26 september 2016  Terecht gelijkspel in Delft

Geplaatst op 26 september 2016 • 6:59 • ClubnieuwsSenioren

D.H.C. – Blauw Geel’ 38/JUMBO   (1-0)  1-1. Geschiedenis werd geschreven op zondagmiddag 25 september. Nog nooit speelde Blauw Geel een (officiële)wedstrijd tegen Delft Hollandia Combinatie op het authentieke en nostalgisch aandoende sportpark Brasserkade in Delft. De Club uit Oranjestad Delft, tussen Rotterdam en Den Haag, aan de rand van de gemeente Den Haag kent een rijke historie. Kwam afgelopen seizoen net te kort om via de nacompetitie te promoveren naar de derde divisie en heeft heel wat bekende namen in huis, o.a. Romano Denneboom op het veld en op de bank in de staf Ricky van den Berg en Ed de Goeij. Afgelopen weekend verloor men uit bij IFC met 1-0. Als vijfde op de ranglijst wilde men uiteraard deze nederlaag tegen de huidige koploper graag goed maken. Blauw Geel had twee overwinningen op rij met een half dozijn doelpunten laten noteren en ging vol zelfvertrouwen naar Zuid Holland. Trainer Niels v Casteren startte zoals de laatste weken gebruikelijk met dezelfde elf. Scheidsrechter Midden mocht de bal van een sokkel oppakken en na een minuut stilte voor het overlijden van een DHC lid gaf hij iets over 14.00 uur het duel vrij, waarbij Blauw Geel mocht aftrappen.

Beide ploegen begonnen aanvankelijk voorzichtig en Blauw Geel moest in de 5e minuut al noodgedwongen een eerste wissel toe passen. Joey Hellstern moest worden vervangen en zijn vervanger was Emiel vd Sanden. Gewisseld werd vlak voordat DHC en vrije trap mocht nemen van zo’n 25 meter waarbij uiteindelijk de bal voorlangs ging. Een minuutje later was er gevaar voor het doel van DHC. Mark Dobbelsteen krijgt genoeg tijd en ruimte binnen het strafschopgebied mar ziet helaas voor hem en Blauw Geel de bal net voorlangs gaan. In de 13e minuut wederom een vrije trap voor DHC. Vanaf de rechterflank wordt de bal ingezet richting tweede paal naar de boomlange Romano Denneboom. Hij toornt ook hoog boven alles en iedereen uit maar doelman Brahim Zaari wijkt niet en stompt de bal weg. De rebound van een DHC’er gaat huizenhoog over. In de 16e minuut valt dan toch de 1-0. DHC mag te vrij uit combineren en er werd dus te laat druk gezet op de bal vanuit Blauw Geel. Tidde Tromp maakt daar uiteindelijk gebruik van en scoort voor DHC. Een minuut later had de gelijkmaker al op het scorebord kunnen en moeten staan. Een snelle combinatie aanval van Blauw Geel waarbij Alexander Mols de bal prima vast weet te houden totdat hij de bal kan afgeven op de goed inlopen Mark Dobbelsteen. Helaas gaat zijn inzet via de bovenkant van de lat over het doel. In de 20e minuut is het Romano Denneboom die een steekpassje geeft op een mede speler maar dat werd doorzien door Brahim Zaari die met een klasse actie de bal weet te pakken. In de 24e minuut is het voor de tweede keer het aluminium en de afwerking van Blauw Geel die de gelijkmaker voorkomt. Mustafa Guler zet voor vanaf de linkerflank waar bij de tweede paal Desley Schilders de bal niet volop raakt maar de bal toch op de binnenkant van de paal beland om vervolgens door de doelman te worden gepakt. In de 25e minuut moet diezelfde doelman handelend optreden op een harde inzet in de korte hoek van Danny Verbakel. Hij verwerkt de bal tot corner. In de 32e minuut maakt Alexander Mols haast bij een ingooi. Hij gooit de bal naar Danny Verbakel die meteen uithaalt. De bal gaat naar de korte hoek maar ook nu is de DHC doelman op zijn post en bokst hij de bal uit het doel. In de 39e minuut moet Danny Verbakel, even daarvoor al behandeld voor een blessure, het veld verlaten en is zijn vervanger Stefano Verburg. Nog vlak voor rust veert de Veghelse aanhang op als Emiel vd Sanden in kansrijke positie lijkt te zijn gekomen. Hij besluit niet tot een schot maar geeft af op Sander Egmond. Helaas is zijn voorzet niet op maat en kan de DHC defensie opruimen. Qua kansen is de 1-0 stand met de rust niet geheel terecht en dus voor Blauw Geel een mooie uitdaging om na de thee het tij te doen keren.

