3 maart 2013  Terechte nederlaag brengt meer zorgen

Geplaatst op 3 maart 2013 • 22:48 • ClubnieuwsSenioren

sv Blauw Geel’ 38/Jumbo  –  U.N.A./Brinvast  1-3  (1-1)

Zondag 3 Maart, wedstrijd dag 18, betekende voor Blauw Geel een thuiswedstrijd tegen koploper en kampioenskandidaat UNA uit Zeelst. De gasten hadden de laatste tien duels op een rij allen in winst omgezet en jagen op de titel en promotie. Blauw Geel bezet inmiddels de 12e plaats en wil daar maar al te graag weg. Trainer Francois Gesthuizen kon vandaag geen beroep doen op de geschorste Alexander Mols, hij werd vervangen door Emiel vd Sanden, en Sten v Vessem was ziek en werd vervangen door Stef Adank. Verder had hij een plaats in de basis voor Camiel v Doorn ten koste van Mounir Biyadat.

UNA mocht de aftrap verrichten, het eerste kansje was voor Blauw Geel. In de 3e minuut snijd Murat Korkmaz vanaf de rechterflank naar binnen en krijgt hij binnen het zestien metergebied een schiet kans. Zijn inzet gaat echter hoog over. UNA bepaald het spel gebeuren en zet snel druk op Blauw Geel. In de 11e minuut heeft men dan ook al resultaat. Mustafa Guler verdedigt te onnauwkeurig uit waarbij hij de bal in de voeten speelt van Steven Barten. Deze haalt vervolgens uit en de bal gaat vlak langs de paal binnen:0-1. Een minuut daarna krijgt Blauw Geel toch een kans als Camiel v Doorn de bal richting Emiel vd Sanden stuurt. De UNA doelman komt ver uit zijn doel maar Emiel kan de bal te slecht raken om hem over of goed voorbij de doelman te krijgen en daarmee loopt het voor UNA goed af. Blauw Geel komt daarna twee keer goed weg. In de 17e minuut omdat UNA een klutsbal niet in het doel kan krijgen en in de 23e minuut omdat een doelpunt niet wordt toegekend vanwege een vlagsignaal voor buitenspel. Blauw Geel kan aanvallend daar eigenlijk niets tegenover stellen, kan alleen reageren en ontsnapt vervolgens weer drie keer. In de 35e minuut gaat een inzet van UNA via de binnenkant van de paal voor de doellijn langs en ruimt Mustafa Guler verder op. In de 40e minuut gaat een inzet van Torino Hunte rakelings langs en twee minuten later wordt een voorzet van diezelfde Hunte vlak voor de doellijn snoeihaard hoog over geschoten. In de 44e minuut een corner voor Blauw Geel en het is Stephan Dekkers die met een goede kopstoot de bal via de binnen kant van de paal in het doel doet belanden: 1-1. Een doelpunt die de stand en de gang van zaken niet echt goed weer geeft.

In de rust blijft Camiel v Doorn in de kleedkamer achter en zijn vervanger is Dirk Kroon. UNA gaat door waar het voor de rust was opgehouden en bepaald het gebeuren en creëert zich ook al vrij snel weer kansen. Een voorzet van de gevaarlijke Hunte wordt ineens genomen mar gaat over het doel. In de 60e minuut nog weer eens een keer dreiging van Blauw Geel. Dirk kroon krult de bal prima richting doel als de doelman te ver voor zijn goal staat maar de inzet gaat langs de verkeerde kant van de paal. Twee minuten later kopt Torino Hunte een voorzet snoeihard op de lat en is de ontsnapping voor Blauw Geel nog groter. In de 64e minuut raakt Wesley Meeuwsen geblesseerd en hij moet dan ook vijf minuten later worden vervangen door Mounir Biyadat. UNA komt verdient op voorsprong in de 72e minuut. Eerst kan doelman Janssen een inzet van Hunte nog tot corner tikken maar uit de corner scoort UNA.De manier waarop het doelpunt echter alsnog wordt toegekend mag dubieus worden genoemd. Vanuit de corner gaat de bal namelijk via de onderkant van de lat naar de grond. Scheidsrechter Verstappen kan het klaarblijkelijk niet zien en kijkt naar zijn grensrechter en die vlagt niet. UNA spelers juichen wel en als de reserve spelers achter de grensrechter hem vertellen dat de bal toch echt over de lijn was vlagt deze alsnog en wijst de scheidsrechter vervolgens ook naar het midden. Blauw Geel protesteert niet en dus zal het wel een terecht doelpunt zijn geweest maar vlaggen op appelleren van warm lopende wisselspelers moet eigenlijk niet kunnen. In de 86e minuut wint Mounir Biyadat een schouderduw duel binnen het zestienmeter gebied van UNA en zou hij vervolgens kunnen draaien en uithalen maar scheidsrechter Verstappen ziet er een overtreding in en fluit voor een vrije trap. In de blessuretijd snelt Torino Hunte weg over de rechterflank en schiet hij de bal beheerst in de verre hoek binnen:1-3.

Blauw Geel verliest het vierde duel, het derde thuisduel, op een rij en zakt door de uitslagen van de ander wedstrijden een plaats op de ranglijst. De realiteit is momenteel een directe degradatieplaats als gevolg. Blauw Geel kon vandaag zeker geen aanspraken maken op meer en bleef in leven door het missen van de kansen door UNA. UNA was duidelijk te sterk. Blauw Geel kon vandaag aanvallend zelfs geen vuist maken en verloor dan ook verdiend. De pijn is er niet minder om, de zorgen nemen toe, want de realiteit is nu zeker dat men in een hevige degradatiestrijd is beland.

Volgende week reist men naar Venray. De nummer twee van de ranglijst speelde vandaag met 1-1 gelijk in Deurne en verloor dus terrein op de koploper. Het duel zal plaats vinden op zaterdagavond.

Doel:  Jeroen Janssen, Achterhoede:  Stef Adank,  Stephan Dekkers,  Jeroen Minneboo,  Rik v Griensven, Middenveld:  Murat Korkmaz,  Mustafa Guler,  Guus Peters,  Camiel v Doorn (46e min. Dirk Kroon), Voorhoede:   Emiel vd Sanden,  Wesley Meeuwsen (69e min. Mounir Biyadat)

Scheidsrechter: Dhr. B. Verstappen uit Grathem

Ass. Scheidsrechters: Dhr. F. Kok en Dhr. W. Veldman

Kaarten:  Geel:

sv Blauw Geel’ 38:  geen

UNA:  geen