7 april 2013  Slijtageslag eindigt in gelijkspel

Geplaatst op 7 april 2013 • 19:54 • ClubnieuwsSenioren

VEGHEL – Een gelijkspel was na afloop een terechte uitslag. Beide ploegen speelde zwak en chaotisch en hanteerde vaak de lange bal. Gemert kwam afgelopen zondag pas diep in de tweede helft op gelijke hoogte door een buitenspelgoal.

Door: Ties van Dooren
Foto’s: Frans Scheepers

Ambulance
De wedstrijd begon onrustig. Veel foute keuzes en slordigheidjes speelde de hoofdrol in de beginfase. Na 13 minuten sloeg het onheil toe. Dirk Kroon ging schreeuwend van de pijn naar de grond en greep direct naar zijn knie. Het seizoen lijkt erop te zitten voor de speler van Blauw Geel 1. Hij werd afgevoerd met de ambulance, een trieste aftocht. Nadat de wedstrijd ruim 20 minuten stil had gelegen pakte Gemert het initiatief. Althans dat probeerde de gasten, want van goed voetbal was geen sprake. Blauw Geel stelde daar bar weinig tegenover. Toch kwamen de Veghelaren uit het niets op voorsprong. Goalgetter Camiel van Doorn schoot na goed voorbereidend werk van Bryan v Deursen en Alex Lemstra knap binnen. Doelpunten, Blauw Geel 2 en Camiel zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden dat bleek afgelopen zondag weer. Het was het enige echte wapenfeit van de Veghelaren in de hele wedstrijd. Geheel tegen de verhouding in ging Blauw Geel rusten met een 1-0 voorsprong.

Buitenspel
De tweede helft was niet veel beter dan de eerste helft. Het bleef slordig en onrustig. De beste mannen aan Veghelse zijde waren de twee controlerende middenvelders.. Zowel Stef Adank als Rolf vd Boogaart speelde een puike wedstrijd. Gemert bleef drukken, maar verder dan een paar afstandsschoten kwamen de gasten niet. Vlak voor tijd kwam Gemert toch nog op gelijke hoogte. Blauw Geel weigerde te verdedigen en dus combineerde Gemert simpel door de Veghelse defensie. De bal werd vlak voor doelman Johnny de Laat breed gelegd en in buitenspelsituatie binnengeschoten. Grensrechter Marijn van Helvoirt stak zijn vlag omhoog, maar de scheidsrechter negeerde het vlagsignaal. De protesten die volgden waren tevergeefs. De wedstrijd eindigde in een gelijkspel en daar schoten beide clubs weinig mee op.