9 februari 2015  Tweede overwinning na winterstop

Geplaatst op 9 februari 2015 • 8:59 • ClubnieuwsSenioren

O.S.S.’ 20 – Blauw Geel’ 38/JUMBO (0-1) 1-3. Zondag 8 februari was Blauw Geel te gast op sportpark De Rusheuvel in Oss bij O.S.S.’ 20. Eerder in het seizoen was het onderlinge treffen geëindigd in een 1-1 gelijkspel. Vorig weekend verloor de ploeg van trainer Maarten v Vugt met 2-1 in Breda van Baronie, Blauw Geel kwam beter uit de winterstop want het won thuis met 1-0, uiterst moeizaam van DOSKO. Trainer Erwin v Breugel wijzigde zijn team toch enigszins. Rinse Wiekema keerde na lang blessureleed terug in de basis. Daardoor begonnen Emiel vd Sanden en Guus Peters op de bank. Danny Verbakel herstellende van een blessure en uitzittend zijn laatste wedstrijd schorsing was nog niet beschikbaar voor de trainer.

OSS begon sterk en Blauw Geel had de grootst mogelijk moeite om de gastheren van het lijf te houden. Al in de eerste minuut had OSS de score kunnen openen maar Jeffrey Vendrig redde bekwaam. Acht minuten later was het weer OSS dat een kans kreeg. Nu uit een corner. De bal draait goed in en Jeffrey tikt de bal net over de lat en uit de nieuwe corner kopt OSS de bal naast. In de 12e minuut moet Jeffrey Vendrig weer handelend optreden om een doelpunt te voorkomen. Nu bokst hij de bal naar de zijkant. Eerst dreiging van Blauw Geel is er pas in de 24e minuut als het een vrije trap snel en slim neemt. Brian Peters wordt door Mark Dobbelsteen snel op zijn wenken bediend maar de inzet kan worden geblokt door een verdediger. Vanaf dat moment is het vooral een gevecht op het middenveld en komen beide ploeg nauwelijks nog toe aan gevaar voor het doel. Hoofdrol is duidelijk voor scheidrechter Benali. Hij laat enorm veel toe van de gastheren, fluit ook op hun appelleren, en is bovenal op alles “kritisch” wat Blauw Geel doet. Dan volgt de 41e minuut. Mustafa Guler verovert op het halfveld de bal en met een steekpass op maat bediend hij de snelle Brian Peters. Deze omzeilt de uitkomende doelman en kan de bal beheerst in het lege doel schuiven: 0-1. Dhr. Benali laat lang doorspelen door de vele blessurebehandelingen en we zijn ruim twee minuten al in blessure bezig als wederom Brian Peters toeslaat. Wederom wordt de bal verovert op het halfveld. Nu heeft Brian iets meer moeite want hij wordt vreselijk gehinderd maar op wilskracht zet hij door en wipt hij de bal over de doelman heen: 0-2.

Na het rust signaal hevige protesten van de OSS spelers terwijl zij echt het minst over het optreden van de leidsman te klagen hadden en ook in de tweede helft te klagen zouden krijgen. De leidsman strooit overvloedig met geel maar allen voor Blauw Geel terwijl menig OSS overtreding en praten ook bestraft had moeten worden als hij met gelijke mate zou hebben gemeten. Blauw Geel komt echter in de 56e minuut op rozen. Wederom Brian Peters scoort. Een forse overtreding op Murat Korkmaz wordt niet gezien, of bestraft, en Murat had de bal nog net naar de flank kunnen sturen. Brian Peters is op die flank en schiet vervolgens de bal in de verre hoek beheerst binnen: 0-3. Veel effectiever kan een ploeg niet omspringen met de gecreëerde kansen. In de 59e minuut val dan toch erg snel weer een soort van aansluitingstreffer als De Groot uit een corner de 1-3 laat noteren. Het wordt nog hectisch mede door het optreden van de scheidsrechter met zijn vreemde optreden. In de 60e minuut wederom gevaar voor het Blauw Geel doel maar de ploeg blijft op de been en tien minuten later is het Gerke vd Akker die met een laatste inzet een schot kan blokkeren zodat er geen verdere schade opgelopen wordt. Een kansje voor Blauw Geel als uit een corner Rinse Wiekema de bal prima op doel kopt maar de reflex van de Osse doelman was er een uit het boekje. In de 78e minuut is weer een redding nodig van Jeffrey Vendrig en een minuut later was Sten v Vessem te laat bij zijn tegenstander maar zag ook hij een inzet in kansrijke positie voorlangs gaan. OSS gaat alles of niks spelen en daar zou Blauw Geel van hebben moet profiteren. Maar niets is minder waar. Er volgen nog drie hele grote kansen voor Blauw Geel en alle drie worden op wel erg knullige wijze omzeep geholpen. In de 84e minuut is er een twee tegen 1 situatie in de Osse defensie maar lopen Emiel vd Sanden en Brian Peters elkaar in de weg. Met wat geluk valt de bal dan alsnog voor Brian Peters zijn voeten maar gaat zijn inzet alleen voor de doelman nog behoorlijk ver naast. Een minuutje later heeft Emiel vd Sanden, na een prima voorzet van Brian Peters, de bal bij de tweede paal voor het intikken in een verder leeg doel maar hij weet de bal gewoon weg niet goed te raken. In blessuretijd is er nog een grote kans voor Nicky Scheepers maar ook zijn voeten worde niet goed achter de bal geplaatst waardoor de doelman de bal voor de doellijn nog kan pakken.

Blauw Geel wint ook het tweede duel va na de winterstop. Grote man aan Blauw Geel zijde was met zijn drie doelpunten uiteraard Brian Peters. Even zo belangrijk waren de reddingen van Jeffrey Vendrig in de eerste twintig minuten van het duel want het had vandaag ook zeker heel anders kunnen lopen. De effectiviteit was, en dan de drie kansen vlak voor tijd even niet meegerekend, gewoon goed op de momenten waar het nodig was. Deze drie punten zijn weer op zak. Volgende week Carnaval en dus geen programma. De week daarna komt Groene Ster uit Heerlerheide op bezoek in Veghel. Zij verloren deze zondag van koploper, en misschien wel titelkandidaat nummer 1 op dit moment, vv Dongen met 4-2  in Dongen. Winst in eigen huis is dus noodzakelijk om de competitie spannend te houden!!!

Doel:  Jeffrey Vendrig,

Achterhoede:   Sten v Vessem, Giovanni Henskens, Gerke vd Akker,  Sander v Weert,

Middenveld:  Mark Dobbelsteen (76e min. Guus Peters),  Sofian El Kaddouri, Mustafa Guler,

Voorhoede:  Brian Peters,  Rinse Wiekema (87e min. Nicky Scheepers),  Murat Korkmaz (67e min. Emiel vd Sanden)

Scheidsrechter: Dhr. M. Benali

Kaarten:  Geel:

O.S.S.’20: geen

sv Blauw Geel’ 38: 14e min. Sander v Weert, 37e min. Sten v Vessem,  50e min. Giovanni Henskens,  65e min. Mark Dobbelsteen,  73e min. Mustafa Guler,