1 maart 2015  Topper verloren van een betere gastheer

Geplaatst op 1 maart 2015 • 23:26 • Senioren

Gemert – Blauw Geel’ 38/JUMBO  (0-0)  2-0. Zaterdag 28 februari stond de onbetwiste kraker in de hoofdklasse B op het programma. Blauw Geel’ 38 was de week ervoor verrassend koploper geworden door de misstappen van vv Dongen en vv Gemert. Het ging deze avond op bezoek bij de nummer twee van de ranglijst: vv Gemert. Het sportpark Molenbroek is nu niet een plaats waar de ploeg vele punten wist te bemachtigen want de laatste jaren liep men er steevast een nederlaag op. Eerder dit seizoen wist men in eigen huis met 2-1 de derby te winnen.

Trainer Erwin v Breugel moest de geschorste Sten v Vessem en Mustafa Guler missen en kan ook nog geen beroep doen op de geblesseerde Desley Schilders. Danny Verbakel zat wel weer op de bank. Onder het toeziend oog van trainer Timmermans van vv Dongen vond een boeiend en meeslepend gevecht plaats. Al in de 1e minuut had Murat Korkmaz een pass op maat in huis voor Rinse Wiekema maar de grensrechter zag de spits in buitenspel positie en dus ging de aanval helaas niet door. In de 4e minuut was het Gemert dat van zich deed spreken en Jeffrey Vendrig moest handelend optreden. Hij bokste de harde inzet van afstand prima naar de zijkant. In de 6e minuut was het weer de beurt aan Blauw Geel maar helaas wist Guus Peters de prima voorzet van Rinse Wiekema niet geheel op waarde te schatten en hij kopte de bal recht in de handen van de Gemertse doelman. Dan volgt tijdelijk een duel vooral op het half veld en pas in de 22e minuut valt er weer iets te genieten. Brian Peters weet langs de zijlijn drie man zijn hielen te laten zien en snelt vervolgens naar de achterlijn. Helaas is het vervolg wel erg slecht. Zijn voorzet komt niet eens in de buurt van een mede speler. Erg jammer na zijn schitterende actie dat hij het overzicht niet had om de bal goed te bezorgen. In de 29e minuut krijgt Blauw Geel een goede mogelijkheid omdat op de rand van het strafschopgebied bij Gemert hands wordt gemaakt. Giovanni Henskens weet de bal prima over de muur te krijgen maar de lange Gemertse doelman is op zijn post en kan de bal makkelijk pakken. In de 35e minuut een grote kans voor Gemert. Uit een corner  volgt een prima kopbal maar de inzet wordt door Giovanni Henskens Prima voor de doellijn onschadelijk gemaakt. Vijf minuten later ligt Jeffrey Vendrig prima in de baan van het schot dat recht op hem af kwam. Een minuutje later krijgt Gemert een ingooi en volgt de grootste kans van de wedstrijd. Die kans is voor Gemert maar de inzet gaat voor Blauw Geel gelukkig voorlangs.

Na de rust twee ongewijzigde teams. Gemert gaat door waar het vlak voor de rsut mee was opgehouden. In de 50e minuut gaat een inzet van Gemert net langs het doel. Blauw Geel bijt van zich af en de thuisploeg mag zijn doelman bedanken dat hij de inzet van Rinse Wiekema onschadelijk weet te maken. Met een reflex en 1 vuist weet hij het harde schot uit zijn doel te houden. Voorafgaand aan deze inzet ging een prima opgezette aanval waarbij ook Brian Peters en Mark Dobbelsteen betrokken waren. Dan volgt in de 60e minuut een vrije trap voor Gemert vlak voor het zestienmeter gebied. Jeffrey Vendrig kan helaas de bal niet onder controle krijgen en het is Youri v Brussel die de geloste bal kan binnen tikken: 1-0. In de 68e minuut past Trainer Erwin v Breugel een dubbele wissel toe om de bakens te verzetten en misschien de gelijkmaker te produceren. Middenvelder Guus Peters en aanvaller Rinse Wiekema verlaten het veld voor de aanvallers Emiel vd Sanden en Danny Verbakel. Al snel lijkt het inbrengen van de aanvallers tevergeefs te zijn geweest want in de 70e minuut speelt de goed spelende Sofian El Kaddouri de bal terug op doelman Vendrig terwijl er een Gemertse aanvaller nog tussen staat. Deze kan gemakkelijk met de bal de doelman omzeilen waarna hij de bal maar in het lege doel hoefde te tikken. Hij had waarschijnlijk niet gerekend op de snelheid van de Veghelse defensie want de wist op miraculeuze wijze de bal als nog van hem te ontfutselen. Dit tot groot ongeloof van alles een iedereen van Gemert. Drie minuten later volgt dan toch de genade klap. De altijd zo solide en betrouwbare Sander v Weert wordt ditmaal op kinderlijke wijze de bal ontnomen vlak bij zijn eigen strafschop gebied. Het is vervolgens voor Thijs vd Pol een koud kunstje om de thuisploeg naar 2-0 te schieten. Blauw Geel kan niet veel meer uitrichten en zorgt hooguit nog even voor wat paniek in de defensie van de gastheren.

Na drie overwinningen op rij volgt de deceptie in Gemert. De thuisclub hield verdiende de punten in eigen huis. Sportpark Molenbroek is Blauw Geel niet gunstig gezind en de koppositie was van korte duur. Blauw Geel zal zich weer moeten oprichten. Het krijgt daarvoor de kans komend weekend als het thuis moet aantreden tegen rode lantaarndrager AWC uit Wijchen. Zij verloren op zondag met 0-3 van Baronie en lijken quasi gedegradeerd. Misschien dat het bevrijdend kan werken en dus zal Blauw Geel moeten oppassen dat het niet thuis struikelt over de laagvlieger maar “gewoon” de drie punten pakt!!!

Doel:  Jeffrey Vendrig,

Achterhoede:   Coen v Zutven,  Giovanni Henskens, Gerke vd Akker,  Sander v Weert,

Middenveld:  Mark Dobbelsteen,  Sofian El Kaddouri,  Guus Peters (68e min. Danny Verbakel),

Voorhoede:  Brian Peters,  Rinse Wiekema (87e min. Emiel vd Sanden),  Murat Korkmaz (81e min. Nicky Scheepers)

Scheidsrechter: Dhr. E. ten Horn