3 maart 2013  Fris Blauw Geel 2 boekt ruime zege

Geplaatst op 3 maart 2013 • 17:22 • ClubnieuwsSenioren

VEGHEL – Het was afgelopen zondag genieten in Veghel. De plaatselijke trots, Blauw Geel 2, won overtuigend met 6-0 van O.S.S.’20. De overwinning was volkomen verdiend en had eigenlijk hoger moeten zijn. Nu het winterweer voorlopig is afgeschud mocht Blauw Geel 2 eindelijk weer aan de bak. Vooraf was het lastig te peilen waar Blauw Geel 2 zich bevond. Zondag bleek eens te meer dat dit team tot meer in staat is dan het zelf denkt. Bij vlagen werd er indrukwekkend gevoetbald, maar kritisch als ze zijn in Veghel is het team nog steeds te slordig. Desondanks speelde Blauw Geel gisteren een goede wedstrijd. Voor rust resulteerde dat in een 5-0 voorsprong. In het tweede bedrijf vergat Blauw Geel de Ossenaren te vernederen.

Door: Ties van Dooren
Foto’s: Ad van Dooren

‘Vavoem’
Na een onrustige beginfase nam Blauw Geel vanaf de 20ste minuut het heft in handen. De Veghelaren lieten er geen gras over groeien. Een kwartier later stond het namelijk al 5-0. De eerste en mooiste van de middag werd gemaakt door Bob ‘vavoem’ Verhagen. De mannetjesputter op het Veghelse middenveld heeft een ongelukkige eerste seizoenshelft achter de rug. De strijdbare Bob liet zondag zien dat hij nog altijd van meerwaarde kan zijn. Hij speelde een prima pot en bekroonde dat met een prachtige pegel. Na de goal van Bob ging het snel. Vrijwel direct na de openingstreffer werd Rolf vd Boogaart gevloerd binnen de zestien. Martijn van Loon schoof de penalty die daarop volgde naast de doelman. Martijn speelde overigens zeer sterk. De laatste man heerste achterin en verlegde het spel keer op keer met prima passes. De 3-0 werd gemaakt door de kersverse aanvoerder Coen van Beljouw. Hij nam de bal na een afgeslagen corner direct op de pantoffel en het leer plofte achter de twijfelende Osse doelman. Zowel de vierde als de vijfde goal kwamen van de voet van Rolf. De jonge buitenspeler reageerde twee keer attent op slecht uitverdedigen van de tegenstander. De eerste keer deed hij dat helemaal zelf de tweede keer kreeg hij de bal van Jeroen van Lanen.

Vizier
Alles wat voor rust werd afgemaakt werd in de tweede helft gemist. De thuisploeg had eigenlijk de dubbele cijfers moeten halen, maar het vizier stond niet op scherp. De grootste kans was voor Bryan van Deursen. De pijlsnelle Bryan was afgelopen zondag een plaag voor de Osse defensie. Toch had hij zijn wedstrijd moeten bekronen met een doelpunt. Na een intelligent overstapje van de ijzersterke Nick wist Bryan de één-op-één niet te verzilveren. Uiteindelijk bleef Blauw Geel steken op 6-0. Het slotakkoord kwam op naam van Jeroen van Lanen na goed voorbereidend werk van Nick en Rolf.

Stijl
Er werd afgelopen zondag bij vlagen zeer goed gevoetbald, daar moet echter bij vermeld worden dat O.S.S.’20 alles behalve een hoogvlieger is in de competitie. Toch biedt het resultaat en zeker het spel reden tot optimisme. De nul werd vrij overtuigend gehouden en aan de andere kant werd er genoeg gecreëerd. Aan de mannen van oefenmeester Lodewijk van Helvoirt de taak om het seizoen in stijl af te sluiten en wie weet wat er nog allemaal mogelijk is.

Array
Blauw Geel'38

Pr. W. Alexander Sportpark 24
5461 XL Veghel
Tel. (0413) 36 57 04
info@blauwgeel.nl© Blauw Geel’38 - 2013  |  Privacy & Cookies |  Algemene voorwaarden Blauw Geel'38/JUMBO