7 april 2013  Fantastische wedstrijd, maar geen punten

Geplaatst op 7 april 2013 • 20:07 • ClubnieuwsSenioren

sv Blauw Geel’ 38/Jumbo – RKSV Schijndel  3-4 (2-2)

Zaterdagavond even na 19.30 uur vond de aftrap plaats voor de derby tussen nummer elf van de ranglijst Blauw Geel’ 38 en nummer drie van de ranglijst Schijndel. Voor dat er werd afgetrapt werd aanvoerder, tevens oud speler van Schijndel, Jeroen Minneboo in het zonnetje gezet voor zijn 200e wedstrijd voor Blauw Geel. Wat erg jammer dat hij aan het einde van het seizoen gaat (genoodzaakt) stoppen voor Blauw Geel. Schijndel is bezig aan een indrukwekkende reeks wedstrijden waarin men ongeslagen bleef, Blauw Geel kon de laatste vijf wedstrijden ook telkens punten bijschrijven. Trainer Francois Gesthuizen kon nagenoeg over een fitte selectie beschikken en dus zagen de ongeveer 800 toeschouwers, waaronder o.a. sv Deurne Trainer Klaas Wels met zijn Schijndel en Blauw Geel verleden, doelman Sander Maas weer onder de lat in het Veghelse doel. Tevens had hij gekozen voor deze wedstrijd voor een driemans middenveld en drie aanvallers.

Blauw Geel begon uiterst sterk aan het duel en overrompelde de gasten vanaf het begin. Het had in de 6e minuut dan ook al succes. Wesley Meeuwsen kopt de bal prima door op de sprintende Emiel vd Sanden en hij neemt de bal goed mee om hem daarna met een mooie lob over de schijndelse doelman te werken:1-0. In de 10e minuut krijgt Schijndel een grote kans op de gelijkmaker. Dom balverlies, middels een zaalvoetbalactie, van Mounir Biyadat op het middenveld leid een situatie tot een penalty in, een te rechtvaardigen beslissing. Pieter Jan Scherelinck neemt de penalty maar doelman Sander Maas red en voorkomt de gelijkmaker. In de 14e minuut schiet Wesley Meeusen de bal hoog over het doel nadat hij zichzelf prima had vrijgespeeld en in nog dezelfde minuut is er een kans voor Sten v Vessem maar zijn inzet wordt door de doelman met de voeten gekeerd. In de 15e minuut  wordt wederom een mooie aanval van Blauw Geel niet met een doelpunt beloond. Wesley Meeuwsen heeft een perfecte balaanname in huis waardoor hij de bal kan meegeven aan Alexander Mols. Alex ziet zijn inzet ook voorbij de doelman gaan maar helaas gaat de bal daarna snoeihard op de paal en zijn inlopende Blauw Gelers te laat voor een intikker. Toch komt de hoog verdiende 2-0 op het scorebord. In de 17e minuut kan Schijndel een doelpoging van Wesley Meeuwsen nog blokkeren maar als de bal daarna voor de voeten komt van Alexander Mols is men kansloos op een halve omhaal. Tot aan de 20e minuut heerst Blauw Geel maar dan volgt een omslagpunt. Scheidsrechter Ruperti geeft voor de tweede keer een penalty. Was de eerste zeker te rechtvaardigen, deze absoluut niet. Guus Peters maakt een halve draai bij een voorzet van Schijndel waarbij hij de bal niet eens lijkt te zien aankomen en heft hij zijn beide armen langs zijn lichaam als de bal tegen zijn handen/armen wordt aangeschoten. Protesten van Blauw Geel helpen niet en de leidsman blijft bij deze zeer zware beslissing. Armin Alibasic neemt nu het cadeautje aan en mist niet: 2-1. Blauw Geel lijkt nog niet aangeslagen want de eerste grote mogelijkheden op een nieuwe doelpunt is voor hen. In de 24e minuut bedient Wesley Meeuwsen opnieuw Emiel vd Sanden maar deze schiet in kansrijke positie nu naast. Drie minuten later krijgt Schijndelnaar Sjaak v Egmond geel voor een overtreding op Wesley Meeuwsen. In de 31e minuut heeft Coen v Beljouw een mooie pass in huis op Wesley Meeuwsen die met de bal op de achterlijn soleert om vervolgens de bal via de doelman in het zijnet te zien belanden. In de 36e minuut is scheidsrechter Ruperti wederom betrokken bij een zeer dubieuze beslissing in het voordeel van Schijndel. Een diepe bal gaat naar Emiel vd Sanden die middels een obstructie van Sjaak v Egmond ten val wordt gebracht alvorens hij richting doel kan. Een gele kaart had hier zeker gegeven kunnen, moeten, worden en daarmee zou Sjaak met rood niet verder mogen spelen. Onbegrijpelijk dat de leidsman vond dat er niets aan de hand was. Wel twee penalties geven maar geen twee gele kaarten durven geven aan een zelfde speler. Dan valt in de 37e minuut de gelijkmaker. Schijndel krijgt een corner en uit die corner valt de bal via de onderkant van de lat ongetwijfeld achter de doellijn. De grensrechter die het had moeten zien leek aan te geven dat er moest worden doorgespeeld, iets wat de scheidsrechter overnam, maar gaat door protesterende Schijndel spelers alsnog over tot een vlagsignaal als Blauw Geel in de aanval is en al bijna, of geheel, over de middenlijn is. De scheidsrechter gaat terecht verhaal halen en neemt vervolgens alsnog de beslissing van zijn assistent over. Op zijn zachtst gezegd verdient te toekenning van het doelpunt door deze manier niet de schoonheidsprijs. Een ruststand van 2-2 is daarna het gevolg.

