25 april 2016  Terechte puntendeling in derby

Geplaatst op 25 april 2016 • 9:36 • ClubnieuwsSenioren

sv Blauw Geel’ 38/JUMBO – U.D.I.’19/Beter Bed 0-0. Zaterdagavond 23 april de derby voor Veghel – Uden: Blauw Geel tegen UDI. Beide ploegen hebben de punten om uiteenlopende redenen nog nodig. Blauw Geel wil nacompetitie voor klassenbehoud ontlopen, UDI wil nacompetitie voor promotie naar de TOP-klasse behalen. De grote schare toeschouwers hadden plaats genomen op de tribunes. Ondanks het redelijke weer overdag was het op deze avond toch flink afgekoeld en zelfs een beetje guur, gelukkig bleef het wel droog. Trainer Erwin v Breugel kon weer beschikken over doelman Jeffrey Vendrig waardoor Marijn v Strien op de bank kon plaats nemen. Naast hem was er plaats voor Gerke vd Akker en Mark Dobbelsteen die dusdanig fit waren en zouden kunnen invallen. Ook Freek Langermans zat als reserve op de bank.

Het duel leek al snel los te komen. In de 3e minuut was er uit een corner van UDI een korte scrimmage vlak voor Jeffrey Vendrig waarbij laatst genoemde de situatie meester bleef. Drie minuten later gevaar voor het doel bij UDI doelman Sander Maas. Een vrije trap vanaf de rechterflank van Mustafa Guler wordt bij de eerste paal gemist door zowel de induikende Coen v Zutven als Sten v Vessem en bij de tweede paal is Brian Peters dusdanig verrast dat die bal nog doorkomt, dat hij in vrijstaande positie de bal ook mist. Drie minuten later stoort Brian Peters prima de opbouw van UDI waardoor hij met de bal naar de achterlijn kan. Zijn voorzet is echter niet op maat en komt terecht in de voeten van Randy Hofmeijer. Een minuutje later geeft Danny Verbakel een geode pass op Brian Peters. Die kan de bal niet ineens onder controle krijgen en mede daardoor moet hij te ver naar buiten uitwijken. Zijn inzet vanuit een scherpe hoek kan door Sander Maas tot corner worden verwerkt. In de 14e minuut wordt er door Blauw Geel een overtreding gemaakt waardoor vrije trappen specialist Lars v Geelkerken zijn kans krijgt om de score misschien te openen. De bal vertrekt als een prachtige streep vanaf zijn voet richting de onderkant van de lat maar Jeffrey Vendrig heeft een evenzo prachtige reactie en tikt de bal op de lat waardoor hij terug het veld in komt en Sten v Vessem een corner weg geeft. In de 36e minuut wederom een kans voor UDI. Een voorzet kan door Sam Wassenberg worden opgepikt die met Sten v Vessem in zijn rug even naar de zijkant van het strafschopgebied moet. Toch kan hij de bal nog bezorgen te hoogte an de eerste paal waar Paul vd Vlist is. Hij schiet de bal net naast het doel. In de 37e minuut wederom een vrije trap voor UDI en dan weet je het wel. Lars v Geelkerken zit ditmaal zijn inzet op de vuisten van Jeffrey Vendrig belanden. In de 42e minuut een voorzet van UDI die door Sten v Vessem kan worden weggekopt. Helaas doet hij dat recht in de voeten van Sam Wassenberg die de bal uit de lucht ineens neemt en dan ook ziet dat hij net naast de voor UDI verkeerde kant van de paal over de achterlijn gaat. In de 44e minuut nog een kans voor Blauw Geel als Brian Peters de bal bezorgt bij Emiel vd Sanden. Hij neemt de bal prima mee en lobt de bal over de uitkomende Sande Maas die de bal genoeg kan toucheren waardoor hij op het dak van het doel beland. Een rust stand van 0-0 prijkt op het score bord waarbij UDI het beter van het spel had en beide ploegen weinig wisten te creëren.

Twee ongewijzigde teams keren terug van de rust. In de 47e minuut wederom een vrije trap voor UDI. Lars v Geelkerken stuurt de bal ditmaal naar een benedenhoek en zit ook ditmaal dat Jeffrey Vendrig niet te passeren is want de doelman stompt de bal goed naar de zijkant. Dan volgt er even een oponthoud. Blauw Geel zaterdag 2 was eerder vandaag kampioen geworden en had Blauw Gele rookpotten ontstoken naast de tribune waarbij de rookontwikkeling doorspelen belette. Na een korte pauze werd het spel hervat en was Stijn de Looijer met een blessure vervangen door Mark Dobbelsteen. In de 57e minuut een vrije trap voor Blauw Geel. Mustafa Guler zal deze nemen en heeft dan wel niet een flinke pegel in huis zoals Lars v Geelkerken maar hij weet met gevoel de bal richting de kruising te sturen. Ditmaal volgt een geweldige safe van de Udense doelman Sander Maas die daarmee een achterstand voorkomt. In de 69e minuut een pass van achteruit van Desley Schilders op Brian Peters maar zijn inzet is niet geplaatst en hard genoeg om Sander Maas te passeren. In de 82e minuut is het weer UDI dat van zich doet spreken. Lars v Geelkerken wordt halverwege de Blauw Geel helft aangespeeld en stoomt op naar het strafschopgebied. Aangekomen op de rand ervan schiet hij op doel maar wederom is Jeffrey Vendrig met een prima actie voor hem een sta in de weg. Twee minuten later lijkt Brian Peters aan de andere kant te kunnen ontsnappen maar zijn inzet wordt genoeg gekraakt zodat Sander Maas de bal kan op rapen.

De derby eindigt zoals hij begon: 0-0. Het duel verdiende ook geen winnaar en beide doelmannen waren vandaag voor beide teams ‘Man van de Wedstrijd’. Het duel was van een matig niveau en door de stand meer spannend dan goed. Voor Blauw Geel betekende het ene punt in ieder geval zekerheid dat men niet meer in aanmerking zal komen voor een directe degradatieplaats ook al zou Baronie nog alles winnen en Blauw Geel alles nog verliezen. Voor UDI betekende het punt dat men volop in de race blijft voor zowel de vierde plaats, die waarschijnlijk recht geeft op nacompetitie als winst van de derde periode. Volgend weekend reist Blauw Geel af naar Hoensbroek voor de confrontatie met EHC. Thuis verloor men enigszins ongelukkig als seizoen opening met 1-2. Tijd voor revanche en om meteen goede zaken te doen in de strijd om nacompetitie te ontlopen.

Doel: Jeffrey Vendrig,

Achterhoede: Sten v Vessem, Martijn v Loon, Desley Schilders, Coen v Zutven,

Middenveld: Stijn de Looijer (54e min. Mark Dobbelsteen), Mustafa Guler, Murat Korkmaz (88e min. Gerke vd Akker),

Voorhoede: Danny Verbakel, Brian Peters, Emiel vd Sanden

Scheidsrechter: S. de Brito Roque

Ass. Scheidsrechters: Dhr. T. Krijt en Dhr. W. Veldman

sv Blauw Geel’ 38: 13e min. Mustafa Guler, 27e Stijn de Looijer

U.D.I.’19: 72e min. Robin v Cuijk, 74e min. Lars v Geelkerken