13 januari 2013  Pijnlijke en onnodige nederlaag

Geplaatst op 13 januari 2013 • 21:08 • ClubnieuwsSenioren

sv Blauw Geel’38/Jumbo  –  EHC 3-5  (2-2)

Zondag 13 Januari stond de eerder van het programma gehaalde thuiswedstrijd tegen EHC op het programma. De gasten uit Hoensbroek stonden twee plaatsen hoger en hadden drie punten meer. Het was koud op het Prins Willem-Alexander sportpark, Koning Winter probeert zijn greep op zijn seizoen te krijgen want de temperaturenzijn ernaar. Een belangrijke wedstrijd voor beiden want de punten zijn nodig…..

EHC mocht de aftrap verrichten en werd duidelijk verrast door een bliksemstart van Blauw Geel. Wesley Meeuwsen komt in balbezit op de rechterflank, speelt een paar EHC’ers uit en geeft de bal prima af aan Alexander Mols die de bal bij de eerste paal in de richting stuurt van de tweede en daarmee de doelman kansloos laat: 1-0. Blauw Geel moet nu doorgaan en het probeert EHC onder druk te houden. In de 9e minuut krijgt het een vrije trap op de rand van het strafschop gebied maar de inzet van Mustafa Guler gaat langs het doel. De uittrap van EHC is zo slecht dat Camiel v. Doorn al snel in balbezit komt. Hij heeft een mooi steekpassje in huis op Wesley Meeuwsen die daardoor oog in oog met de doelman kan komen. Helaas voor hem en Blauw Geel stuit zijn ietwat slappe inzet op e voeten van de doelman. In de 18e minuut wederom een hoofdrol voor Wesley. Met een fenomenale actie zet hij vier EHC spelers in het strafschop gebied te kijk maar helaas faalt hij oog in oog met de doelman ook nu weer in een doeltreffende afwerking en gaat zijn inzet wederom op de voeten van de doelman. Het was de uitgelezen mogelijk om de score te verhogen. Die score wordt uiteindelijk in de 24e minuut dan toch verhoogd. Alexander  Mols zet een bal voor vanaf de rechterflank waarbij Wesley Meeuwsen zijn verdediger verrast en vliegensvlug uit diens rug komt om de bal ineens op zijn slof te nemen. De bal verdwijnt hoog in de rechter bovenhoek: 2-0. In de 27e minuut krijgt Stephan Dekkers geel voor een onbesuisde actie. In de 33e min. Leid Blauw Geel  dom balverlies op het middenveld en met gevolgen. Jordy Geilen van EHC komt en balbezit, wordt geen strobreed in de weggelegd en kan zo door het hart van de Blauw Geel defensie. De beide centrale verdedigerswaren beide ook niet in zicht en dus kon de EHC’er ongehinderd doelman Johnny de laat omzeilen en de bal tegen de netten werken: 2-1. Het was de eerste kans voor EHC!! Daarna gingen de gasten door en was Blauw Geel het spoor bijster. Een kans in de 34e minuut is recht op doelman de Laat maar in de 41e minuut krijgt men de kans op een presenteerblaadje. Karim Mahmoud snijt op de linkerflank met vallen en opstaan het strafschopgebied binnen als Guus Peters wel erg dom en kort achter hem door komt. Hij raakt daarbij de EHC’er aan de hakken, die kan niet op de been blijven en valt en dus fluit scheidsrechter ter Braak voor een penalty. Deze beslissing is te billijken. Remco Gielkens weet wel raad met deze kans en schiet onberispelijk de 2-2 binnen. Rik v Griensven kreeg overigens nog een gele kaart voor praten!? De ploegen gaan dus rusten met een gelijke stand.