De eerste twee mogelijkheden na de rust zijn er echter twee voor de gastheren. Bij de eerste kans, in de 50e minuut, wordt Desley Schilders afgetroefd en staat Brahim Zaari een beetje te ver voor zijn doel als de DHC speler de bal lobt. Gelukkig valt de bal op het dak van het doel. Drie minuten later is de rechtsback van DHC quasi ongestoord kunnen opstomen als ook hij een boogbal uitvoert en deze gelukkig voor Blauw Geel ook op het dak van het doel beland. Twee minuten later valt de gelijkmaker. Sander Egmond levert een voorzet af waar Emiel vd Sanden niet goed bij kan maar Alexander Mols gelukkig wel. Hij kan de bal koppen voordat de uitkomende doelman de bal kan weg stompen en daarmee de bal bezorgt bij Stefano Verburg. Stefano kan vervolgens de bal vrij eenvoudig binnen schieten: 1-1. Blauw Geel krijgt even vleugels en na drie minuten moet de DHC doelman redding brengen om niet op achterstand te worden gezet. Sander Egmond wordt de diepte ingestuurd door Emiel vd Sanden en komt naar binnen gesneden. Hij geeft vervolgens de bal goed af aan mark Dobbelsteen die met zijn inzet de doelman tot daden dwingt. In de 63e minuut veert de DHC aanhang op bij een voorzet vanaf de flank bestemd voor de geheel vrijstaande Romano Denneboom en heel DHC telt eigenlijk al een doelpunt ware het niet dart doelman Brahim Zaari met een geweldige redding juist dat verhinderd. Het spel golft nu op en neer waarbij beide teams aantonen de wil te hebben om de drie punten te pakken. Voor de aanhang van beide teams het het menigmaal billen knijpen vanwege dreigende aanvallen. In de 76e minuut is het een vrije trap van Alexander Mols op zo’n 25 meter voor het doel waarbij hij de bal naar de benedenhoek stuurt. Helaas strekt de DHC doelman zich ook naar die hoek en verwerkt hij de inzet tot corner. In de 87e minuut nog een goede voorzet van Desley Schilders die weliswaar over Alexander Mols heen gaat recht voor het doel, maar bij de tweede paal ook wordt gemist door een DHC’er waardoor Emiel vd Sanden nog een kans krijgt. Zijn inzet kan de DHC doelman keren en helaas zijn eer geen Blauw Gelers alert genoeg om de gekeerde bal alsnog binnen te schieten. In de 92e minuut moet Mustafa Guler nog geblesseerd het veld verlaten en is zijn vervanger Erik van Loon. Het brengt echter geen verandering meer in de stand en dus levert deze eerste ontmoeting tussen beide clubs geen winnaar op.

Over het gehele duel gezien een terechte uitslag waar men bij Blauw Geel mee kan leven. Nog voor de rust moesten twee aanvallers worden gewisseld, natuurlijk een tegenslag, maar de beide invallers konden prima de posities invullen. Het was een boeiend en interessant duel en ook nog eens uiterst sportief. Voor Blauw Geel het tweede gelijkspel in een uitwedstrijd en met dit gelijke spel moet men de koppositie weer verlaten. Volgend weekend weer een thuiswedstrijd en wel tegen vv Gestel uit Eindhoven. Met vier overwinnen en twee nederlagen op een vijfde plaats. De twee nederlagen werden geleden in uitwedstrijden, en opvallend of niet, waren beide met 3-0 tegen Halsteren en Vlissingen. Dit weekend was men in eigen huis met 1-0 te sterk voor DOSKO. Geen tegenstander die onderschat mag worden maar het zou toch zeker mooi zijn als men de drie punten in Veghel kan houden.

Doel: Brahim Zaari,

Achterhoede: Ymanuel Hurkmans, Desley Schilders, Martijn van Loon, Sten v Vessem,

Middenveld: Sander Egmond, Mustafa Guler (90e min +2 Erik van Loon), Mark Dobbelsteen,

Voorhoede: Joey Hellstern (9e min. Emiel vd Sanden), Alexander Mols, Danny Verbakel (39e min. Stefano Verburg).

Scheidsrechter: Dhr. A. Midden

Ass. Scheidsrechters: Dhr. G. Adam en Dhr. J. Hindriks