Twee ongewijzigde teams betreden het veld voor de tweede helft. Blauw Geel krijgt kort na hervatting wederom een riante kans om op voorsprong te komen want in de 46e minuut snelt Alexander Mols voorbij zijn tegenstander maar gaat zijn eerste inzet op de vuisten van de doelman en de rebound huizen hoog over het doel. Dan gebeurd het onvermijdelijke voor een team dat zelf de grote hoeveelheid aan kansen onbenut heeft gelaten, het doelpunt valt aan de ander kant. Het is Randy Thenu die een bal na een kluts laat binnen vallen:3-2. Aanvoerder Jeroen Minneboo protesteert te heftig omdat hier iets onreglementairs aan vooraf zou hebben gegaan en krijgt geel, daar waar de arbiter Schijndels spelers onbestraft liet voor ergere zaken. In de 57e minuut moet Trainer Francois Gesthuizen wisselen. Coen v Beljouw, die wederom een meer dan goede prestatie op de mat legde, was licht geblesseerd en werd vervangen door Rik v Griensven. In de 60e minuut maakt een Schijndelse speler weer eens een forse obstructie, ditmaal op Sten v Vessem, wel een vrij trap gevend aan Blauw Geel maar verder zonder consequenties. In die zelfde minuut snelt wederom Alexander Mols weg maar i.p.v. de bal afgeven aan de goed meegelopen Wesley Meeuwsen en Emiel vd Sanden die beide behoorlijk vrij stonden schiet hij zelf en gaat de bal slechts voorlangs. Dan valt in de 62e minuut de 2-4. Armin Alibasic komt simpel in balbezit omdat Rik v Griensven te kort inspeelt op een medespeler op het middenveld en hij kan zijn fout door gebrek aan snelheid niet meer herstellens. Vervolgens komt Stephan Dekkers in de problemen waarbij hij ook nog eens een duw in de rug lijkt te krijgen van Armin Alibasic. Ook dit ontgaat de scheidsrechter of hij wilde het niet zien en dus keurt hij het doelpunt van Schijndel goed. Trainer Francois Gesthuizen past daarna een tweede wissel toe. Guus Peters verlaat het veld en in zijn plaats komt Murat Korkmaz. Hoop voor Blauw Geel is er ook weer want in de 63e minuut schiet Alexander Mols de 3-4 binnen na mooie aanname van een pass op maat van Stephan Dekkers. Blauw Geel zet nog eens vol aan. In de 67e minuut red de Schijndels doelman op voortreffelijke wijze op een vrije trap van Mustafa Guler die in de kruising leek te passen. Hij tikt de bal over de lat. In de 74e minuut vergeet Schijndel het duel definitief op slot te gooien want een inzet gaat net over het doel bij Sander Maas. Twee minuten later kopt Jeroen Minneboo vanuit een corner de bal op de paal en ontsnapt Schijndel aan de gelijkmaker. In de 77e minuut gaat Francois Gesthuizen zijn team achterin 1 op 1 laten spelen want hij vervangt Stephan Dekkers voor middenvelder Camiel v Doorn. Het mag helaas niet meer baten. Schijndel gaat met een 3-4 overwinning naar huis.

