vrijheid als dit krijg je in een wedstrijd zelden en zeker niet nog meer. In de 25e minuut lijkt het duel al te worden beslist. Het is Sander de Bont die met een frommelgoal de stand op 0-2 brengt. Doelman Jeffrey Vendrig had de bal (wederom) gelost en zag er alles dan goed uit in deze situatie. Hij raakte wel geblesseerd, moest ook behoorlijk wat tijd behandeld worden, en Blauw Geel deed intussen nog een poging om het doelpunt afgekeurd te krijgen vanwege hinderen van de doelman. De scheidsrechter wilde er niet aan en zo als al vaker dit seizoen krijgt Blauw Geel een heel zuur doelpunt tegen door een grote individuele fout. In de 35e minuut zien de toeschouwers een inzet van Murat Korkmaz door de Dongense doelman worden gelost maar helaas is Nicky Scheepers niet attent genoeg op de gelost bal. Vier minuten later komt toch de 1-2 op het score bord. Uit een corner wordt de bal bij de eerst paal verlengd waarna Nicky Scheepers bij de tweede paal de bal op doel brengt. De Blauw Geel spelers juichen en het wordt bevestigd door de grensrechter dat de bal de doellijn heeft gepasseerd waardoor de weggewerkte bal in de rebound ook nog in de kruising werd geschoten maar al niet meer nodig was. In de 45e minuut nog bijna de gelijkmaker maar de kopbal van Gerke vd Akker gaat net langs het doel.

Hoop is eer dus nog voor de tweede helft. Het wordt echter een tweede helft van bedenkelijk niveau. Dongen geeft wel minder kansen weg maar is zelf ook niet bij machte echt gevaarlijk te worden, Blauw Geel ontbreekt het aan stootkracht voorin en komt ook niet meer in de buurt van een doelpunt. In de 50e minuut krijgt Dongen nog een vrije trap op een hele mooie plaats op de rand van het strafschopgebied. De inzet is echter slecht. In de 74e minuut is diezelfde inzet uit een vrije trap wel goed, gelukkig voor Blauw Geel niet goed genoeg, de bal beland op de lat. De scheidsrechter deelt alleen nog vier gele kaarten uit voor de statistieken en dat was het verhaal van de tweede helft. Dongen blijft door deze overwinning koploper, Blauw Geel ziet het gat met een paar lager geplaatste ploegen alleen maar groter worden. Blauw Geel heeft in eigen huis nog geen punt kunnen behalen, laat staan dus drie punten, en dat geeft helaas te denken. Na een paar hele mooie seizoenen ziet het er naar uit dat het in ieder geval een heel zwaar seizoen gaat worden. Met hard werken moet men er het beste van gaan maken en proberen om degradatie te ontlopen want het zou toch wel erg zonde zijn als onze mooie club uit de hoofdklasse zou afzakken……

Volgend weekend reist men naar promovendus Halsteren. De Geel/Zwarten wisten vandaag met liefst 0-4 te winnen in Oss bij TOP en dat zal hun vooral zelfvertrouwen geven en smaken naar meer. Wat Blauw Geel wil en moet lijkt me duidelijk!!!???

Doel: Jeffrey Vendrig,

Achterhoede: Martijn v Loon (72e min. Stijn de Looijer), Gerke vd Akker, Desley Schilder, Freek Langermans (83e min. Chamel Ramadan),

Middenveld: Sten v Vessem, Mustafa Guler, Murat Korkmaz

Voorhoede: Emiel vd Sanden, Nicky Scheepers, Brian Peters

Scheidsrechter: Dhr. P. Voogsgeerd

Ass. Scheidsrechters: Dhr. D. Winkel en Dhr. J. Engbers

sv Blauw Geel’ 38: 75e min. Brian Peters, 90e min. Murat Kokrmaz

vv Dongen: 64e min. Mart van Bree,  67e min. Remon Koenen