Na de rust keert Jeroen Minneboo niet meer terug en zijn vervanger is Mounir Biyadat. Daardoor schuift Guus Peters naar de positie van Jeroen en Mounir komt op het middenveld te spelen. Het is wel een aderlating die zich zal doen gelden. EHC komt duidelijk beter in het spel. In de eerste tien minuten na de rust zijn er alleen twee gele kaarten te noteren, beide voor Blauw Gelers. In de 55e minuut slaat EHC toe. Blauw Geel krijgt de bal niet uit het strafschopgebied. Het lijkt wel een flipperkast en als de bal uit de kluwen van benen te voorschijn komt valt hij voor de voeten van de geheel vrijstaande Remco Gielkens die de bal dan gemakkelijk voorbij doelman Johnny de Laat kan schuiven: 2-3. In de 60e minuut krijgt Blauw Geel een kansje op de gelijkmaker maar de inzet van Wesley Meeuwsen gaat via een verdediger hoog over en langs. De corner levert niet op voor Blauw Geel maar kort daarna doet een vlijmscherpe en snelle counter Blauw Geel verder op achterstand komen. Het is uiteindelijk Wesley v Dijk die de voorzet in twee instanties kan binnen schieten: 2-4.  In de 64e minuut probeert Francois Gesthuizen middels een wissel de bakens nog te verzetten, Camiel v Doorn wordt vervangen door Jeroen v Lanen.  In de 65e minuut ontkomt EHC aan de aansluitingstreffer. Wesley Meeuwsen krijgt een voorzet van Mustafa Guler in de voeten en hij haalt vervolgens verwoestend uit. De doelman hoeft geen redding e brengen in de korte hoek want de paal brengt uitkomst. In de 66e minuut moet scheidsrechter ter Braak het spel stilleggen voor een blessure van een van zijn assistenten die vlagt aan de kant van waar Blauw Geel verdedigd. Gelukkig is Veghelaar Bert Timmermans aanwezig, hij is een officiële KNVB scheidsrechter, en na overleg tussen de scheidsrechter, de twee aanvoerders en de twee trainers zal Bert het overnemen. Daardoor kan het duel worden uitgespeeld en hoeft EHC niet voor een 25 minuten later in het seizoen terug te komen naar Veghel. De spelers gaan even terug naar de kleedkamers en na ongeveer twaalf minuten keren de 25 hoofdrolspelers weer terug op het veld. Opmerkelijk is dan wel dat Bert niet gaat vlaggen aan de kant van Blauw Geel, waar de vorige grensrechter uitviel, maar aan de kant van EHC. Als de wedstrijd wordt hervat is bij Blauw Geel Emiel vd Sanden  in het veld gekomen voor Murat Korkmaz. Blauw Geel zet nog eens aan en direct heeft men ook weer resultaat. Een diepe bal wordt verstuurd naar de linker flank richting Alexander Mols. Die bal lijkt te ver voor hem maar toch zet hij aan. De EHC doelman weet zich ook niet zo goed raad en blijft in eerste instantie staan om vervolgens te laat alsnog uit te komen. Alexander weet wel raad met deze bal en deponeert de bal vervolgens met een mooie boog in de verre hoek in het doel binnen: 3-4. Blauw Geel  zet nog een aan en EHC moet terug, loerend op een counter. In de 81e minuut krijgt Blauw Geel een vrije trap. Guus Peters neemt de bal en de inzet komt via via bij de doelman en na een kluts rolt de bal in het doel. Het lijkt een gewoon regulier doelpunt maar helaas voor Blauw Geel wordt de gelijkmaker om onduidelijke redenen niet toe gekend. De grensrechter staat namelijk met zijn vlag in de lucht en de scheidsrechter gaat overleggen. Na overleg mag EHC vlak voor de doellijn een vrije trapnemen; Buitenspel??!! Er leek geen sprake van een overtreding en ook buitenspel leek het niet te kunnen zijn. Blauw Geel geeft nog niet op en blijft op jacht naar de gelijkmaker. In de 90e minuut komt Alexander Mols op de linkerflank in balbezit en hij gaat het strafschop gebied binnen. Hij wordt voor iedereen goed zichtbaar overduidelijk gehaakt en valt maar Dhr. Ter Braak durft of wil geen penaltygeven en gebaart dat er door gespeeld moet worden. Deze beslissing levert duidelijk meer reden tot discussie als de penalty die EHC kreeg op…. In de tegenaanval is het vervolgens Ron Starmans die de 3-5 laat aantekenen en daar mee is het duel beslist.

Blauw Geel houdt geen punt(en) over aan het eerste duel van na de winterstop. Het had zeker een punt verdiend en ook moeten krijgen maar door een paar dubieuze beslissingen van het arbitrale trio zij het dus zo. De leidsman was daarbij ook nog eens erg kwistig met het strooien van gele kaarten voor Blauw Geel terwijl EHC overtredingen werden ontzien. Het was jammer genoeg geen onpartijdig optreden van de leidsman. Natuurlijk moet men ook de boezem in eigen hand steken want de doelpunten werden wel erg gemakkelijk weggegeven en tel daarbij de gemiste opgelegde kansen en de nederlaag is voor grote delen verklaard. De terug keer van enkele spelers was in ieder geval positief, vooral de terugkeer van Wesley Meeuwsen was een positieve impuls, ondank dat hij nog enkele grote kansen onbenut liet. Met meer wedstrijd ritme komt dat ook wel goed.

Jammer dat het vandaag zo is gelopen maar we moeten verder want volgende week wacht alweer de volgende krachtmeting. Dan komt Baronie uit Breda op bezoek en zij leden vandaag een 4-0 nederlaag in Deurne en zullen dus uit zijn op eerherstel.

Opstelling Blauw Geel’38:

Doel:  Johnnie de  Laat

Achterhoede:  Stephan Dekkers,  Rik v Griensven,  Jeroen Minneboo (46e min. Mounir Biyadat),  Sten v Vessem,

Middenveld:  Murat Korkmaz (67e min. Emiel vd Sanden),  Mustafa Guler,  Camiel v Doorn (64e min. Jeroen v Lanen),  Guus Peters,

Voorhoede:  Alexander Mols,  Wesley Meeuwsen

Scheidsrechter:  Dhr. D. ter Braak

Ass. Scheidsrechters: Dhr. J. Dijkman en Dhr. B.Lagerwaard

Kaarten:  Geel:

Blauw Geel’38: 27e min. Stephan Dekkers,   42e min. Rik v Griensven,  47e min. Wesley Meeuwsen,  50e min. Mounir  Biyadat,

E.H.C.:  90e min. Ron Starmans