De vele toeschouwers hebben een fantastische wedstrijd gezien, zeker de eventueel neutrale aanwezigen. Promotie voor de hoofdklasse want er waren twee aanvallende teams te zien die beide wilden voetballen. Er waren vele hoogte punten en allerlei leuke en minder leuke ingrediënten waardoor het duel nooit verveelde. Wat dat betreft Complimenten aan de twee teams die het ook nog eens sportief wisten te houden. Enig smetje op het duel was de scheidsrechter die sommige dingen op zijn zachts gezegd niet goed aanvoelde cq beoordeelde en zelfs volgens Schijndel enkele discutabele beslissingen nam. De hand moet echter ook in eigen boezem want binnen 20 minuten had het ook 4-1 kunnen/moeten staan en waren er toch ook weer enkele kinderlijke fouten te bezichtigen van enkele “routiniers” waardoor Schijndel kansen kreeg, en sommige ook wist te benutten. Erg jammer want deze nederlaag was absoluut niet nodig geweest tegen de nummer drie van de ranglijst. Schijndel was wat dat betreft veel effectiever. Positief was in ieder geval de terugkeer van doelman Sander Maas….. Blauw Geel kende een meer dan prima wedstrijd, met fantastische eerste 20 minuten, maar vergat zichzelf te belonen.

Er volgen nu nog vijf hele belangrijke wedstrijden  en daarbij heeft men alles nog in eigen hand om in ieder geval niet verder te zakken op de ranglijst  en gelukkig is de vijfde plaats van onderen nog steeds binnen handbereik want dat zal de doelstelling moeten zijn. Nu volgen eerst twee uitwedstrijden eerst tegen Deurne en daarna tegen Brabantia. Beiden speelde zondag tegen elkaar in Eindhoven en dat duel eindigde in een 1-1 gelijkspel.

Mannen jammer van deze nederlaag maar ga er voor de komende weken: SUCCES.

Doel:  Sander Maas,
Achterhoede:  Coen v Beljouw (57e min. Rik v Griensven),  Stephan Dekkers ( 77e min. Camiel v Doorn),  Jeroen Minneboo,  Sten v Vessem,
Middenveld:  Mounir Biyadat,  Guus Peters (62e min. Murat Korkmaz),  Mustafa Guler,
Voorhoede:   Emiel vd Sanden,  Wesley Meeuwsen,  Alexander Mols,  .

Scheidsrechter: Dhr. C. Ruperti

Ass. Scheidsrechters: Dhr. B. Hilt en Dhr. S. Knegt

Kaarten:  Geel:

sv Blauw Geel’ 38:  20e min. Guus Peters, 53e min. Sten v Vessem, 54e min. Jeroen Minneboo,

Schijndel:  27e min. Sjaak v Egmond, 82e min. Danny v Bakel.