21 mei 2012  Prima eindstand doet EHC de das om

Geplaatst op 21 mei 2012 • 7:28 • ClubnieuwsSenioren

Zondag 20 Mei reisde Blauw Geel af naar Hoensbroek voor en treffen met EHC in de nacompetitie voor promotie naar de TOP-klasse. De Hoensbroekse formatie had afgelopen donderdag met 3-2 verloren in en bij Nuenen en moest winnen om nog een kans te maken op vervolg wedstrijden. Ook vorig seizoen speelde men tegen elkaar, was het voor EHC het tweede duel en Blauw Geel’s eerste, maar toen in Veghel en won Blauw Geel na een 0-1 achterstand met 2-1.

Blauw Geel had en prima reeks achter de rug in de reguliere competitie maar was zich er ook van bewust dat het al enige tijd was geleden dat men bij EHC een goed resultaat had gehaald. De laatste twee keer verloor men op sportpark De Dem beide keren met 2-0. Dus wilde Blauw Geel laten zien dat men kwam voor een goed resultaat en meteen na de aftrap toog men dan ook ten aanval. Dreiging leverde dat op maar ook nog niet meer. De gastheren deden het wat dat betreft beter want de eerste de beste aanval werd succesvol afgerond. Het was aanvoerder Ron Starmans die weg stoof bij de Blauw Geel defensie. Zijn eerst inzet zag hij nog gestopt worden evenals een rebound van een mede speler, de derde eigen inzet bracht echter wel resultaat:1-0. Een tegenvaller voor Blauw Geel maar men laat zich tegenwoordig wat dat betreft niet meer zo snel van de wijs brengen en twee minuten later had het al gelijk kunnen, ja eigenlijk moeten zijn. Enis Genc onderschepte een bal en heeft vervolgens een prima voorzet in huis op de geheel vrijstaande Nick vd Berk. Helaas laat hij de bal te ver van zijn voeten springen en kan de doelman van EHC de inzet blokkeren. In de 25e minuut treft Blauw Geel ook nog eens de lat. Het was uit een corner Stephan Dekkers die de lat deed trillen maar het leverde geen doelpunt op. Twee minuten later is het Guus Peters die op inzet in bal bezit kan blijven. Hij heeft een goede diepte pass op Alexander Mols en deze snelt via de flank richting EHC doel. Helaas voor hem wordt zijn inzet tot corner verwerkt. EHC liet zich na ghet doelpunt massaal terug zakken en loerde op een gevaarlijk uitbraak. In de 32e minuut was daar zo’n uitbraak en ging de inzet voor Blauw Geel gelukkig voorlangs. Vier minuten later schreeuwt heel EHC om een penalty. De mee opgekomen links back gaat in en duel met Stephan Dekkers binnen de beruchte lijnen gewillig tegen de grond. Scheidsrechter Berben fluit ook maar trekt meteen de gele kaart en maakt duidelijk dat het in zijn ogen een onvervalste “schwalbe” is. Voor de rust gebeurd er niet veel meer of het moet zijn dat duidelijk te zien is aan de lucht dat er ander weer op komst is want donkere wolken pakken zich boven Hoensbroek samen.

Na de rust twee ongewijzigde teams maar het publiek vraagt zich af of het weer geen roet in het eten gaat gooien. Het regenen is al begonnen en hier en daar hoort men onweer en ziet men de gebruikelijke lichtflitsen. Na drie minuten in de tweede helft is EHC weer dreigend maar gelukkig gaat de inzet voorlangs. Als we ongeveer tien minuten onderweg zijn fluit Dhr. Berben en sommeert hij de teams naar de kleedkamers. Het weer is te gevaarlijk en hij neemt terecht geen risico’s. Het spel ligt ongeveer 10 a 15 minuten stil, de lampen rond het hoofdveld zijn inmiddels ontstoken en de spelers komen weer terug op het veld waar de regen in ieder geval heviger is geworden. Direct is er weer gevaar namens de gastheren. Tarik Fennane ziet als hij ongeveer halverwege de Blauw Geel helft is dat doelman Sander Maas wat te ver voor zijn doel ziet en met een prachtig schot wil hij de doelman verschalken. Helaas voor hem weet Sander zich tot een uiterste te strekken en brengt hij de bal daarmee tegen de kruising. Een doelpunt zou de wedstrijd op slot hebben gegooid. In de 72e minuut is er weer dreiging van de EHC’ ers maar ook deze inzet gaat langs. Trainer Francois Gesthuizen had in de 65e minuut zijn eerst wissel gedaan: Nick vd Berk werd vervangen door Roy v Lokven en in de 72e minuut voordat Sander de bal weer in het spel mocht brengen werd Murat Korkmaz vervangen door Mounir Biyadat. Het zouden achteraf twee gouden wissels genoemd mogen worden. In de 78e minuut doet Roy al van zich spreken als hij de bal van eren afstand op doel schiet. Helaas voor hem en Blauw Geel komt de bal op de binnen kant van de paal en terug het veld in. Vier minuten later is het wel raak voor Blauw Geel. Mounir Biyadat heeft een voorzet op maat verzonden naar Alexander Mols en deze kopt die voorzet snoeihard voorbij de doelman en een verdediger: 1-1. Protesten van EHC want even daarvoor in min of meer dezelfde aanval zou een Blauw Geler hands hebben gemaakt en er dus voordeel van gehad hebben maar scheidsrechter Berben stond er boven op en had al aangegeven dat de bal met de borst was meegenomen. Kort na de aftrap de eerste zichtbare frustraties van EHC zijde want Martijn v Loon wordt hardhandig omver gekegeld door aanvoerder Starmans die daarvoor dan ook terecht met geel wordt beloond. Drie minuten later wordt het nog erger. EHC stuurt de bal naar voren en Jeroen Minneboo kan de bal duidelijk naar voren trappen. Een EHC speler die het duel wilde aan gaan stort theatraal, gillend en kermend, ter aarde. Scheidsrechter Berben gaf direct aan dat de bal werd gespeeld en had het wederom bij het rechte eind. Nadat de bal uit was werd hij belaagd door veel EHC spelers en kreeg hij vanaf de bank van alles naar zich toe geroepen. Het kwam trainer Jean Maes op een rode kaart te staan en alsof dat nog niet genoeg was meende een EHC bestuurslid??!! Ook het veld te betreden en nog iets toe te voegen. Ook hij kreeg terecht de rode kaart en het is een club als EHC onwaardig. EHC werd vervolgens ook nog eens door Blauw Geel afgestraft want in de 86e minuut scoorde Roy v Lokven met een prachtige lob de 1-2. Hij had gezien dat de doelman te ver voor zijn doel stond en zijn vizier was na de eerste kans scherper gezet. Nog voor het einde van het duel kreeg Angelo Claessens een terechte gele kaart voor een domme overtreding en het was inmiddels over half zeven toen de leidsman het duel affloot.

Blauw Geel deed goede zaken en won in Hoensbroek. Dat gebeurd niet vaak maar nu wel op het juist moment. Het was zeker niet al te best. Men had veel balbezit maar kwam maar moeizaam voorbij de inzakkende en op de counter loerende gastheer. Het gevaar voor een perfect uitgevoerde counter was constant aanwezig maar werd meestal goed ondervangen. Scheidsrechter Berben floot een prima partij en was nauwelijks op een fout te betrappen. EHC is uitgeschakeld, Blauw Geel blijft in de race voor de volgende ronde.

Maandag 28 Mei, het is dan Tweede Pinksterdag, treed Blauw Geel thuis aan tegen Nuenen en mogen zij gaan uitmaken wie van de twee het mag gaan opnemen tegen de klasse periode kampioen van de Hoofdklasse C. Laten we hopen dat het Blauw Geel is en dus in ieder geval nog een ronde verder komt……

Mannen proficiat met het resultaat tegen EHC en SUCCES tegen Nuenen.

Doel: Sander Maas,

Achterhoede: Mehmet DingilStephan Dekkers,  Jeroen Minneboo,  Martijn v Loon,

Middenveld:  Enis Genc,  Mustafa Guler,  Murat Korkmaz (72e min. Mounir Biyadat),  Guus Peters,

Voorhoede:   Alexander Mols,  Nick vd Berk (65e min. Roy v Lokven)

Scheidsrechter: Dhr. Berben uit ’s Gravenmoer

Ass. Scheidsrechters:  Dhr. Sahid uit Tilburg en Dhr. Post uit Den Haag

Vierde Official: Dhr. Weijers

Kaarten:  Geel:

sv Blauw Geel’ 38: Geen

E.H.C.:  36e min. Tarik Fennane, 82e min. Ron Starmans, 88e min. Angelo Claassen